рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Варення з агрусу: готуємо царський десерт

  1. Стерилізація банок і підготовка агрусу
  2. Простий рецепт варення з агрусу на зиму п'ятихвилинка
  3. Смарагдове варення з агрусу з вишневими листям
  4. Царське варення з агрусу з волоськими горіхами
  5. Варення з агрусу з апельсином на зиму
  6. Варення з агрусу з лимоном
  7. Сире варення з агрусу без варіння

Як приготувати варення з агрусу? Рецепти на зиму і без варіння прості в приготуванні, а заготовки з агрусу надзвичайно смачні і повні вітамінами. Корисні властивості агрусу не залежить від сорту і кольору ягід: кожна крижовінка багата на вітамін А, С, Е, РР, вітаміни групи В, мікро- і макроелементами - кальцієм, калієм, залізом, цинком, магнієм і фосфором.

Користь агрусу величезна, ягоди надають на організм людини сечогінну, жовчогінну і м'яку послаблювальну дію, показані при підвищеному артеріальному тиску, кровотечах та порушеннях менструального циклу, гастритом зі зниженою кислотністю і цукровому діабеті. Вживання агрусу в їжу зміцнює судини і сприяє швидшому спалюванню жиру при ожирінні, допомагає боротися з анемією у вагітних.

Протипоказаний агрус лише пацієнтам з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, ентерити або колітом. Якщо ніхто в Вашій родині не страждає цими захворюваннями, обов'язково виберіть рецепт варення до душі і підготуйте це корисну ягоду.

Для початку поговоримо про те, як стерилізувати банки і підготувати агрус до заготовок, а потім перейдемо до 6 найкращим рецептами варення: п'ятихвилинка, смарагдове з вишневими листям, царський з волоськими горіхами, з апельсином, з лимоном і сире без варіння. Команда сайту ТестоВед сподівається, що кожен читач знайде рецепт на свій смак.

Стерилізація банок і підготовка агрусу

Якщо варення закочується на зиму, незалежно від обраного рецепта, перш, ніж приступати до приготування, потрібно обов'язково підготувати банки і кришки. Для початку необхідно промити як банки, так і кришки рясним мильним розчином під гарячою водою, а потім вже простерилізувати їх віддається перевага методом.

ТестоВед радить. Способів стерилізації банок багато, але один з найпростіших і зручних - стерилізація за допомогою духовки.

Щоб простерилізувати банки, після промивання поставте їх в холодну духову шафу і нагрійте його до 150оС. Після 15 хвилин духовку вимкніть, а банки не виймайте до тих пір, поки не будете готові перекладати в них готове гаряче варення.

Для стерилізації кришок закип'ятіть в каструлі воду і прокип'ятіть кришки 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь і залиште кришки в воді до того моменту, поки вони Вам не знадобляться, але не менше 10 хвилин.

Для варіння агрус краще вибирати злегка недозрілий, міцний, з пружною шкіркою. Агрус, як і наприклад, абрикоси, багатий натуральним пектином, тому з будь-якого рецепту варення з нього прекрасно загусає без додавання магазинного загустителя.

Читайте: як приготувати варення з абрикосів без кісточок , Смачне і густе - докладний рецепт + поради.

Деякі рецепти варення з цілими ягодами вимагають видаляти насіння (кісточки) з агрусу. Для цього у промитих ягід потрібно обрізати хвостики і краєчок нижньої частини за допомогою ножа або ножиці, а потім кінчиком ножа, шпилькою або шпилькою для волосся акуратно вийняти насіння. Щоб цукор при варінні краще вбрався, ягоди можна обколоти зубочисткою.


Простий рецепт варення з агрусу на зиму п'ятихвилинка

Простий рецепт варення з агрусу на зиму п'ятихвилинка

Автор: ТестоВед

4 години підготовку

15 хв на приготування

280 кКал на 100 г

Варення з агрусу п'ятихвилинка - найпростіший рецепт агрусової заготовки на зиму.

Агрус багатий натуральним пектином, тому додавати в заготовку магазинні загусники немає ніякої потреби.

Врахуйте, що агрус неохоче виділяє сік, тому в рецепт потрібно обов'язково додавати воду, а також бажано завчасно засипати крижовінкі цукровим піском і залишити на кілька годин, а краще на всю ніч, в холодильнику.

  • агрус - 1 кг;
  • цукор - 1 кг;
  • вода - 200 мл.
  1. Підготуємо ягоду. Агрус перебираємо, пошкоджені плоди викидаємо, видаляємо хвостики. Ретельно промиваємо і викладаємо на чистий рушник для обсихання. Підсохлі крижовінкі перекладаємо в емальовану каструлю, засипаємо цукром і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години або на ніч, щоб ягода пустила сік.
  2. Виймаємо каструлю і заливаємо ягідки водою. Ставимо на плиту і на повільному вогні доводимо до кипіння. Всипаємо залишився цукровий пісок, розмішуємо дерев'яною лопаткою. Знімаємо піну в міру необхідності.
  3. Після закипання варимо протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Прибираємо з вогню, залишаємо до повного охолодження.
  4. Остигнула масу знову кип'ятимо, варимо 5 хвилин, потім охолоджуємо. Повторюємо в процедуру втретє, але не залишаємо для охолодження, а відразу розкладаємо гаряче варення по підготовлених стерильним банкам і закочує металевими кришками. Перевертаємо, укутуємо ковдрою і охолоджуємо. Зберігаємо взимку в прохолодному місці.

