- Варення з ківі з лимоном
- Варення з ківі з апельсином
- Варення з ківі і фейхоа без варіння
- Варення з ківі з яблуком в мікрохвильовці
- Варення з ківі з бананом
Пропоную відволіктися від сірих буднів і підняти собі настрій тропічними рецептами. Варення з ківі - що може бути цікавіше суворою зимою або сльотавій ранньою весною?
Варення з ківі, дуже смачне і надзвичайно гарне, можна приготувати в будь-який час року. І в цьому його величезна перевага перед сезонними заготовками. А ще мені дуже подобається, що ківі продається в будь-якому супермаркеті, таким чином, можна обійтися без візиту на ринок. Поїздки за фруктами дуже мене втомлюють, в разі в ківі робити цього не доведеться - дрібниця, а приємно.
Рецептів варення величезна кількість. Почну з самого популярного.
Швидкий перехід по цій сторінці
Варення з ківі з лимоном
Виходить в міру солодким і з невеликою ноткою кислинки.
Складові:
- 2 лимона;
- 1 кг ківі;
- півсклянки питної води;
- 800 грам цукру.
приготування:
Один лимон помийте і обдайте окропом. Потім лимон наріжте тонкими кружечками. Помістіть його в каструлю, додайте 100 грамів цукру і півсклянки води, варіть в сиропі кружечки лимона 15-20 хвилин. Тим часом вимийте другий цитрус і вичавіть з нього сік. Ківі очистіть, наріжте круглими тонкими пластинками, залийте лимонним соком. Надішліть нарізаний ківі в каструлю, додайте решту цукру і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин, помішуючи до повного розчинення цукру.
Гаряче варення викладіть в стерилізовану скляну банку, закрийте капроновою кришкою, після охолодження поставте в холодильник. Кружечки ківі з цієї заготовки можна використовувати як прикрасу для святкової випічки і десертів.
Та й просто ложкою їсти - справжнє задоволення. Я люблю з сиром, тільки обов'язково домашнім. навіть макарони з сиром готую тільки з додаванням домашньої продукції.
Варення з ківі з апельсином
Заготовками з апельсинів нікого вже не здивуєш, а я спробую.
Складові:
- 1 кг ківі;
- 1 кг апельсинів;
- 1 кг цукру;
- 1 чайна ложка лимонної кислоти без гірки.
приготування:
Ківі і апельсини очистіть від шкірки і наріжте кубиками, засипте цукром порізані фрукти і залиште так до виділення соку. Якщо його виділилося мало, можна додати трохи води, але небажано. Доведіть варення на невеликому вогні до кипіння, кип'ятіть 10-15 хвилин і залиште на пару годин остигати. Повторіть так ще 2 - 3 рази, в останній раз додайте лимонну кислоту і потім розкладіть в банки. Пінку, яка утворюється під час варіння можна не видаляйте, при охолодженні вона зникає сама.
Варення з ківі і фейхоа без варіння
Для тих, хто хоче спробувати тропічні фрукти в незвичайному вигляді.
Складові:
- 2 великих плоди ківі;
- 4 фейхоа середнього розміру;
- 2 столові ложки цукру.
приготування:
Я подрібнюю плоди блендером і вам раджу вчинити так само. Вимийте і наріжте фейхоа, перетворите в пюре за допомогою невтомного кухонного помічника. В ту ж чашу блендера додайте цукор і очищені шматочки ківі. Збийте все разом до отримання однорідної маси, відразу ж розкладіть в чисті баночки самого маленького розміру, закрийте кришками і поставте в холодильник. Це дуже корисний десерт, особливо восени та взимку, коли не вистачає вітамінів.
Варення з ківі з яблуком в мікрохвильовці
Як ви знаєте, навіть банки в мікрохвильовій печі можна стерилізувати , А вже варення приготувати взагалі не проблема.
Складові:
- 1 кг стиглих ківі;
- 1 велике солодке яблуко;
- 200 грам цукру;
- 3 столові ложки лимонного соку.
приготування:
Вимийте і очистите яблуко, наріжте кубиками. Таким же чином наріжте ківі. Змішайте всі в спеціальній глибокому посуді для СВЧ-печі, додайте цукор і лимонний сік, ще раз перемішайте. Готуйте 10 хвилин на максимальній потужності, причому час приготування виставляйте 2 хвилини. Після кожного такого невеликого циклу перемішуйте вміст миски і знову вмикайте піч. Це варення можна і закатати, воно відмінно зберігається.
Варення з ківі з бананом
Це класика - років 5 тому я вперше зустріла рецепт варення з додаванням банана, так що новим його не назвеш.
Складові:
- 2 великих плоди ківі;
- 2 банана дуже стиглих;
- півсклянки цукру;
- 1 упаковка загустителя для варення і джему.
приготування:
Очистіть фрукти і наріжте їх дрібними кубиками. Засипте цукром, перемішайте, доведіть до кипіння на середньому вогні. Коли провариться 5-7 хвилин, всипте загущувач, ще раз ретельно перемішайте і варіть рівно 3 хвилини. Покладіть в банки, закрийте капроновими кришками. Використовуйте як желейний десерт або компонент для випічки. Я одного разу таким варенням начинила листкові пиріжки, вийшло смачно.
До речі, з бананів і ківі можна приготувати смачний домашній мармелад на агар-агар. А якщо вам набридли занадто складні рецепти, спробуйте просте варення з шовковиці
Варення з ківі - що може бути цікавіше суворою зимою або сльотавій ранньою весною?