Журналісти інформаційного агентства «Чіта.Ру» спеціально для тематичного розділу «Меню» в рамках нової рубрики діляться з відвідувачами Читинського міського порталу рецептами вечерь, сніданків і недільних обідів, які доступні будь-якому господаря або господині.
Для готування ми використовуємо звичайні продукти, які можна легко купити в продуктовому магазині або на ринку. Заодно ми будемо стежити за тим, скільки коштують інгредієнти в конкретних магазинах, вважаючи для вас фінальну вартість готового блюда.
вікіпедія дає кілька версій походження назви цього пирога. По самій веселій з них, в кінці 19-20 го століття в Росії в німецьких пекарнях цей пиріг готували із залишків хліба і булочних виробів. Російські посміювалися і говорили що дружини німців економлять і навіть пироги роблять з сухарів, а самих дружин узагальнюючи позаочі називали всіх Шарлотта, так це було досить популярне ім'я стало вже прозивним для будь-якої німкені, яка мешкає в Росії.
Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе.Найсмачніше шарлотка стає, якщо яйця збиті міцно і пишно, а яблука - кислі. Готується вона швидко і не затратно. Найдорожче у всіх інгредієнтах - самі яблука, але в урожайний вересня можна не вибирати між дорогими китайськими і дуже дорогими новозеландськими, а брати наших російських - максимум рублів 90 за потрібну кількість.
Десяток яєць традиційно коштує близько 40 рублів. Все інше, як правило, є під рукою. Хіба тільки вам захочеться кленового сиропу, хоча його легко можна замінити підігрітим медом. Смачно дуже.
Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе. Все про смачну життя в місті Читі. Ресторани Клуби Бари Кафе.Складові:
Цукор 1 стакан;
Яйце куряче 5 штук;
Борошно пшеничне 1 стакан;
Яблука 7 штук;
Сода ½ чайної ложки;
Масло рослинне 1 столова ложка.
Інструкція
Розігрійте духовку до 200 градусів. Відокремте білки від жовтків, білки збийте в міцну піну, поступово додаючи цукор. Продовжуйте збивати, додаючи по одному жовтки, потім гашене соду і борошно. Тісто виходить схожим на рідку сметану. Змастіть деко олією. Вилийте половину тіста на деко, зверху розкладіть порізані дольками яблука, залийте тестом. Випікайте 20-25 хвилин.
Олена Романова 23:00, 20 вересня 2013