Тортапельсиновий з кокосовою стружкою
Торт з апельсинами і кокосовою стружкою, смачний і ароматний
Простий і смачний апельсиновий тортик, готується з масляного бісквіту з 3 апельсинами і кокосовою стружкою. Крем на основі вершкового масла і кукурудзяного борошна (можна робити з крохмалем або взагалі без добавок, тільки масло і цукрова пудра).
склад
на 8-12 порцій. Форма для випічки діаметром 24-26 см
для коржів
- Яйця - 6 штук;
- Цукор - 2/3 склянки;
- Сіль - щіпка;
- Апельсини - 2 штуки;
- Кокосова стружка - 30 г в тісто (1 пакетик) і 30 г для обсипання торта;
- Масло вершкове - 100 г (з них маленький шматочок відщипнути на змащування форми для запікання);
- Борошно - 1 склянка (я брала трохи менше склянки і доповіла до повного склянки 2 ст. Ложки кукурудзяного борошна);
- Сода - 0,5 чайної ложки
для крему
- Масло вершкове - 200 г;
- Цукрова пудра - 0,5 склянки (100 г) або цукор 3/4 склянки;
- Сіль - щіпка;
- Апельсин - сік від 1 цитруса;
- Вода - долити води до апельсинового соку, щоб вийшов 1 стакан;
- Борошно кукурудзяне (або крохмаль кукурудзяний, звичайний картопляний) - 4 столових ложки.
Для просочення коржів: рідке кислувате варення або сироп або келих вина.
Якщо будете прикрашати верх торта безе, то кілька готових меренге + для їх приклеювання до торту глазур (3 столових ложки цукрової пудри + 2 столових ложки апельсинового соку або води).
Як приготувати
1. Спекти бісквіт
- Поставити духовку розігріватися до 170-180 градусів С. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
- Збити яйця з цукром і сіллю. Натерти цедру від 1 апельсина, а сік від 2 апельсинів віджати в тісто. Додати розм'якшене вершкове масло (я виклала його на блюдце, яке поставила на кружку з окропом, швидко підтануло). З'єднати рідку частину тесту з борошном. Добре розмішати. Додати соду в самому кінці, знову перемішати.
- Відразу перелити тісто у форму для випічки і поставити бісквіт запікатися в гарячу духовку хвилин на 30. Готовність визначається по смачному запаху випічки і апельсинів, золотистому верху бісквіта і дерев'яній паличці, яка виходить з пирога сухою, без грудочок.
- Готовий бісквіт остудити у формі (накрити рушником). Потім вийняти з форми (перекинути спочатку на одну тарілку, потім - на другу, щоб він виявився в правильному положенні, а не догори дном). Довгим ножем розрізати на 2 коржі.
2. Пропитать коржі і зробити крем
- Зріз кожного коржа просочити варенням або сиропом. Або можна збризнути коржі солодким вином або коньяком, змішаним з цукром і невеликою кількістю кип'яченої води.
- Поки просочуються коржі, зварити крем: до апельсинового соку (від 1 апельсина) долити холодної води (щоб загальний обсяг рідини = 1 склянці). З'єднати цю апельсинову воду з кукурудзяним борошном або крохмалем. Добре розмішати. Підігріти масло з цукровою пудрою (або цукром) і сіллю, постійно помішуючи. Як тільки масло стало рідким, влити в нього тонкою цівкою апельсиново-крохмальну суміш (помішуючи). Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні 2-3 хвилини. Вимкнути.
3. Зібрати торт
- Половину крему намазати на нижній корж, другу половину - на верхній. Я складала коржі просоченим зрізом всередину (зручніше змащувати кремом більш гладку поверхню). Обсипати торт кокосовою стружкою.
Якщо будете прикрашати торт маленькими безе (меренгами), то з треба на щось приклеїти до торту. Я робила глазур: з'єднати цукрову пудру з апельсиновим соком (або кип'яченою водою) і трохи збити. Вийде густа клейка глазур. У неї занурювати дно меренге і приклеювати їх на верх пирога.
Готовий апельсиновий торт, прикрашений меренгами
Готовий апельсиновий торт з безе
Смачний і простий домашній торт з 3 апельсинів!
Поради з приготування
Якщо робити простий крем
Можна не затівати з заварним кремом і борошном-крохмалем, а просто збити масло з цукровою пудрою (можна з цукром, але довше збивати). Або використовувати звичайну муку (якщо немає крохмалю або кукурудзяної), як в рецепті торта у формі півника (Він був дуже смачний).
З простим масляним кремом без заварювання торт буде більше схожий на звичайний, кремовий. якщо хочете обмазати їм бочка торта, то приготуйте подвійну норму крему (400 г масла + 200 г цукрової пудри). З заварним кремом торт виходить менш солодким і більш легким, схожим, скоріше, на пиріг, ніж на торт. Смачні обидва варіанти.
Інші рецепти пирогів з апельсинами
Апельсиново-лимонний пиріг ;
апельсиновий маннік .
Смачного!
Прикрашати торт можна не тільки меренгами, але і мармеладом, цукатами, ягодами
Поділися з друзями!