Ця сирна запіканка з апельсином така смачна, що вже через годину не було чого прибирати в холодильник. Це великий сирник (сирний пиріг) або чізкейк, як захоче назвати його так.
Як приготувати сирну запіканку
Для приготування нам знадобиться:
- Сир - близько 1 кг (у мене 900г)
- Натуральний йогурт, згущене молоко, цукор або цукрозамінник - за смаком і бажанням
- Агар-агар - 2 ст.л. з гіркою + 1ч.л.
- Апельсини - 3 шт.
Послідовність приготування:
- Запіканку можна зробити з пісочним тістом, рецепт тесту тут, тільки в тісто слід додати пару ложок цукру.
- Сирну масу можна зробити на ваш смак. Можна виключити йогурт і згущене молоко, просто додати цукор або цукрозамінник. Можна додавати будь-які сухофрукти за смаком. Головне, щоб сирна маса була саме для вас дуже смачною
- Якщо немає духовки, агар-агар можна розчинити в склянці гарячого апельсинового соку або води, дуже швидко вмішати в сирну масу і збити блендером, залити в форму і поставити в холодне місце для застигання. В такому випадку, не варто додавати в сир йогурт, щоб маса не була занадто рідкою. При такому варіанті готування агар-агар можна замінити желатином.
- Таку запіканку можна приготувати в порційних формах для кексів. В цьому випадку час перебування в духовці потрібно скоротити.
До речі про сирі
Сир є одним з найбільш відомих всіх кисломолочних продуктів. користь сиру для здоров'я і краси відома напевно кожному і не викликає ніяких сумнівів. Щоб з'ясувати, в чому ж полягає користь цього продукту, потрібно поглянути на його склад.
Сир включає в себе всі необхідні для здоров'я людини амінокислоти, а вміст білка в загальній кількості продукту становить 20%. За своїми якостями даний білок абсолютно не поступається білкам в м'ясі та рибі. До складу сиру входять корисні мікроелементи і вітаміни, а також лактоза і жир.
Ці властивості дозволяють використовувати сир для здоров'я і краси. Апельсин-користь визначається вхідними в нього вітамінами, мікроелементами, мінералами та іншими речовинами.
Полівітамінний комплекс багато представлений вітамінами A, B1, B2, B9, PP, E. А кількість вітаміну C настільки велике (60 мг), що досить з'їсти всього один плід, щоб отримати добову «дозу здоров'я». У цитрусовом фрукті зашкалює кількість мікроелементів - заліза, марганцю, йоду, кобальту, міді, фтору та цинку.