рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Схеми для вишивання хрестиком

  1. Що необхідно для рукоділля?
  2. особливості техніки
  3. Як підібрати схеми для початківців?
  4. Дитячі варіанти
  5. Однотонні схеми: як їх читати?
  6. висновок

Вишивка хрестом - один з улюблених способів позбавлення від напруги у мам. До цього виду рукоділля вони долучають підросли дочок. Сучасні схеми для вишивання хрестиком відрізняються своїм різноманіттям. Серед них легко знайти варіанти для дітей, початківців та досвідчених вишивальниць. Рукоділля дозволяє оригінально прикрасити інтер'єр, декорувати одяг. Воно використовується для декору скатертин, серветок, диванних подушок.

Воно використовується для декору скатертин, серветок, диванних подушок

Що необхідно для рукоділля?

Стандартний набір складається з:

  • пялец (найкраще мати маленькі, великі, квадратні);
  • голок з витягнутим вушком (№№ 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26);
  • канви;
  • ниток різних кольорів (найчастіше використовується бавовняне муліне);
  • опис роботи з кресленням.

Можна придбати готовий набір, що містить все необхідне. Він дозволить приступити до роботи в будь-який час без підготовки. Купити комплект можна в магазинах зі швейними приладдям або торгових точках для любителів рукоділля. Майстрині замовляють такі набори через інтернет-сайти, де можна знайти незвичайні малюнки, які обійдуться недорого.

Роздруківку ескізів в домашніх умовах найзручніше робити кольоровим принтером. З його допомогою ви зможете не витрачатися на готові набори, а переносити на тканину сподобалися орнаменти. При цьому у вас з'явиться можливість збільшити розмір завантажуваних картинок перед друком, читати їх буде зручніше.

При цьому у вас з'явиться можливість збільшити розмір завантажуваних картинок перед друком, читати їх буде зручніше

Якщо у вас немає принтера, то доведеться витратити час на перемальовування обраних варіантів на міліметровий папір. Придбайте кольорові олівці і спеціальні маркери для тканини. Маркерами потрібно зробити на тканині сітку, яка зникне після прання.

особливості техніки

У готових наборах лежить докладна інструкція, в якій описано, як зручніше зробити вишивку. Якщо вона виявилася на англійській мові, то можна користуватися звичною технікою. Існує два підходи до виконання малюнка:

  • англійська - кожен хрестик виконується окремо;
  • датський - спочатку роблять ряд з половинок хрестиків, а потім завершують роботу в зворотному напрямку.

Використовуйте методи вишивки, виходячи з обраної схеми: заповнюйте всі місця стежками одного кольору або від центральної точки вишивайте по квадратах, рухаючись до краю малюнка. Щоб робота була красивою, прагнете виконувати однакові стежки за розміром і напрямку. Якщо вибрано бавовняну муліне, то робіть їх в 2 нитки. Хрестик повинен лежати вільно, не стягуючи канву.

Як підібрати схеми для початківців?

У більшості магазинів продаються схеми, які підходять досвідченим майстриням. Якщо ви хочете навчитися вишивці самостійно або залучити до неї дитини, то варто завантажити картинки безкоштовно з Інтернету. Працювати з ними буде трохи складніше, але ви отримаєте нескладний малюнок без напівтонів.

До попередньо скачав схемою ретельно підбирайте нитки за кольором. В описі картинки зазвичай вказують номера або буквені позначення відповідного муліне. Орієнтуйтеся на опис.

Звертайте увагу на прості схеми, розділені на квадрати. Їх легко перенести на канву - досить розмітити її і знайти центр. Початківцям підходять малюнки, що відрізняються:

  • невеликою кількістю квітів - від 2 до 6;
  • простотою;
  • порівняно невеликими розмірами.

Не варто починати вишивання з складних зображень. Раціональний підхід дозволить знизити витрати на стартовий комплект для хобі, заощадить вам час на перенесення малюнка на тканину. Якщо ви зрозумієте, що вишивка вам не підходить, то зможете з легкістю з нею розлучитися. Маленькі картинки використовуються для залучення до вишивки хрестом дітей і підлітків.

Креслення для початківців схожі на ті, що пропонуються дітям. Єдина відмінність в тому, що дорослим і підліткам більш цікаві рослинні мотиви, різноманіття кольорів. До дитячої творчості використовується дещо інший підхід.

Дитячі варіанти

Якщо мама проводить вечори за вишивкою, то дуже скоро діти почнуть цікавитися рукоділлям. Найчастіше цим видом творчості цікавляться дівчинки. Педагоги рекомендують заохочувати це прагнення, навчати дитину. Вишивка має позитивні сторони:

  • тренує дрібну моторику;
  • вчить концентрувати увагу;
  • заспокоює нервову систему, знімає надмірне збудження;
  • розвиває смак.

Починати займатися творчістю можна з 5 років. Найменшим придбайте велику канву з нанесеними кольоровими квадратиками. Молодшим школяркам візьміть тканину з меншим за розмірами переплетенням, а прості креслення їм можна скачати. Підбирайте картинки, що відповідають смаку дитини. Чи не нав'язуйте складні картини або те, що подобається особисто вам. Популярні варіанти:

  1. Казкові персонажі або герої мультфільмів.
  2. Домашні тварини (підійдуть дітям від 10 років через складність).
  3. Невеликі рослинні орнаменти для серветок, хусток, подушок, скатертин.

Створити дитячі креслення нескладно за допомогою комп'ютерних програм, в тому числі тих, що працюють онлайн. Знайдіть привабливу просту картинку, завантажте її в робочу область програми. Все інше відбудеться автоматично, вам залишиться лише перевірити кольору квадратів, роздрукувати ескіз, розмітити тканину.

Дівчаткам, які цікавляться історією, сподобається створення власного орнаменту з елементів, властивих слов'янському костюму.

Можете запропонувати дочки намалювати схему самостійно на міліметрівці. Це дозволить оцінити працю наших бабусь і прабабусь, які самі складали малюнки, щоб прикрасити одяг або предмети побуту. Такий підхід дозволяє розвинути смак і творче начало у дитини.

Однотонні схеми: як їх читати?

Зручніше використовувати багатобарвні ескізи або розмічену канву, але в старих журналах часто зустрічаються привабливі малюнки, в яких відтінки відзначені різними знаками: ромбами, трикутниками, квадратами, крапками. Якщо картинка виконана з суцільних чорних квадратів, то вишивати потрібно одним кольором. Цей варіант підійде дітям або початківцям.

Одноколірні схеми, що описують барвисті картини, не підходять новачкам. При роботі з ними легко заплутатися, зробити частину вишивки неправильно.

висновок

Не варто пропонувати дітям однотонні креслення з різними знаками, вони підійдуть вишивальниць з великим досвідом. Перед початком роботи необхідно розібрати схему, зробити для себе позначки, роздрукувати розшифровку позначень. Тримайте опис картини в поле зору, щоб уберегтися від випадкової помилки. При виборі візерунка завжди орієнтуйтеся на свої сили, за складні варіанти беріться після набуття досвіду.

Що необхідно для рукоділля?
Що необхідно для рукоділля?
Як підібрати схеми для початківців?
Однотонні схеми: як їх читати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com