- Пиріг з апельсина в мультиварці
- Цукати з апельсина в мультиварці
- Варення з апельсинів в мультиварці
- Куряча грудка з апельсинами в мультиварці
- Качка з апельсинами в мультиварці
- Свинина з апельсинами в мультиварці
Апельсини відмінно поєднуються з багатьма продуктами, тому дуже часто цей яскравий цитрусовий стає головною родзинкою страви. Рецептів приготування страв з апельсином дуже багато, але ми зупинимося на тих, які можна приготувати в мультиварці.
Зміст статті
Пиріг з апельсина в мультиварці
Перш ніж приступити до готування простого десерту, нагадаємо господаркам, що в апельсині багато вітаміну С, цей цитрусовий надає страві особливий аромат і смак, а також переводить готову страву в категорію «корисні для здоров'я». Вашій увазі пропонується простий рецепт приготування пирога в мультиварці з додаванням апельсинів з доступних продуктів, завдяки якому можна отримати зовсім інший смак домашньої випічки. Тепер таку пиріг можна подавати навіть до святкового столу!
Продукти для роботи:
- цукор - 2 склянки (але можна і менше);
- яйця - 4 шт .;
- борошно - 4 склянки;
- пекарський порошок - 1 ч.л. з гіркою;
- вершкове масло - шматочок для змазування чаші;
- апельсини великі - 2 шт.
Приготування десерту з додаванням апельсина:
- Відразу звертаємо увагу господинь на те, що в переліку інгредієнтів в якості мірної ємності використовується мультістакан.
- Приступимо до готування: потрібно збити яйця з цукром до тих пір, поки не вийде щільна світла маса. Миску відставте в сторону, так як потрібно буде зайнятися іншими інгредієнтами.
- У суху миску просіваємо борошно, кладемо розпушувач, перемішуємо лопаткою. Поки теж отставляем в сторонку, так як будемо займатися апельсинами.
- Перш за все, потрібно гарненько вимити апельсини, тому що в роботі буде також задіяна шкірка. Потрібно очистити цитрусові, відокремити тільки часточки, звільнити від прожилок і нарізати на кубики. Перегородки потрібно постаратися відокремити, так як вони надають гіркоту.
- Потім потрібно натерти на дуже дрібній тертці трохи цедри, досить 1/3 чайної ложки. Апельсинова цедра додає готовій страві аромат, тому що в шкірці міститься більше ефірних масел.
- Висипаємо борошно в збиті з цукром яйця, легенько перемішуємо, додаємо подрібнені апельсини і цедру, перемішуємо всі інгредієнти. Тісто готове.
- Тепер потрібно підготувати чашу мультиварки: змастити маслом, а потім включити програму «Підігрів», досить хвилини, щоб масло трохи прогрілося, після чого можна виливати тісто.
- Акуратно розрівняйте верхівку майбутнього пирога лопаткою, активуйте програму «Випічка». Час приготування залежить від потужності приладу і буде варіюватися від 45 хвилин і до 1 години.
- Рекомендуємо встановити таймер на 45 хвилин, якщо будете піч в мультиварці пиріг вперше, а потім дивитися на ступінь готовності.
- Після того як пиріг буде готовий, потрібно відкрити кришку приладу і залишити випічку в мультиварці до повного охолодження, потім обережно перекласти на блюдо і далі прикрасити так, як підказує фантазія. Досить притрусити остиглий десерт цукровою пудрою, прикрасити апельсиновими цукатами, тертої апельсинової цедрою і можна відразу подавати до столу. Така випічка відмінно підходить до будь-яких напоїв. Приємного чаювання!
Цукати з апельсина в мультиварці
А ви знаєте, що в мультиварці можна приготувати навіть цукати з апельсинів? І зробити це зовсім неважко, потрібно лише знати послідовність дій і кількість інгредієнтів.
- кірки апельсинові - 300 г;
- воду - 300 мл;
- цукор - 450 г .;
- цукрову пудру для прітрушіванія готових цукатів.
Послідовність приготування:
- Апельсинову шкірку потрібно нарізати довільно, можна на кубики або смужками, скласти все в каструлю і залити водою. Воду потрібно брати холодну з-під крана. Кожен день увечері потрібно зливати воду і заливати кірки нової водою. Тримати каструлю в холодильнику. Вимочувати апельсинові кірки потрібно протягом 5 діб. Така тривала підготовка дозволяє позбутися від гіркоти.
- Якщо цей варіант вам не підходить, є прискорений спосіб: потрібно прокип'ятити апельсинові скоринки в мультиварці протягом 15 хвилин (час зафіксувати з моменту закипання води), в воду додати дрібку солі.
- Після вимочування потрібно висипати кірки в чашу мультиварки, залити водою з-під крана і проварити в режимі «Суп» протягом 20 хвилин.
