- Імбир + апельсин: швидко і смачно
- Імбир + цитруси: для тих, хто хоче схуднути
- Імбир + яблука - любителям «гостріше»
- Імбир + айва: оздоровчий дует
Імбир, відомий як корисна і смачна приправа, останнім часом привертає до себе все більше і більше уваги. Його стали частіше купувати, пробувати нові способи його приготування в поєднанні з різними продуктами. Один з них - варення з імбиру. Цим блюдом ви не тільки зможете ласувати з домашніми, а й додавати його в випічку і напої, а також зробити несподіваний приємний подарунок близьким на новорічні свята.
ВАЖЛИВО ЗНАТИ! Паразити є у кожного в організмі і вони викликають безліч захворювань. Лікувати їх потрібно таким ... Читати далі >>>
Зварити таке варення можна з додаванням лимона, апельсина, лайма, яблука. Користь цієї страви незаперечна: всі начулися про протизастудних, імуноукрепляющіх властивості імбиру. Крім цього, він є прекрасним засобом для схуднення, оскільки дозволяє швидко спалювати калорії.
Імбир + апельсин: швидко і смачно
Отже, подивимося, як зварити варення з імбиру і апельсина. Це варення вариться всього 5 хвилин!
Нам потрібно:
- склянка води
- 2 склянки цукру
- 3 апельсина
- 1 лимон
- 1 яблуко
- 100 гр. кореня імбиру
Процес приготування:
- Наливаємо в каструлю 1 склянку води і насипаємо 2 склянки цукрового піску. Ставимо на невеликий вогонь.
- В цей час чистимо апельсини, спостерігаючи за тим, щоб не зрізати білий шар відразу під цедрою. Інакше варення буде гіркуватим. Нарізаємо цедру соломкою.
- Вирізаємо апельсинові часточки, уникаючи попадання сполучних плівок, знову ж таки, щоб уникнути гіркоти.
- Апельсинову цедру і часточки кладемо в киплячий сироп.
- Потім беремо лимон, очищаємо, ріжемо на підлозі часточки і теж додаємо в сироп.
- Для густоти в варення можна додати яблуко або «квіттін».
- Варення має покипіти п'ять хвилин, після чого додаємо туди очищений і нарізаний кубиками імбир, знову доводимо до кипіння, і варення готове!
- Тепер його можна перелити в банки і закатати.
Імбир + цитруси: для тих, хто хоче схуднути
Ще можна зварити імбирне варення з цитрусами. Це незвичайний рецепт, тому що за один час у вас вийде два різних види варення. З лимонами воно матиме ніжніший і м'який смак, з лаймом - гостріше і яскравіше. Варто зауважити, лайм - надзвичайно корисний цитрус для тих, хто шукає способи схуднення. Крім того, що він допомагає нормалізувати вагу, його користь ще й в здатності сповільнювати процес старіння організму.
Для цього потрібно:
- 5 великих лимонів, цедра і сік.
- 8 дрібних лаймов, цедра і сік.
- 600 г імбиру.
- цукор 1,45 літра.
Порада: перед тим, як чистити лимони і Лайми, їх необхідно відмити від воску. Для цього лайми потрібно опустити в розчин оцту на 1 годину. Розчин: винний оцет 3 частини, води 1 частина. Або одна столова ложка оцтової есенції 70% на 1 літр води. Після цього лайми потрібно старанно помити щіткою.
Лимони опустити в киплячу воду на дві або три хвилини, а потім додати содовий розчин (1 ст. Ложка соди на 1 літр води). Після цього лимони кладемо в холодну воду і моєму.
Після цього зрізаємо цедру з цитрусів.
потім:
- Вичавити сік з 3 лимонів. Соку повинно вийти близько 150 мл. Два залишилися лимона чистимо і ріжемо на дольки. Сік, цедру і 1 столову ложку імбиру покласти в каструлю, дати закипіти, накрити кришкою і залишити на тихому вогні на 15 хвилин.
- Вичавити сік з лаймов (250 мл.). Влити в іншу каструлю, туди ж додати 200 мл. відвару імбиру, цедру, нарізану імбир і варити на тихому вогні 15 хвилин.
- Після цього додати цукор: в каструлю з лимонами - 450 мл., В каструлю з лаймом - 1 л. Ретельно розмішати.
- Додати квіттін (для густоти), розбавлений в невеликій кількості сиропу. Півтори чайної ложки квіттіна кладемо в лимонний сироп, і дві столові ложки - в лаймовий. Отримані суміші влити в каструлі, додати часточки лимона.
- Розмішати, довести до кипіння, вимкнути.
Імбир + яблука - любителям «гостріше»
У цьому варення пропорції яблук можна коригувати, виходячи з ваших уподобань. Якщо вам потрібен більш гострий смак, яблук може бути менше, а якщо хочете, щоб імбирне варення не так сильно «обпікало», тоді потрібно класти яблук побільше.
Нам знадобляться:
- імбир - 1 стакан.
- солодкі яблука великого розміру 6 шт.
- вода - 2 склянки.
- цукор - 6 склянок.
- сухий імбир - 1 чайна ложка.
- Імбир і яблука очищаємо від шкірки і трьом на тертці, або нарізаємо.
- Складаємо в каструлю, додаємо воду і ставимо на вогонь.
- Помішуючи, варимо на сильному вогні 40 хвилин. Грудочки можна розбивати Картоплем'ялки.
- Додаємо цукор і розмішуємо до його повного розчинення.
- Варимо 20-30 хвилин, поки варення не стане густим, як джем.
- Додаємо сухий імбир, розмішуємо.
- Варення готово! Тепер його можна розлити по банках.
Імбир + айва: оздоровчий дует
Уявіть собі вітряний зимовий вечір, за вікном дощ зі снігом, а у вас на столі чашка гарячого чаю і ароматне варення з імбиру з терпким присмаком айви. Це не тільки приємно для душі, але і корисно для здоров'я. Айва не містить жиру, і цим хороша для схуднення. А ще вже давно підтверджена її користь для жіночого організму.
Отже, рецепт «оздоровчого дуету»:
Приготувати таке варення дуже просто: для цього потрібен стакан очищеного і тертого (або дрібно порізаного) імбиру, терта айва (дві склянки), цукор (дві склянки), вода (дві склянки).
Процес: в каструлю покласти цукор, айву, додати води. Розмішувати до повного розчинення цукру. Довести до кипіння, варити до розм'якшення айви. Потім айву протерти через сито в іншу каструлю, додати в цю суміш імбир і варити до густого стану.