Смарагдове варення з агрусу з вишневими листям

Смарагдове варення з агрусу варять з трохи недозрілих ягід. Правильний агрус для смарагдового варення - великий, але з пружною шкіркою, кислий на смак. Такий агрус збереже цілі ягоди у варенні.

Щоб варення придбало красивий смарагдовий відтінок і запашний аромат, в рецепт додані свіжі листочки вишні.

Щоб варення придбало красивий смарагдовий відтінок і запашний аромат, в рецепт додані свіжі листочки вишні

  • агрус - 1,6 кг;
  • листя вишневі свіжі - 20 шт .;
  • вода - 2 склянки;
  • цукор - 1,5 кг.
  1. Підготуємо необхідні інгредієнти: ягоди зеленого агрусу, свіже листя вишні, воду (бажано фільтровану) і цукор.
  2. Ретельно промиваємо ягоду, видаляємо плодоніжки агрусу і обрізаємо хвостики. Кожну ягідку надрезаем і виймаємо кісточки. У підсумку повинно залишитися близько 1 кг очищених ягід без кісточок.
  3. Шарами викладаємо ягоду в емальований посуд достатньою місткості, чергуючи з вишневими листочками. Заливаємо холодною фільтрованої водою і залишаємо як мінімум на 6 годин.
  4. Зливаємо воду через друшляк (але не виливаємо!) І даємо агрусу трохи обсохнути. Воду з агрусу проціджуємо і доводимо до кипіння.
  5. У кипляче воду насипаємо цукор і кип'ятимо сироп протягом 3 хвилин.

    Це цікаво: як зварити цукровий сироп - пропорції цукру і води + покрокові фото приготування.

  6. Знімаємо сироп з вогню і обережно, щоб не обпектися, викладаємо в нього ягоди агрусу. Ми залишаємо при кімнатній температурі на 3 години.
  7. Коли ягідна маса настоялась, знову ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Кип'ятимо протягом 5-8 хвилин і прибираємо з вогню. Знову залишаємо хоча б на 6 годин. Знову доводимо до кипіння, також кип'ятимо 5-8 хвилин і знову залишаємо при кімнатній температурі на 5-6 годин. В останній раз доварювали варення не більше 8 хвилин.
  8. Розливаємо варення по простерилизованнимбанкам і закочує металевими кришками. Перевертаємо банки, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Зберігати заготовку бажано в прохолодному місці.

Царське варення з агрусу з волоськими горіхами

Як і смарагдове, царський варення з агрусу варять з злегка недозрілих ягід. Для приготування варення агрус підходить як зелений, так і червоний, в залежності від бажаного кольору заготовки.

Як і в попередньому рецепті, щоб домогтися гарного смарагдового відтінку, готують царський варення з агрусу з вишневими листям. Для цього зелену ягоду потрібно попередньо замочити з листочками вишні, а потім вже приступати до приготування варення.

У класичному царському рецепті варення волоські горіхи поміщаються всередину кожної ягідки, але заняття це досить клопітка і забирає чимало часу, тому ми заповнимо лише частина ягід горішками і приготуємо варення з сюрпризом.

  • агрус щільний НЕ перезрілий - 1 кг;
  • волоські горіхи - 200 г (або більше за бажанням);
  • цукор - 1,1 кг;
  • вода - півсклянки.
  1. Готуємо інгредієнти. Промиваємо ягоди, очищаємо від чашолистків і плодоніжок, виймаємо насіння. Насіння не викидаємо. Горіхи нарізаємо ножем не дуже дрібно, щоб шматочок горішка помістився в ягоду.
  2. Заповнюємо ягоди горішками настільки, наскільки вистачить. Чим більше взяти горіхів, тим більше ягід можна заповнити.
  3. Насіння разом з м'якоттю викладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 5 хвилин. Після п'яти хвилин насіння протираємо через сито і викидаємо. У рідину висипаємо цукор і доводимо сироп на повільному вогні до кипіння.
  4. Після закипання кладемо в сироп ягоди з горішками. Перемішуємо обережно, щоб горіхи не повилазили з ягідок. Знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Ми залишаємо при кімнатній температурі на 8-10 годин, не закриваючи кришкою.
  5. Після вказаного часу знову кип'ятимо масу, а потім знову відставляємо на 8-10 годин. Доводимо до кипіння в третій раз, кип'ятимо протягом 5 хвилин.
  6. Розкладаємо варення по заздалегідь простерилизованнимбанкам і закручуємо металевими кришками або закупорюють капроновими. Ми залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.

Якщо є бажання і вільний час, для рецепта можна взяти більшу кількість волоських горіхів і начинити кожну ягідку.

