рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Варення з гарбуза швидко і смачно - рецепт приготування з апельсином, лимоном, курагою, імбиром »

  1. Класичне гарбузове варення: простий рецепт з фото
  2. Необхідні інгредієнти для приготування класичного гарбузового варення за рецептом з фото
  3. Швидке варення з гарбуза з апельсином і лимоном: рецепт для зими
  4. Необхідні інгредієнти для швидкого гарбузово-цитрусового варення на зиму
  5. Варення з гарбуза з апельсином і лимоном: відео-рецепт для мультиварки
  6. Смачне варення з гарбуза і яблук через м'ясорубку
  7. Необхідні інгредієнти для смачного гарбузового варення з яблуками через м'ясорубку
  8. Необхідні інгредієнти для сухого гарбузового варення швидкого приготування
  9. Необхідні інгредієнти для гарбузового варення з курагою, імбиром і корицею

Страви з сонячної гарбуза на російських столах - швидше виняток, ніж правило

Страви з сонячної гарбуза на російських столах - швидше виняток, ніж правило. Адже гарбузове "різноманітність" в більшості своїй складається з рисової або пшоняної каші і супу-пюре. Іноді яскраву гарбуз прихоплюють з льоху для запіканки або випічки, але вже на цьому її активне використання завершується. Від чого господині так несправедливі до корисного осінньому овочу - невідомо. Спробуємо виправити ситуацію, спланувавши цілу череду простих, швидких і смачних гарбузових заготовок на зиму.

Найбільш популярні серед фруктово-овочевих десертів "з банки" - джеми, желе, конфітюри і повидла. Але варення з гарбуза, рецепт якого ми опублікуємо нижче, за всіма параметрами поза конкуренцією. З апельсином і лимоном, з імбиром і курагою, через м'ясорубку, в мультиварці або просто на плиті - заготівля гарбузового варення може проводиться будь-яким чином, аби пропорції були дотримані. Детальніше про те, як приготувати і як зварити, розповімо в сьогоднішній статті.

Класичне гарбузове варення: простий рецепт з фото

Класичне гарбузове варення: простий рецепт з фото

Побоювання господинь з приводу гарбузового варення можна зрозуміти: новачкам невідомо, як поведе себе жорсткий овоч в подібних умовах. Хоча насправді немає нічого страшного в подібного роду заготовках. Основне правило консервування гарбуза полягає в підборі додаткових інгредієнтів, оттеняющих смак основного. А їх, між тим, що безліч - цитрусові, м'ята, розмарин, кориця, імбир, кардамон, аніс, мускатний горіх, фенхель і т.д. Навіть в простому рецепті класичного гарбузового варення є місце смако-ароматичних добавок.

Необхідні інгредієнти для приготування класичного гарбузового варення за рецептом з фото

  • гарбуз солодких сортів - 2 кг
  • цукровий пісок - 1,5 кг
  • лимони великі - 2 шт.
  • ваніль

Покрокове приготування варення з гарбуза на зиму за рецептом з фото

  • Візьміть гарбуз вагою від 2,5 до 3 кг. Після чищення та обрізки м'якоть повинна відповідати вазі, зазначеному в пропорціях рецептури.
  • Розрізати і очищати сирий гарбуз непросто. Щоб полегшити своє завдання, прогрійте овоч в мікрохвильовій печі 4-5 разів по 1 хвилині.
  • На останньому етапі дістаньте головний інгредієнт з мікрохвильовки. Розріжте гарбуз навпіл, акуратно виріжте середину з насінням.
  • На замітку! Не викидайте гарбузове насіння. Ретельно промийте їх від волокон, висушіть під сонцем і обсмажте на сухій сковороді. У готовому вигляді насіння можна використовувати в якості добавки в різні страви і випічку або просто є.

  • Очищену м'якоть гарбуза наріжте невеликим кубиком і засипте цукром. Залиште миску з заготівлею в холодильнику на 12-18 годин.
  • Через відведений час переставте каструлю на конфорку і варіть варення до готовності. Перевірте консистенцію, остудивши малу частину заготовки на плоскій тарілці.
  • Якщо густота підходить, зніміть каструлю з плити і тут же розподіліть місткістю по стерильним банкам зручного літражу. Використовуйте воронку з широким горлом, щоб не обпекти руки. Готове класичне гарбузове варення простим рецептом з фото переверніть кришками до низу і прикрийте теплим пледом.
  • Швидке варення з гарбуза з апельсином і лимоном: рецепт для зими

    Швидке варення з гарбуза з апельсином і лимоном: рецепт для зими

    Гарбуз - цікавий овоч не тільки своїми химерними пишними формами, а й внутрішнім світом. А точніше - вітамінно-мінеральний склад. Швидке гарбузове варення на зиму з апельсинами і лимонами вважається одним з найбільш корисних для імунітету і шлунково-кишкового тракту. Каротин і пектин виводять важкі холестерини, вітаміни групи В зміцнюють нерви, шкіру і волосся. А цитрусові в рецептурі підсилюють захисні функції організму.