- Після сигналу необхідно відкрити кришку, щоб злити воду, що залишилася, цукати потрібно перекласти в сито, щоб зручніше було промивати водою.
- Повертаємо кірки назад в мультиварку, висипаємо цукор і заливаємо водою. Готуємо в режимі «Плов» або «Гасіння» протягом 2-х годин.
- Після уварювання скоринки потрібно акуратно дістати і розкласти в один шар на плоскій тарілці, тому що якщо цього не зробити відразу, вони можуть злипнутися.
- Ми залишаємо цукати підсихати на кілька годин в теплому приміщенні, після того як підсохнуть, притрусити цукровою пудрою.
- Зберігати такі ласощі потрібно в скляній ємності з добре закручується кришкою або в пластиковому контейнері. Термін зберігання цукатів - 3 місяці.
Варення з апельсинів в мультиварці
Рецептів приготування варення з цитрусових існує дуже багато, апельсинове варення варять з додаванням лимона і яблук, є рецепти з апельсиновою шкіркою. Але цей рецепт дозволяє не витрачати багато часу на кухні, а залучити мультиварку для спрощення процесу готування.
Нам необхідно наступне:
- апельсини великі - 3 шт .;
- склянка цукру;
- сік лимона - 2 ст.л .;
- кориця - щіпка.
Як приготувати смачне апельсинове варення в мультиварці:
- Апельсини потрібно вимити, насухо витерти і зчистити шкірку так, щоб по максимуму позбутися від білої м'якоті, тому що вона надає гіркоту готовій страві.
- Апельсини потрібно нарізати на кубики, скласти в миску і залити лимонним соком. Після перемішування залиште апельсини на кілька хвилин, щоб вони пустили сік.
- Додайте цукор, знову перемішайте. До речі, цукру можна як збільшити, так і зменшити, залежно від смакових уподобань. Миску потрібно накрити тарілкою або кришкою, залишити на годину. За цей час цитрусові повинні пустити сік, який змішуючись з цукром, розчинить кристали.
- Протягом години, поки є вільний час, вам потрібно зайнятися апельсиновою шкіркою, зняти з неї цедру, скориставшись дрібної теркою. Скільки вийде цедри - залежить від ваших зусиль, її потрібно змішати з корицею (але це за бажанням).
- Тепер ще важливо: якщо ви бачите, що ваші цитрусові НЕ соковиті, тоді доведеться додати трохи води.
- Додайте в апельсини цедру з корицею, перемішайте і всю цю масу потрібно перекласти в чашу мультиварки. Готуйте в режимі «Гасіння» не більше півгодини.
- Після сигналу необхідно відключити прилад повністю і залишити вміст настоюватися протягом 2-х годин. Після чого можна перекласти варення в банку і відразу насипати трохи в піалу для дегустації.
- Таке ароматне варення з апельсинів відмінно підходить для сімейного чаювання, поєднується з будь-випічкою. Вам бажаємо приємного апетиту!
Куряча грудка з апельсинами в мультиварці
А це блюдо підходить для святкового столу, готується легко з доступних продуктів. Родзинку вносить апельсин, який додає м'ясу не тільки соковитість, а й особливий аромат і присмак.
Для того щоб приготувати страву, візьміть:
- курячу грудку - 750 г;
- великий апельсин - 1 шт .;
- приправи - за смаком, а також сіль - 1 ч.л. і чорний мелений перець - щіпку.
Приготування страви для святкового столу:
- Підготуйте грудку: вимити, обсушити і відразу покладіть в мультиварку.
- Вимийте апельсин, вичавіть сік, який потрібно відразу вилити в чашу приладу прямо на грудку.
- Частину, що залишилася апельсинову м'якоть потрібно розім'яти виделкою, щоб викласти зверху на м'ясо.
- Притрусіть курячі грудки сумішшю сушених трав (за смаком), перцю і солі.
- Готувати цю страву необхідно в режимі «Гасіння» протягом години, але перш ніж активувати програму, залиште м'ясо на 15 хвилин, щоб воно встигло насититися апельсиновим соком.
- Для початку процесу прання, готуйте до сигналу. М'ясо вийде соковитим і дуже ніжним. Якщо хочете отримати гарну рум'яної скоринки, потрібно активувати програму «Випічка», підрум'янити м'ясо з одного боку протягом 10 хвилин, потім перевернути на інший бік і готувати ще 10 хвилин.
Качка з апельсинами в мультиварці
Качка з яблуками - це традиційне різдвяне блюдо, але класичний рецепт можна змінити, додати нові інгредієнти, які допоможуть поліпшити смак птиці. Пропонуємо приготувати качку з апельсинами в мультиварці, м'ясо вийде більш соковитим і ніжним, а також завдяки апельсиновому соку, придбає зовсім інший смак.
