рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Обробка фотографії для створення схеми вишивки хрестом

  1. Необхідно правильно вибрати фотографію
  2. Визначаємо формат і розмір вишивки в сантиметрах
  3. Визначаємо розмір вишивки в хрестики
  4. Видаляємо зайві предмети
  5. обробляємо фон
  6. Обробляємо об'єкти на передньому плані, робимо корекцію
  7. Вибираємо стиль фотографії

Переглядів 4 024

Стаття з серії «Як зробити якісну схему вишивки хрестом по фотографії (частина 1)»

В даний час програм для створення схем вишивки хрестом по фотографії дуже багато. Всі сайти пищать про їх зручність і простоту використання. І дійсно, вивчивши кілька програм і знайшовши зручну для себе, досить швидко можна отримати схему для вишивання. Ми вибираємо фотографію, робимо пару налаштувань і ура - схема готова! Але якщо уважно подивитися, що вийшло в результаті, результат вас не потішить.

Колірна палітра виявляється занадто великий, кольору залишають бажати кращого, схема кишить одиночними хрестиками, виходять різкі переходи кольорів і занадто складний фон.

Колірна палітра виявляється занадто великий, кольору залишають бажати кращого, схема кишить одиночними хрестиками, виходять різкі переходи кольорів і занадто складний фон

Автоматично створена і оброблена схеми

На жаль, іноді подібні проблеми стають помітні тільки, коли переступаєш безпосередньо до процесу вишивання.

Свою першу роботу я просто закинула, витративши на неї не мало часу і грошей. Сумнівної якості схема вимагала героїчних зусиль при вишивці, а результат анітрохи не задовольняв. Виконавши вже істотну частину фону, я виявила, що колір обличчя просто нікуди не годиться. Бажання вишивати відрубало геть.

Бажання вишивати відрубало геть

Неправильний підбір кольору ниток

Зараз я повністю переглянула розробку схем вишивки. Тепер готові роботи не тільки радують око, але і приносить задоволення сам процес вишивки. І так, розберемо все по порядку.

1. Дуже важливо перед створенням схеми попередньо підготувати фотографію. Навіть найякісніша фотографія потребує обробки. У цій статті я постаралася описати всі етапи обробки, які мені доводилося застосовувати.

2. Після формування схеми вишивки по фотографії в спеціалізованій програмі, її необхідно доопрацювати. Як правило, це істотні зміни без яких якісну вишивку не одержати. Цей етап описаний в статті « Створення схеми вишивки хрестом в спеціальній програмі Patten Maker ».

Необхідно правильно вибрати фотографію

Правильно підібрана фотографія - запорука якісної схеми і красивою підсумкової роботи. Ідеально підійдуть портретні фотографії або кілька осіб, знятих крупним планом. Не варто вибирати групове фото, якщо звичайно ви не хочете отримати розмиті силуети людей. Також будуть погано виглядати зображення, що мають багато дрібних деталей. Дуже псує якість схеми тіні на обличчі. Якщо фото зроблено в приміщенні з точковим освітленням, то потрібно буде довго і ретельно прибирати велику кількість плям.

А ось сама фотографія не обов'язково повинна бути чітка і не розмита. Можна використовувати дрібні фото з невеликим дозволом. Це величезний плюс!

Визначаємо формат і розмір вишивки в сантиметрах

Формат вишивки, як правило, залежить від обраної фотографії. Дивлячись на зображення нескладно визначитися. Хочете ви використовувати стандартний книжковий або альбомний формат. Можливо зробити квадратну роботу або взагалі скруглить кути.

Можливо зробити квадратну роботу або взагалі скруглить кути

Вибір формату вишивки

Перед вибором розміру вишивки в сантиметрах подумайте, як ви будете оформляти готову роботу.

Якщо ви точно знаєте, що скористаєтеся послугами багетній майстерні, то можете вибрати будь-який формат і розмір. У хорошій майстерні вам якісно оформлять роботу будь-якого розміру.

Якщо ви плануєте оформляти підсумкову роботу в раму самостійно, то її розмір варто продумати заздалегідь. Я, наприклад, заздалегідь знаходжу рами, які вписуються в мій інтер'єр. І вже вишиваю картини під них. Чому я написала «знаходжу» рами, а не купую? Тому що, наприклад, в магазині Ікея є відмінні рами з паспарту, на їхньому сайті можна підібрати необхідний колір і розмір. А ось в наявності цього товару я не сумніваюся, так що купувати його заздалегідь не обов'язково. Будьте уважні, розміри рам можуть відрізнятися від стандартних, як наприклад в Ікея розмір не стандартного формату А4 210 × 297 мм, а 200 × 300 мм.