Варення з агрусу з апельсином на зиму

Корисне варення з агрусу з апельсином взимку чудово підвищує імунітет і допомагає боротися з авітамінозом завдяки багатому вітамінному складу крижовнікових ягід і апельсина. Апельсини, як і агрус, містять вітаміни А, С, Е і РР, зміцнюють імунітет і знижують рівень холестерину в крові.

Агрусового варення з апельсином виходить дуже густим завдяки високій концентрації пектину в ягоді і желюючий властивостями апельсинових кірочок, тому додавати загусники при варінні немає потреби. Ягоди краще брати зелені, злегка недоспевшіе, пружні на дотик.

Ягоди краще брати зелені, злегка недоспевшіе, пружні на дотик

  • агрус - 1 кг;
  • апельсин - 1 шт .;
  • цукор - 1 кг.
  1. Агрус добре промиваємо, обриваємо або відрізаємо хвостики. Апельсини ретельно миємо, розрізаємо на дольки і виймаємо кісточки. Апельсин не чисто!
  2. Крижовінкі разом з часточками апельсина пропускаємо через м'ясорубку до однорідності.
  3. Викладаємо фруктову масу в каструльку, засипаємо цукром і доводимо до кипіння. Постійно помішувати, щоб суміш не пригоріла.
  4. Після закипання знімаємо з плити і відставляємо до тих пір, поки маса повністю не охолоне, при кімнатній температурі.
  5. Коли варення охололо, знову ставимо каструльку на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання варимо 15 хвилин. Гаряче варення відразу ж заливаємо по стерильним банкам і закупорюють металевими або капроновими кришками. Перевертаємо баночки, закутують ковдрою і залишаємо остигати.

Зберігати варення можна при кімнатній температурі - кислота в апельсинах забезпечить збереження заготовки протягом всієї зими.

Варення з агрусу з лимоном

Ще одне дуже корисне варення - з агрусу з лимоном. Лимон багатий не тільки вітаміном С, але і п'ятьма різними вітамінами групи В, каротин і вітамін РР.

Варення корисно їсти не тільки взимку для боротьби з авітамінозом, а й цілий рік - заготівля покращує обмін речовин, зміцнює судини, знижує артеріальний тиск і нормалізує роботу печінки.

Варення корисно їсти не тільки взимку для боротьби з авітамінозом, а й цілий рік - заготівля покращує обмін речовин, зміцнює судини, знижує артеріальний тиск і нормалізує роботу печінки

  • агрус - 1 кг;
  • лимон - половина;
  • цукор - 1 кг;
  • вода - 350 мл.
  1. Як в і попередніх рецептах, спочатку займемося підготовкою ягід. Перебираємо крижовінкі, ретельно промиваємо, відрізаємо хвостики. Бажано також наколоти кожну ягідку зубочистками.
  2. Варимо сироп: в каструльці змішуємо воду і цукор, доводимо до кипіння. Як тільки сироп закипів, викладаємо в нього крижовінкі. Розмішуємо і варимо 20 хвилин, знімаючи піну по необхідності.
  3. Лимон миємо, розрізаємо навпіл. Одну половинку очищаємо від кісточок і нарізаємо шматочками разом з шкіркою. Опускаємо лимонні шматочки в каструлю, ще раз перемішуємо і варимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

    Дізнайтеся прямо зараз: як варити полуничний джем з лимоном - покрокова інструкція + хитрості приготування.

  4. Відразу ж розкладаємо по простерилізувати раніше банкам, закочує, перевертаємо і вкутуємо. Ми залишаємо до тих пір, поки банки повністю не охолонуть.

Якщо Ви хочете отримати більш однорідну, желейну консистенцію десерту без окремих лимонних шматочків, можете пропустити лимони з ягодами перед варінням через м'ясорубку.

Сире варення з агрусу без варіння

Агрус славиться своїм унікальним вітамінним складом, але частина його корисних властивостей втрачається при варінні. Набагато більше вітамінів зберігається в сирому варення, що не пройшов термічну обробку.

Є у такий заготовки і мінус - невеликий термін зберігання. Варення без варіння не закочується під кришки і зберігається виключно в холодильнику.

Варення без варіння не закочується під кришки і зберігається виключно в холодильнику

  • агрус - 1 кг;
  • лимон - 2 шт .;
  • цукор - 1 кг.
  1. Промиваємо ягоду, видаляємо хвостики і гарненько промиваємо. Лимони також промиваємо, а потім обдаємо окропом. Розрізаємо на невеликі шматочки виймаємо з лимонів кісточки.
  2. Ягідки разом шматочками лимона пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою комбайна. Отриману однорідну суміш перекладаємо в каструльку або миску, засипаємо цукром і перемішуємо. На 3-4 години прибираємо в холодне місце, щоб розчинився цукор.
  3. Ще раз добре перемішуємо, розкладаємо по сухим стерильним банкам і закриваємо капроновими кришками. Зберігаємо строго в холодильнику.

Як вже було сказано вище, сире варення довго не зберігається, тому є його краще відразу і не залишати до зими.

Друзі, а яке варення з агрусу варіть Ви? Діліться з ТестоВедом своїми рецептами, ідеями та відгуками в коментарях!

Друзі, а яке варення з агрусу варіть Ви?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com