Продукти для приготування:
- тушка качки - 1 шт .;
- апельсин - 1 шт .;
- спеції: перець чорний мелений, орегано - за смаком;
- часник - 4 зубчики;
- тертий свіжий імбир - 1 ст.л .;
- мед - 3 ст.л .;
- сіль за смаком.
Приготування святкової страви:
- Вибираючи качку, віддайте перевагу не надто великої тушці, щоб вона цілком помістилася в мультиварку. Це як раз буде молода нежирна качка, вона приготується швидше, ніж та, яка встигла нагуляти жирок.
- Підготуємо тушку стандартним способом: ретельно промиємо під проточною водою, приберемо пір'ячко (якщо є) і обсушити.
- Тепер потрібно зробити маринад з перерахованих в списку всього необхідного, продуктів. Отже, натираємо на дрібній тертці часник і імбир, кладемо в цю масу спеції і сіль, а також мед (він повинен бути рідким). В останню чергу додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік, ще раз перемішати.
- Тушку качки потрібно натерти соусом, покласти в ємність, щоб можна було накрити її кришкою і відправити в холодильник маринуватися на ніч. Якщо часу немає, тоді маринують качку як мінімум 2 години.
- Після витримки в соусі в холодному місці, качку потрібно перекласти в чашу мультиварки так, щоб грудка дивилася вниз. Перед тим, як активувати програму, полийте качку соусом.
- Готуйте домашню птицю в режимі «Гасіння» протягом години, потім ще 40 хвилин в режимі «Випічка». Тривалість приготування залежить від розмірів тушки. Через 30 хвилин після готування в режимі «Гасіння», потрібно відкрити кришку, щоб перевернути тушку, полити її соусом і виділився жирком. Якщо тушка молоденька і в ній немає жиру, м'ясо потрібно полити олією, достатньо однієї або двох столових ложок.
- Після сигналу у вас вийде гарна рум'яна кірочка і ніжне, соковите м'ясо. За цим рецептом можна приготувати і курку в мультиварці. Смачного!
Свинина з апельсинами в мультиварці
Багато господинь, плануючи перелік страв для святкового столу, витрачають багато часу на пошуки оригінальних рецептів, а потім ще витрачається часу на приготування цих страв. З мультиваркою процес готування можна скоротити, і сьогодні ми пропонуємо приготувати ніжну свинину з додаванням апельсинів.
Продукти по списку:
- шматок свинини - 800 г;
- апельсини - 2 шт .;
- перець чорний, лавровий лист, трави і сіль - за смаком.
Для соусу знадобиться:
- цибулина;
- трави і спеції - за смаком;
- часник - 1 зубчик;
- рослинне масло - 1 ст.л .;
- апельсиновий сік - 2 ст.л.
Приготування покроково:
- Щоб м'ясо вийшло ароматним, потрібно використовувати в роботі і цедру апельсина (її потрібно натерти за допомогою дрібної терки).
- Приготування починаємо з того, що вичавлюємо з апельсина сік, збагачуємо його сумішшю перців і додаємо лавровий лист. Маринад залишаємо настоюватися.
- Беремо шматок свинини, робимо паралельні розрізи на відстані 1.5 см одна від одної, глибина розрізів - нижче середини.
- В піалі змішайте сіль і спеції, натріть шматочок спеціями.
- Вимийте апельсин, обсушити, наріжте на часточки, щоб кожна часточка помістилася в розріз.
- Шматок свинини покладіть в чашу приладу, полийте маринадом. Для початку процесу прання «Гасіння», час приготування в мультиварці-скороварці - 40 хвилин, для стандартних приладів - 60 хвилин.
- М'ясо готується, а нам потрібно приготувати соус для подачі: потрібно обсмажити в олії цибулю (нашаткувати дрібно) до красивого золотистого відтінку, потім необхідно додати 2 ст.л. соку апельсина і трохи спецій для смаку і аромату.
- Тушкуємо цибулю зі спеціями в апельсиновому соку протягом 5 хвилин, потім додаємо подрібнений часник, перемішуємо, звертаючи увагу на консистенцію соусу. Якщо бачите, що він недостатньо густий, додайте 1 ч.л. білої муки вищого сорту, перемішайте.
- Коли м'ясо приготується, його потрібно акуратно перекласти на деко і підсушити під грилем або в попередньо розігрітій духовці 5 хвилин, а якщо хочете отримати гарну рум'яної скоринки, трохи більше. Але тут важливо не перестаратися, щоб м'ясо не вийшло сухуватим.
- При подачі до столу потрібно полити готову страву виділився при готуванні в мультиварці соком і полити цибульний-часниковим соусом. Смачного!