рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вишивка стрічками

  1. Що необхідно для вишивки стрічками
  2. З чого починати роботу

Це витончене хобі народилося в Китаї. Саме в цій країні вперше з'явився шовк, який вже не одне століття користується заслуженим увагою і любов'ю в усьому світі. У xv столітті шовк з'явився в Італії, і вже через 90-100 років італійські вишивальниці почали прикрашати оксамит для знатних панів - шовковими трояндами.

За старих часів цей вид рукоділля починався з квіткових мотивів, метеликів, вензелів - адже користувалися цими розкішними речами королі, вельможі, і знати. Потім стали популярні сюжети з Біблії: ікони, лики святих, і т. Д. Іноді речі, виконані в цій техніці, нагадують справжній витвір мистецтва.

Іноді речі, виконані в цій техніці, нагадують справжній витвір мистецтва

Що необхідно для вишивки стрічками

Зараз великим попитом користуються речі, вишиті стрічками: наволочки, скатертини, комплекти для малюків, весільні наряди, сумочки, рушники, аксесуари, мішечки для подарунків, постільна білизна, і так далі. Все це після вишивки стрічками виглядає розкішно і прекрасно. Іноді для стрічок додають стрази, бісер, мереживо. Стрічки з натурального шовку досить дорогі, тому більшість вишивальниць воліють штучний шовк.

Стрічки з натурального шовку досить дорогі, тому більшість вишивальниць воліють штучний шовк

Продаються спеціальні набори для вишивки стрічками, куди входить: канва, голка, стрічки, і готовий малюнок. Якщо ви хочете спробувати, і почати з невеликої, пробної вишивки, то наші поради повинні стати в нагоді для вас. З чого ж почати рукоділля? Перш за все - з вибору найнеобхіднішого, без чого вишивка стрічками неможлива. Нам знадобиться:

  1. Канва (для початківців). Для досвідчених рукодільниць - будь-яка тканина гарної щільності - велюр, батист, сатин, шовк, щільний бавовна, льон. Можна працювати на білому, однотонному полотні, а можна на тканини з малюнком - це теж дуже цікаво.
  2. Набір голок для вишивки стрічкою (товсті голки з притупленим кінчиком). Для стрічок шириною 9 і 12 мм. підійдуть голки номер 20 і 22, для 3 мм. стрічки - номер 24.
  3. П'яльці. Якщо у вас велика вишивка, то пяльци повинні, по можливості, покривати весь візерунок. Найзручніший розмір п'ялець - 15-20 см.
  4. Запальничка для обробки країв стрічок.
  5. Стрічки для вишивки (можуть бути шовкові, капронові, репсові, атласні, вуалево). Найбільш затребувана ширина коливається від 3 до 15 мм. Однак, може бути і широка стрічка - шириною в 5 см.
  6. Малюнок для вишивки.
  7. Ножиці.

З чого починати роботу

Для того, щоб почати роботу, готуємо основу: переносимо малюнок на канву, або щільну тканину, попередньо роздруковуємо на принтері, або малюємо від руки. Натягуємо тканину на п'яльці. Далі, нам потрібно вставити стрічку в вушко голки. Це робиться так: один кінець стрічки відрізаємо по-діагоналі, і втягає в товсте вушко голки.

Далі, ми повинні закріпити стрічку в голці: робимо прокол голкою, відступивши від краю стрічки 0,5-0,7 см. (Рис. 41 а). Проводимо голку зі стрічкою через тканину так, щоб утворився невеликий вузлик у вушка голки (Рис. 4-б). Потім потрібно тягнути голку, іншою рукою утримуючи стрічку (Рис 41-в). Вузлик ковзнув до вушка голки, значить стрічка не буде зіскакувати з голки.

Для початку вишивки все готово, можна приступати.

З чого ж почати рукоділля?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com