Також, якщо оформляєте роботу самостійно під готову раму не забудьте додати до розміру полотна 5-10 міліметрів про запас. Це усуне всі можливі зазори і просвіти при оформленні.

Визначаємо розмір вишивки в хрестики

Звичайно ж, чим більше кількість хрестиків, тим чіткіше і якісніше підсумкова робота. Але, як правило, нам не хочеться, вишивати на занадто дрібною канві, до того ж це істотно впливає на час виконання вишивки. У цьому питанні головне знайти золоту середину. Тобто визначаємо розмір хрестиків на око - подобається / не подобається.

Тобто визначаємо розмір хрестиків на око - подобається / не подобається

Вибираємо розмір канви

Видаляємо зайві предмети

Навіщо зайві предмети на фотографії? Чим більше дрібних деталей, тим брудніше стає схема і складніше її вишивати. Не потрібні на фото чужі плечі і руки, чужі обрізки голів, не потрібні зайві предмети на задньому тлі. Часто на фото відображається дата знімка, яка теж буде зайвими кольоровими плямами на схемі. Все що не подобається - необхідно видалити.

Наприклад, наступна фотографія є відмінним вибором для створення схеми, але не потрібні на ній: ні дата, ні людина на задньому фоні, ні проїжджаючі мимо маршрутне таксі.

обробляємо фон

Іноді, відокремлені зайві об'єкти на фото можна прибрати на сформованої схемою шляхом розмальовки хрестиків. Але не завжди вдається зробити це якісно і тим швидше. Я вважаю за краще максимально обробляти фото заздалегідь.

обробляємо фон

Практично будь-який фон вимагає обробки.

Можливо, не варто прибирати фон цілком. Без фону картина може втратити завершений вигляд і виглядати обрізаної. Можна згладити існуючий фон, звузити палітру кольорів і деталізацію всього, що відбувається на задньому плані. Це візуально висуне основний об'єкт на передній план і суттєво полегшить процес вишивання. Не дарма професійні фотоапарати створюють так званий ефект боке - ефект розмитого фону. Також можна зробити фон плавно переходить з одного кольору в інший або використовувати однотонний фон.

доопрацьований фон

Обробляємо об'єкти на передньому плані, робимо корекцію

Безсумнівно, занадто велика кольорова палітра в схемі призводить не тільки до ускладнення вишивки, а й вимагає великих фінансових витрат. Для того щоб скоротити кількість квітів при створенні вишивки в спеціальній програмі необхідно вже в оригінальному документі зменшити кількість відтінків. Для людського ока це майже непомітно. Ми дивимося на зображення «в цілому» - здалеку. Але якщо його наблизити і подивитися з яких кольорів складається кожен піксель, то ми побачимо безліч різних кольорів і їх відтінків. Багато з них відрізняється від реального кольору шкіри.

Багато з них відрізняється від реального кольору шкіри

Колірна гамма зображення

Шкіра має величезну кількість квітів за рахунок відблисків від одягу, природного і штучного освітлення, тіней, предметів, що оточують нас навколо. Програма не може сприйняти їх як відтінки одного і того ж кольору. І більшість цих квітів перенесуться до нас на схему.

Схема без обробки кольору обличчя

Обов'язково зніміть дефекти шкіри, пом'якшити тіні, видаліть відблиски, вирівняйте світло особи. Вирівнювання кольору обличчя - дуже копіткий і тривалий процес, але дуже важливий. Якщо не зробити всього цього, то при формуванні схеми в програмі кольору будуть підібрані некоректно. Звичайно, є можливість в програмі замінити один колір на інший, але це не завжди вирішує проблему. До того ж для коректної заміни потрібно мати карту кольорів ниток муліне, ну або професійний відкалібрований монітор, який відображає кольори такими, якими вони є насправді.

Схема після обробки кольору обличчя

Подібна обробка також скоротить кількість одиничних хрестиків.

Вибираємо стиль фотографії

На цьому етапі, заключному в процесі обробки зображення, застосувати сподобався вам стиль. стилів обробки Зараз величезна кількість. Під будь-який інтер'єр і будь-який смак. Вирішіть, в якому стилі ви хочете зробити роботу.

Якщо ви плануєте зробити вишивку в класичному кольоровому стилі, то на цьому етапі фотографія готова до створення схеми в спеціальній програмі. Можете приступати до створення схеми вишивки .

І на останок хотілося б сказати, ставитеся серйозно до попередньої обробки фотографій. Не шкодуйте часу і сил. Адже навіть якщо на обробку піде кілька днів, це час ніяк не зрівняється з часом, витраченим на вишивку підсумкової роботи.

Чому я написала «знаходжу» рами, а не купую?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com