опис
А ну-ка, давайте заряд з ранку помаранчевим настроєм! З'їжте порцію такого вогненно-рудого салату - і весь день Ви будете сповнені енергією, а Ваші очі будуть радісними і ... зіркими, як у сокола! Тому що з морквини, апельсина і кураги не тільки дарує заряд оптимізму, і але ефективно зміцнює зір.
Все в курсі, що життєрадісний помаранчевий колір смачним дарів природи надає каротин - провітамін А, який відповідає за хороший зір. А в морквяно-курагово-апельсиновому салаті подружилися аж три помаранчевих ласощі! Тому для тих, хто працює за комп'ютером, з текстами, графікою, вчиться, багато читає - цей салатик просто скарб.
Крім того, апельсинка на добу забезпечить Вас вітаміном С - основою міцного імунітету. Помаранчевий колір і кисло-солодкий смак цитруса покращує апетит, тому сміливо їжте солодкий салат перед основною їжею і діткам пропонуйте - після таких ласощів вони пообідають ще краще.
А в сушених абрикосах хоча і трохи вітамінів, зате повно корисних мінеральних речовин, особливо калію, кальцію, заліза і магнію - навіть більше, ніж у свіжих!
Ну і, звичайно, салат з морквою, апельсинчик і курагою просто дуже смачний! Солодкий, корисний, барвистий, навіть яскравіше ще одного салату-десерту з яблук і моркви - він сподобається діткам і дорослим!
Складові:
- 1 середня морква;
- 1 апельсин;
- 5-7 шт. кураги;
- 1-2 столових ложки меду.
Інструкція:
Готувати салатик простіше простого, потрібно всього п'ять хвилин. Ретельно вимивши всі інгредієнти, очищаємо апельсин від шкірки, морквину - від шкурки. Курагу можна залити теплою водою, щоб трохи постояла. Але, якщо сухофрукти м'які, можна покласти їх в салат, що не розпарюючи.
Трьом моркву на крупній тертці (а якщо хочете більш ніжну консистенцію - то на дрібній).
Курагу нарізати дрібними шматочками.
Апельсин поділяємо на часточки і очищаємо від перегородок - якщо вони не будуть потрапляти в салаті, вийде смачніше.
Тепер змішуємо всі інгредієнти і заправляємо салат медом. Мені подобається гречаний і соняшниковий, а ще здорово буде з золотим липовим медом або з запашним з різнотрав'я! Будь сорт підійде, вибирайте на Ваш смак.
Змішавши, дамо салату настоятися хвилин п'ять - за цей час з фруктів-овочів, змішаних з медом, виділяється солодкий сік.
І подаємо помаранчевий салатик до столу!
Якщо Вам все ж здасться, що салат трохи сухуватий - можна додатково заправити його сметаною , Виходить дуже смачно.
Їжте корисний десерт два-три рази на тиждень - і у Вас буде відмінний зір і настрій!