Салати покликані не тільки насичувати наші шлунки і розбавляти традиційне меню того чи іншого застілля, але і бути справжньою окрасою святкового обіду або вечері. Красиво оформлені салати з хитромудрими назвами давно стали надбанням кулінарних шедеврів, а господині навперебій намагаються придумати все нові і нові творіння, дивуючи своїх гостей і задовольняючи свою кулінарну самолюбство.
Салат Гніздо глухаря з фото відшукати зовсім не складно. Його оригінальний вид дійсно порадує око і господарів і гостей, зацікавить всіх без винятку спробувати це блюдо.
Оформляється салат у вигляді пташиного гнізда, але в його склад входять найпростіші продукти. Особливий інтерес викликає входить до складу смажена картопля, адже такий інгредієнт не є еталоном святкового столу. Ну а про його калорійності і говорити не варто - смажена картопля, майонез, м'ясо та плавлені сирки навряд чи позитивно позначаться на фігурі, зате смакові рецептори залишаться дуже задоволеними.
Отже, для приготування салату Гніздо глухаря нам знадобиться: 300 г. ковбаси або відвареного м'яса, 200 г маринованих грибів, 3-4 шт. картоплі, 4-5 курячих яйця, 1 цибуля, 2 плавлених сирка, 1-2 зубчики часнику, волоські горіхи і зелень, майонез.
Картопля обсмажити соломкою. Відварені яйця подрібнити (можна виделкою). М'ясо або ковбасу нарізаємо кубиками, цибулю ріжемо дрібно, гриби також подрібнюємо. Тепер змішуємо яйця, гриби, м'ясо або ковбасу, цибулю і більшу частину частину смаженої картоплі, гарненько перемішуємо з майонезом, солимо, перчимо. З цієї суміші викладаємо гніздо салату.
Робимо яйця глухаря: плавлені сирки натираємо на дрібну терку, видавлюємо в них часник і додаємо дрібно порізану зелень. З цієї суміші формуємо яйця.
На дно гнізда викладаємо подрібнені волоські горіхи і яйця з сирком. Прикрашаємо гніздо залишилися смаженим картоплею і зеленню.
Ну ось і все, мій салат Гніздо глухаря з фото стане чудовою прикрасою вашого святкового столу, а приготувати його можна дуже швидко і зовсім не дорого.