рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вишивка хрестом для початківців

  1. Загальні поради з вишивки хрестом для початківців
  2. Вибір матеріалу для вишивки хрестом
  3. Вибір ниток для вишивки хрестом
  4. Починаємо вишивати і закріплюємо нитки

У Вас з'явилося нове захоплення, і Ви хотіли б дізнатися все докладно - як правильно вишивати хрестиком, яка тканина потрібна для цього, які нитки, де брати схеми. Тут Ви знайдете відповіді на всі ці питання. Нічого страшного, якщо не відразу все вийде, Москва теж не відразу будувалася. Зате через деякий час у Вас почнуть виходити справжні шедеври! І Ваші друзі будуть щасливі отримати в подарунок картину, вишиту Вами своїми руками.

Загальні поради з вишивки хрестом для початківців

Коли Ви підете в магазин за своїм першим набором для вишивання хрестиком, постарайтеся зробити так, щоб очі не розбіглися, побачивши все представленого пишноти наборів. Для новачка не завжди найдорожче - найкраще. Вас може спіткати гірке розчарування, коли Ви побачите в дорогому наборі складні комбінації хреста, тканину, яка буде розрахована на професіонала і інше. Це може привести до того, що у Вас нічого не вийде, і Ви закинути вишивку назавжди. Тому зверніть свою увагу на більш прості набори. Коли Ви навчитеся вишивати їх красиво, можна буде перейти до більш складним.

  1. Не вибирайте такі набори, в яких потрібно буде вишивати великі картини , Залиште їх на «потім». Для початку оптимальним варіантом будуть невеликі картинки - тварини, фрукти і овочі.
  2. Зверніть увагу на виробника набору. Якщо він буде іноземним, цілком можливо, що прикладена інструкція теж буде на іноземній мові, без перекладу. І навіть найпростіший малюнок може не вийти вишити.
  3. При покупці набору для вишивання хрестиком зверніть увагу на те, що міститься в цьому наборі. У ньому обов'язково повинна бути схема вишивання, її розшифровка, інструкція з вишивання хрестом, матеріал, нитки і голка.
  4. Прості схеми для вишивання хрестом можна знайти і в інтернеті. Більшість представлених схем - це прості малюнки, які як не можна краще підходять початківцю.

Читайте також: Вишивка квітів хрестиком

Вибір матеріалу для вишивки хрестом

Щоб вишивка хрестом вийшла, необхідна така тканина, нитки якої переплітаються один з одним під строго прямим кутом. При цьому ці нитки повинні добре проглядатися, інакше буде досить нелегко, а новачкові практично неможливо, зробити гарну вишивку.

Найпоширеніша тканина для вишивання, з якої починають більшість новачків - Аїда. Вона буває різного забарвлення, але її основне якість - великі нитки, розташовані один до одного під прямим кутом. Залежно від підвиду цієї тканини квадратики, утворені переплетенням ниток, можуть бути дрібніше, а можуть і крупніше. Ось такі, наприклад.

Ось такі, наприклад

Або такі:

Або такі:

На малюнку добре видно, що на одному матеріалі плетіння крупніше, на іншому дрібніше. На великому буде зручніше вишивати.

Для перших вишивок підійде тканина з найбільшим переплетенням ниток - Аїда 11. Але підійде і звичайна «Канва». Вона практично нічим не відрізняється від Аїди.

Вибір ниток для вишивки хрестом

  1. Нитки, які призначені для вишивки, називаються «Муліне». Назва вони мають однакове, але ось виробники абсолютно різні. Вам можуть запропонувати «Муліне» російського виробництва, виробництва Китаю або зарубіжного виробництва. Вітчизняне «Муліне» і китайське може мати неприємну властивість - воно може злиняти.
  2. Коли Ви будете тільки вчитися, і вишивати невеликі прості малюнки, можна тренуватися і на дешевих нитках. Коли ж Ви вирішите вишити першу велику складну роботу, на нитках краще не економити. В іншому випадку вся робота може бути загублена, злиняти після прання.
  3. Можна перевірити нитки на линьку наступним чином. Візьміть кілька ниток придбаного Вами «Муліне», намочіть їх водою, потім, оберніть мокрі нитки в білу тканинну серветку і зверху пропрасуйте праскою. Якщо на білій тканині залишаться кольорові розводи, значить куплені Вами нитки - низької якості, вони здатні зіпсувати всю Вашу роботу.
  4. Вже готову роботу бажано прати в прохолодній воді з додаванням спеціальних засобів, покликаних зберігати стійкість кольорів. Або можна прополоскати випраний вишивку в воді з додаванням оцту. Він надійно зміцнить кольору.

Вибір голки для вишивки хрестом для початківців

Вибір голки для вишивки хрестом для початківців

  1. До вибору голки для вишивання хрестиком слід підійти не менш відповідально, ніж до вибору тканини або ниток.
  2. Не варто брати зовсім тонку голку, їй буде не зовсім зручно вишивати. Вибирайте голку середнього розміру.
  3. Голка для вишивання хрестом не повинна бути занадто гострою. Інакше Ви ісколіте собі всі пальці. Візьміть краще таку, у якій трохи закруглений кінчик. Вона не буде сильно колотися, а вишивати їй дуже зручно.
  4. Вибирайте таку голку, у якій досить велике вушко. У нього буде легше протягнути нитки, і Ви не будете зайвий раз нервувати, намагаючись потрапити в вушко.
  5. Запитайте в магазині для вишивання голки для вишивання хрестиком - вони називаються гобеленові.
  6. Розмір голки повинен бути середнім - не надто довгим і не дуже коротким.

Читайте також: Техніка традиційної вишивки хрестом

Починаємо вишивати і закріплюємо нитки

Для початку закріплюємо нитки обраного кольору на тканині за допомогою вузлика. Намагайтеся робити вузлики якомога менше, інакше вони можуть проступити на лицьову сторону, і зіпсувати всю вишивку.

Сам хрестик виконується таким чином. На одному квадратику Вашої тканини кладеться один стібок зліва направо по діагоналі. Потім викладається другий стібок, справа наліво хрест-навхрест по відношенню до попереднього стежку. Таким чином викладаються стежки на протязі всієї роботи.

Таким чином викладаються стежки на протязі всієї роботи

На першому малюнку показана техніка виконання першого стібка. На другому малюнку показаний виконаний хрестик. Зверніть увагу на те, як розташована голка при вишиванні. Протягом всієї роботи вона повинна бути розташована саме так.

Для того, щоб вишити хрестиком невелику ділянку, слід зробити наступне.

Для початку вишиваємо перший ряд. Вістря голки направлено вниз. Викладаємо ряд діагональних стібків зліва направо.

Далі наша голка змінює напрямок. Її вістря тепер направлено вгору. Викладаємо другий ряд діагональних стібків справа наліво.

Коли буде зроблений останній стібок в ряду, голку слід знову перевернути і почати викладання стібків в третьому ряду.

Таким чином слід продовжувати вишивати стільки рядів, скільки вважаєте за потрібне. Потім описаним вище чином починаємо викладання діагональних стібків так, щоб виходили хрестики.

При завершенні роботи слід нитку закріпити. Для цього потрібно вивести нитку на лицьову сторону нашої вишивки . А потім виведену нитку пропустити під останніми вишитими хрестиками. Кінчик нитки слід акуратно відрізати.

Читайте також:

Згодом, коли Ви наберетеся досвіду, Ваші малюнки будуть ставати все більш складними і красивими. І коли-небудь Ви подаруєте кому-небудь з близьких справжню картину, вишиту хрестом!

Успіхів вам!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com