    Необхідні інгредієнти для швидкого гарбузово-цитрусового варення на зиму

    • гарбуз стигла - 1,5 кг
    • апельсини великі - 2 шт.
    • лимон - 1 шт.
    • цукор - 800 г
    • вода питна - 1 л
    • тертий імбир - 50 г
    • кориці порошок - 1 ч.л.

    Покрокове приготування варення з гарбуза, лимона і апельсина по швидкому рецептом на зиму

  • Виберіть гарбуз з солодких помаранчевих сортів - Золота Груша, Арабатська, Новинка, Перлина, прикубанських і т.д.
  • Ображати з овоча всю шкірку, видаліть насіння з внутрішньої волокнистої масою. Наріжте гарбуз невеликими шматочками довільної форми.
  • Апельсини і лимон ретельно вимийте, обдайте гарячою водою. Наріжте цитрусові такими ж шматками, як і гарбуз, змішайте інгредієнти в каструлі.
  • З води, цукру, тертого імбиру і кориці зваріть сироп. Киплячою рідиною залийте основну масу підготовлених компонентів. Варіть варення на повільному вогнику 1-1,5 години.
  • На замітку! Не забувайте вчасно знімати піну з киплячою заготовки. Найчастіше саме проігнорована пінка стає причиною "вибуху" банки.

  • Готове швидке варення з гарбуза з апельсином і лимоном по рецепт для зими закатати в стерильних банках під ключ. Переверніть тару з ласощами до верху денцем до повного охолодження.
  • Варення з гарбуза з апельсином і лимоном: відео-рецепт для мультиварки

    Варення з гарбуза з апельсином і лимоном: відео-рецепт для мультиварки

    Яскраве гарбузове варення з лимоном і апельсинами, приготоване в мультиварці - найкраща можливість насолодитися дарами сонячного літа і теплої осені посеред зими. У такій заготівлі гарбуз грає роль базового компонента, тому структура десерту виходить ніжною і кремообразной. А цитрусові надають ласощів чудовий аромат і легку кисло-солодку ноту.

    Дивіться, як найшвидше заготовити варення з гарбуза з апельсином і лимоном в відео-рецепті для мультиварки:

    Смачне варення з гарбуза і яблук через м'ясорубку

    Смачне варення з гарбуза і яблук через м'ясорубку

    Оскільки гарбуз - солодкий овоч, гармонійніше вона вписується в десертні заготовки, а не в солоні закуски. Є, звичайно ж, чимало рецептів, в яких "царицю полів" маринують в пряних зливках, але варіантів джемом більше в рази. Наприклад, наше смачне варення з гарбуза і яблук, пропущене через м'ясорубку. У тандемі з солодкими або кисло-солодкими яблуками проварена гарбуз перетворюється в краще міжсезонне страву для малюків - смачне, корисне, з ніжною однорідною консистенцією.

    Необхідні інгредієнти для смачного гарбузового варення з яблуками через м'ясорубку

    • гарбуз - 1 кг
    • яблука солодкі - 1 кг
    • цукор - 1,5 кг
    • лимонна кислота - 1 щіпка
    • кориця

    Покрокове приготування гарбузово-яблучного варення через м'ясорубку

  • Фрукти і овочі помийте в холодній воді. Гарбуз очистите від шкірки і насіння, з яблук зріжте верхню шкірку і видаліть серцевину.
  • Наріжте основні інгредієнти на шматки невеликих розмірів. Пропустіть гарбуз і яблука через м'ясорубку.
  • Перекладіть масу в емальовану каструлю, додайте корицю, цукор і лимонну кислоту.
  • Смачне варення з гарбуза і яблук через м'ясорубку потребує тривалому варінні на слабкому вогні. Оскільки основні інгредієнти при термічній обробці виділяють рясне кількість соку, заготівлю доведеться довго випарювати.
  • Варіть фруктово-овочева ласощі 2-3 години, регулярно знімаючи пінку. Потім перевірте на відповідність бажаної консистенції.
  • Готове варення залийте в заздалегідь пропарені банки і закатати під бляшані кришки. Зберігайте зимовий частування в прохолоді, далеко від прямих сонячних променів.
  • Сухе варення з гарбуза - рецепти приготування швидко і смачно

    Сухе варення з гарбуза - рецепти приготування швидко і смачно

    "Сухий" вид гарбузового варення на нашу швидкому і смачному рецептом дозволяє використовувати для заготівлі навіть пошкоджені плоди. Оскільки овоч в такому варіанті проходить термічну обробку кілька разів, зіпсовані місця можна просто обрізати, не побоюючись за якість майбутнього ласощі.

