рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Техніка вишивки хрестом

Наші бабусі, прабабусі, мами і навіть ми, дівчата нового покоління, любимо вишивати Наші бабусі, прабабусі, мами і навіть ми, дівчата нового покоління, любимо вишивати. Думаю, кожна дівчина, жінка тримала голку хоч раз в житті. В даний час дуже цінується одяг, вишита вручну, хрестом або гладдю. Давайте сьогодні ознайомимося ближче з такою технікою, як вишивка хрестом.

Даний вид вишивання прийшов до нас з далекого минулого. Стародавні люди зшивали шкури тварин кам'яними голками і стежками у вигляді хрестика. Поступово цей вид вишивання розвинувся і зараз він дуже цінується. Завдяки цим маленьким хрестиками можна створити що завгодно, повторити будь-яку картину, і вона буде виглядати дуже красиво. А як вишукано і витончено виглядає вишитий одяг. Це щось неймовірне.

У кожної країни є свої мотиви і стилі вишивки. Ось в Ірані та Індії цінується національні і рослинний мотиви, птахи і тварини. В Україні, Росії, Білорусії та Польщі більше застосовують орнаменти квітів і різні візерунки. В Італії та Туреччини люблять вишивати, шовковими нитками, візерунки.

Але крім одягу люди вишивають і просто картини: пейзажі, тварин, квіти, натюрморти і т.д. Найчастіше використовують готові набори вишивки хрестом від різних виробників, таких як Panna і Riolis. Картини є різної складності і тому є кілька методів вишивки: за кольорами і метод парковки. Якщо картина не складна і там використовується мало квітів, то спокійно можна використовувати метод вишивки за кольорами. А якщо в схемі використовується більше 50 кольорів, і вони часто змінюються, то краще вдатися до методу паркування. Але одне з найголовніших правил у вишивці - хрестики повинні бути рівними і однаковими, лежати в одному напрямі, а зі споду повинна бути рівною і без протяжок. Крім виду хрестів і вивороту не менш важливу частину грає симетрія. Без неї жоден візерунок або орнамент виглядав би. Нині є 17 груп симетрії, але при вишивці зазвичай використовують тільки 12. Всі види виглядають дуже цікаво і незвично. Найчастіше симетрію використовують при вишивці національного одягу, рушників і скатертин. Вишити рушник дуже складно, бо треба б і перед, і виворіт були однаковими.

Звичайно ж вишивати потрібно на спеціальному полотні. Канва - це спеціальне полотно, на якому є клітини, що служать для основи під хрестики. Коли вишивається одяг використовують водорозчинний флізелін. Це такий різновид канви, на якій нанесений малюнок, а при опусканні в теплу воду вона розчиняється. Зараз стала дуже популярною канва «Аїда». Вона є різних розмірів: 6, 8, 11, 14, 16, 18, 20. Найчастіше використовують тканину Каунта 14 (55 клітин на 10см).

Якими ж нитками вишивати? Є багато різних компаній по виготовлення таких ниток. Найкращі DMC - це французькі, бавовняні нитки, вони є найдорожчими і найвищої якості. Але їм не поступаються нитки ПНК ім. Кірова. Вони теж бавовняні і добре лягають на канву. Так само, крім ниток муліне є і вовняні нитки. Звичайно вони не такі «слухняні» як муліне, але на канві виглядають не гірше. Якими вишивати будете ви, вибирати тільки вам.

Вишивати - це дійсно круто, беріть голки, вибирайте нитки, канву і схеми і творіть. Такий вид заняття добре заспокоює і дарує прекрасний результат, який можна повісити на стіні і милуватися. Така картина впишеться в будь-який інтер'єр і ніколи «не вийде з моди».

comments powered by HyperComments

Якими ж нитками вишивати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com