- Лимон, лайм і базилік
- Лимон і кориця
- Кавун і ожина
- Апельсин і ревінь
- Лимон, чорна смородина, виноград і яблуко
- Груша і шавлія
- М'ята, тархун і полуниця
- Огірок і лайм
- Щавель і червона смородина
- Диня і м'ята
Як альтернатива покупним газованим напоям, повних сумнівних інгредієнтів, - лимонад. Було б нудно щодня пити лимонний сік, розведений водою, ці рецепти допоможуть урізноманітнити напій і втамувати спрагу в найспекотніший день. До речі, основою для вашого напою не обов'язково може бути лимон.
Лимон, лайм і базилік
Всипте в каструлю склянку цукру, влийте склянку води і доведіть сироп до кипіння, щоб цукор розчинився. Охолодіть, додайте сік 3 лимонів і 3 лаймов, цедру за смаком і приберіть в холодильник на півгодини. Наріжте кружечками по половинці одного лайма і лимона, змішайте з м'ятою і покладіть в глечик, залийте лимонадом з холодильника. Подавайте холодним, прикрашеним листочками м'яти.
Лимон і кориця
Для приготування лимонаду візьміть 10 лимонів, зніміть з них цедру, розріжте і вичавіть сік. Закип'ятіть 2 літри води, додайте паличку кориці, цедру і 300 грам цукру. Перемішайте, дайте настоятися і охолонути, додайте сік лимона. Процідіть лимонад і приберіть в холодильник до подачі на стіл.
Кавун і ожина
У каструлю додайте склянку цукру, 6 гілочок розмарину, стакан води і доведіть до кипіння. Коли цукор розчиниться, зніміть посуд з вогню і влийте ще один стакан води. Приберіть сироп настоюватися, процідіть. Наріжте шматочками 2,5 кг м'якоті кавуна, подрібніть блендером і процідіть. Ягоди ожини 200 грам розімніть в глечику для лимонаду. Додайте процеженное пюре кавуна, розмариновий сироп і сік з 12 лимонів, перемішайте і приберіть в холодильник. Подавайте лимонад з льодом.
Апельсин і ревінь
Поріжте 8 стебел ревеню і покладіть їх у каструлю. Залийте 5 склянок води і додайте чверть склянки цукру. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом години. Остудіть і процідіть, а потім додайте склянку вичавленого апельсинового соку і кілька листочків м'яти. Поставте лимонад в холодильник на кілька годин.
Лимон, чорна смородина, виноград і яблуко
Читай також: Обережно, спека: що пити, щоб напевно втамувати спрагу
Візьміть 200 мл яблучного соку, 200 мл соку чорної смородини, 600 мл газованої води, сік одного лайма і цукровий сироп за смаком, ягоди винограду. Змішайте яблучний сік, смородиновий сік, сік лайма і воду. Додайте сироп і жменю ягід винограду, розрізаних навпіл. Охолодіть напій. Перед подачею прикрасьте м'ятою.
Груша і шавлія
Четвертинку лайма наріжте скибочками, викладіть в келих. Додайте 5 грам листя шавлії, лід. Вичавіть 100 мл грушевого соку і влийте в келих. Додайте половину чайної ложки цукрового сиропу, розбавте лимонад газованої мінеральної води і прикрасьте листком шавлії.
М'ята, тархун і полуниця
Розріжте половинки лимона і лайма на частини і вичавити сік в глечик. Промийте шматочки цедри, поріжте їх і також відправте в глечик. Розріжте навпіл полуницю - 7-8 ягід - додайте в глечик, також покладіть кілька гілочок м'яти і тархун за смаком. Засипте цукор за смаком і залийте гарячою водою на п'яту частину глечика, залиште настоятися до охолодження. Доповніть глечик водою до країв і приберіть в холодильник на кілька годин. Подавайте лимонад з льодом.
Огірок і лайм
Огірок промийте і наріжте зручними для блендера шматочками. Додайте до нього сік половинки лайма і половинки апельсина, збийте масу. Додай 3 столові ложки в стакан і розбав водою за смаком. Подавай, прикрасивши розмарином.
Щавель і червона смородина
Читай також: ТОП-10 рецептів прохолодного кави
Візьміть пучок свіжого щавлю, вимийте і покладіть в чашу блендера, додайте 50 грам ягід червоної смородини і півсклянки льоду, збийте до однорідності. Тепер додайте 100 грам ягід і півсклянки льоду, знову збийте. Розбавте лимонад газованою водою, подавайте, прикрасивши ягодами смородини.
Диня і м'ята
Візьміть нарізані шматочками 200 грам дині, невеликий пучок м'яти - порвіть руками. Збийте диню до пюреобразного стану, змішайте з м'ятою, 5 столовими ложками цукру, 50 мл соку лимона або лайма і залийте літром чистої води без газу. Все ретельно перемішайте і приберіть охолоджуватися в холодильник. Подавайте лимонад з кубиками льоду.