Часом здається, які секрети може таїти в собі приготування банального омлету. А ось ти диви! Не виходить він пишним і повітряним, схожим на той, яким годували в дитячому саду. Хочете знати, як зробити омлет повітряним і об'ємним? Тоді ознайомтеся з маленькими секретами великий кулінарної книги.
Фото: patanegrarestaurant.com
Як зробити омлет пишним: секрети рецепта
В ідеалі, щоб отримати високий омлет, його потрібно запікати в духовці або готувати на паровій бані. Але такого ефекту можна досягти, використовуючи звичайну сковороду. Головне - знати технологію приготування, прислухатися до порад досвідчених кулінарів.
Фото: gurmel.ru
Тут зібрані поради та рекомендації, як приготувати омлет, щоб уникнути прорахунків і неузгодженостей. Пишний омлет стане реальністю, якщо:
- Дотримуватися гармонію пропорцій: 50% маси - молоко, 50% - яєчна суміш.
- Не застосовувати препарат борошно, крохмаль, майонез, добавки: м'ясо, овочі, зелень, гриби.
- Готуйте на сковороді з товстим дном і високими бортами.
- Чи не знімайте кришку зі сковороди в процесі приготування.
- Залиште омлет на 2-3 хвилини на плиті після того, як вимкніть вогонь, щоб перехід від високої температури до кімнатної був поступовим.
Тепер, знаючи, як готувати омлет, здивуєте своїми кулінарними талантами дітей і коханої людини.
Читайте також: Правильний сніданок школяра
Пишний омлет: класичний рецепт
Щоб не помилитися з приготуванням ідеального блюда, використовуйте такий рецепт омлету з розрахунку на одну порцію:
- 3 курячих яйця;
- 6 ст. л. молока;
- 20 г вершкового масла.
Сіль додайте, орієнтуючись на власні смакові пристрасті.
Фото: ok.ru
Приготування цієї страви займе 5-8 хвилин, якщо будете дотримуватися такої технології:
- У глибокій ємності збийте вінчиком яйця.
- Додайте молоко, посоліть і ще раз збийте.
- Розігрійте сковороду на сильному вогні, розтопіть на ній вершкове масло.
- Влийте яєчно-молочну суміш, закрийте кришкою і витримайте на середньому вогні 3 хвилини.
- Зменшіть вогонь до слабкого і потримайте сковороду на плиті ще 3-5 хвилин.
- Вимкніть і залиште на плиті на кілька хвилин.
Фото: fotostrana.ru
Ще простіше приготувати пишний і поживний омлет на паровій бані. Єдиний мінус такої технології - час. Доведеться витратити до 20 хвилин, але плюс в тому, що омлет НЕ пригорить. Використовуйте ті ж пропорції продуктів, змастіть керамічну миску всередині оливковою олією і перелийте отриману суміш. Поставте на парову баню і закрийте кришкою.
Через 20 хвилин отримаєте відмінний високий, пишний і дієтичний омлет.
Здивуйте нас своїм рецептом!
Читайте також: Лінива вівсянка з бананом
Хочете знати, як зробити омлет повітряним і об'ємним?