    Необхідні інгредієнти для сухого гарбузового варення швидкого приготування

    • гарбуз зріла - 1 кг
    • апельсин - 2 шт.
    • цукор - 1 кг
    • кислота лимонна - 2 ч.л.
    • пудра цукрова

    Покрокове приготування сухого гарбузового варення по швидкому рецептом з фото

  • Виберіть для заготовки сухого варення гарбуз не самих соковитих сортів. Це значно спростить приготування.
  • Очистіть обраний овоч від шкірки і насіння, наріжте плід шматочками в 2 см х 4 см. Викладіть гарбуз в каструлю і засипте цукром.
  • Зітріть в каструлю цедру половини апельсина. Решта фрукти поріжте кубиками разом з шкіркою до решти маси. Перемішайте всі компоненти і поставте посудину в холодильник на ніч.
  • На ранок прокип'ятіть заготовку протягом 5-7 хвилин після кипіння. Коли маса охолоне, прокип'ятіть повторно. Повторіть процес 3 рази.
  • Акуратно шумівкою виловити шматочки гарбуза, розкладіть їх тонким шаром на деку, застелена пергаментом. Сушіть ласощі 2-3 дня в теплому місці (на печі, на сонці і т.д.).
  • Сухе варення з гарбуза за рецептом приготування швидко і смачно пересипте цукровою пудрою таким чином, щоб всі шматочки були пріпиліте.
  • Зберігайте десерт у вакуумній посудині в прохолодному місці.
  • Варення з гарбуза з курагою, імбиром і корицею: покроковий рецепт

    Варення з гарбуза з курагою, імбиром і корицею: покроковий рецепт

    Справжнім гурманам можемо запропонувати незвичайний покроковий рецепт імбирного варення з гарбуза, кураги і кориці. Його смак разюче тонкий і делікатний, аромат насичений десятками поєднань, а консистенція легка і повітряна, схожим на ніжне фруктове пюре. Таку заготовку шкода змішувати з чимось іншим. Краще насолоджуватися її красою, черпаючи чайною ложечкою з прозорою піалки.

    Необхідні інгредієнти для гарбузового варення з курагою, імбиром і корицею

    • гарбуз - 2 кг
    • курага - 800 г
    • цукор - 1 кг
    • лимон - 1 шт.
    • імбир свіжий - 1 шматок
    • палички кориці - 2 шт.

    Покрокове приготування варення з гарбуза і кураги з імбиром і корицею

  • Підготуйте стиглу гарбуз: помийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками.
  • Курагу вимийте, просушіть паперовими рушниками і перережьте на 3-4 частини.
  • Гарбузове шматочки засипте цукром і залишіть на 4-6 годин, щоб випустила досить соку.
  • Поставте каструлю з головним інгредієнтом на конфорку і варіть 20 хвилин після закипання, вряди-годи помішуючи.
  • Через третину години висипте до основи курагу і тертий імбир. Додайте лимонний сік і дві палички кориці. Продовжуйте варити ще 20-30 хвилин.
  • Маленькі баночки вимийте і прожарити в духовій шафі. Кришки прокип'ятіть.
  • Наповніть стерильну тару гарячим ласощами, закатати спеціальним ключем під бляшані кришки.
  • Зберігайте варення з гарбуза з курагою, імбиром і корицею з покрокового рецептом далеко від тепла і яскравого денного світла.
  • Вітамінне варення з гарбуза з курагою і апельсином: рецепт з відео

    Вітамінне варення з гарбуза з курагою і апельсином: рецепт з відео

    Осінь нагороджує старанних господарів не тільки купою яскравих листя і великою кількістю солодких фруктів, але і повним різноманітністю гарбузових. А значить, вітамінне гарбузове варення з апельсинами і курагою - ще один корисний подарунок пізньоосінній пори. Такого частування завжди здається мало. Хочеться закатати ще і ще. І оскільки гарбуз - доступний продукт значних розмірів - економити не доводиться.

    Заготовте вітамінне варення з гарбуза з курагою і апельсином за рецептом з відео, і насолоджуйтеся всю зиму дивним подарунком золотої осені.

    За сонячну яскраво-помаранчеву гарбуз буває прикро. Адже вона давно готова розкрити всю красу свого смаку, аромату і користі, але від чогось господині не поспішають ними скористатися. А адже варення з гарбуза, рецепт якого ви бачили вище - це смачне і швидке зимовий частування для дітей, підлітків, дорослих і навіть людей похилого віку. Гарбузове варення через м'ясорубку з апельсином, лимоном, імбиром і курагою легко готувати, просто варити і безпроблемно зберігати.

    джерело

    Post Views: 89

    Новости

    Кулинария готовим дома
    Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

    Выпечка из творога
    Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

    Борщ в мультиварке
    Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

    Компот из абрикосов
    Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

    Крем под мастику
    Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

    Варенье из абрикосов
    Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

    Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com