- Історія рецепта Глінтвейну Історія рецепта Глінтвейну Одним з популярних рецептів приготування...
- Апельсиновий глінтвейн на білому вині
Історія рецепта Глінтвейну
Історія рецепта Глінтвейну
Одним з популярних рецептів приготування глінтвейну, є рецепт з використанням яблук, апельсина і кориці.
Глінтвейн дуже давно популярний в країнах Європи, а останнім часом і у нас.
Цей гарячий ароматний напій на основі вина або натурального соку з фруктів і ягід, чудово допомагає зігрітися прохолодним зимовим вечором, створює прекрасну атмосферу для спілкування рідних і друзів, допомагає впоратися з застудою і додає бадьорості та енергії.
Дуже популярний рецепт глінтвейну з апельсином і корицею, який легко можна приготувати самостійно на власній кухні.
Рецепт глінтвейну з апельсином і корицею може бути різноманітний різними спеціями, а також основою для його приготування, тобто вином.
Головною вимогою при приготуванні цього чудового напою, є дотримання температурного режиму.
Напій ні в якому разі не можна кип'ятити, його необхідно прогріти до температури приблизно 70-72◦С.
Щоб урізноманітнити глінтвейн, рецепт з апельсином можна змінити, включити в нього коньяк, біле вино, червоне, натуральні соки та інші інгредієнти.
до змісту ↑Апельсиновий глінтвейн з корицею на червоному вині
Глінтвейн рецепт з апельсином включає такі складові:
- червоне вино - пляшка (750мл);
- фреш апельсиновий - півтори склянки;
- апельсин - один (використовується і його цедра, натерта на тертці);
- кориця - дві палички;
- імбир, натертий на тертці - одна чайна ложка;
- кардамон - п'ять зерняток;
- родзинки - столова ложка;
- цукор - стакан.
Змішати вино і сік, поставити нагрівати на вогонь в емальованому посуді або в посуді з нержавіючої сталі.
Додати всі спеції і нарізаний кубиками апельсин. Нагріти напій до 70◦С. Дати йому настоятися під кришкою чверть години. Потім процідити і розлити по келихах!
Глінтвейн рецепт з апельсином та яблуком:
- червоне вино - одна пляшка;
- фреш апельсиновий і яблучний - по склянці;
- апельсин;
- яблуко;
- кориця - дві палички;
- мед - за смаком;
- кардамон - п'ять зерняток;
- коньяк - 50 мл.
При приготуванні цього гарячого пряного напою варто враховувати, що мед не варто додавати відразу в процесі нагрівання.
Його варто додати вже після того, як напій настоїться і буде проціджений. Тоді всі корисні властивості меду збережуться і наповнять ваш гарячий коктейль.
до змісту ↑Апельсиновий глінтвейн на білому вині
Апельсиновий глінтвейн, рецепт на основі білого вина:
- пляшка білого вина - 750 мл;
- фреш апельсиновий - стакан;
- апельсиновий лікер - 50 мл;
- свіжий апельсин - один;
- лимон - один (використовується і його цедра, натерта на тертці);
- кардамон - п'ять зерен;
- кориця - дві палички;
- гвоздика - пара штук;
- цукор - стакан.
глінтвейн фруктовий
Готується аналогічно всім рецептами приготування глінтвейну. Головне - не дати напою закипіти!
Обов'язково настояти під кришкою і процідити!
Глінтвейн з яблуками рецепт обов'язково включає до свого складу нарізані кубиками яблука.
Він може бути приготований, як на сухому вині з додаванням склянки яблучного соку і свіжого яблука, так і на чистому яблучному соку.
Для приготування безалкогольного яблучного гарячого напою необхідні такі інгредієнти:
- сік натуральний яблучний - один літр;
- яблуко свіже - одне;
- апельсин - один;
- цедра одного апельсина і одного лимона;
- цукор - стакан;
- кориця - дві палички;
- кардамон - п'ять зерняток;
- гвоздика - дві штуки;
мускатний горіх - за смаком.
до змісту ↑