З кожним днем новорічні свята все ближче і ближче.
Всі господині зайняті пошуками святкових страв: щоб і смачні були, і оригінальні, і на столі виглядали шикарно. Салат в апельсинових тарілочках - це саме те, що ви шукаєте. Оригінальні порційні салатники з апельсина: красиві і ароматні. Смачний салат із смаженого курячого м'яса, крабових паличок і м'якоті апельсина - ну просто розум от'ешь. А все разом - справжній шедевр кулінарії для прикраси вашого столу в новорічну ніч.
склад продуктів
(На 6 порцій)
- три великих апельсина;
- одна куряча грудка;
- 200 грам крабових паличок;
- 3 свіжих курячих яйця;
- 150 грам твердого сиру;
- 100 г волоських горіхів;
- сіль і майонез - за смаком;
- оливкова олія - за смаком.
Покроковий процес приготування
Поки будете готувати курячу грудку, поставте варити курячі яйця: десяти хвилин після закипання їм цілком вистачить. Потім яйця остудіть в холодній воді і очистіть від шкірки.
А ми в цей час займемося курячим філе: його необхідно розрізати уздовж на три пласта (як на відбивні), посолити.
На розігріту сковороду наливаємо трохи олії (в принципі, можна використовувати як оливкова, так і соняшникова олія без запаху), викладаємо нашу купку і обсмажуємо кожен шматочок з двох сторін до готовності. Краще це робити на вогні трохи нижче середнього.
Коли м'ясо буде готове, викладіть його на тарілку і дайте охолонути.
Поки курка смажиться, займемося апельсинами. Маленьким ножем робимо зигзагоподібний надріз по колу: у нас вийде два таких красивих квіточки - тарілочки. З даної кількості інгредієнтів, в результаті, повинно вийти 6 порцій салату.
Щоб апельсин стійко стояв, трохи зрізаємо шкірку знизу. Цим же маленьким ножем, дуже акуратно, вирізаємо з апельсина м'якоть і перекладаємо її в окрему миску. Крабові палички нарізаємо кубиками середнього розміру і відразу викладаємо їх в глибокий салатник.
Зварені круто і остиглі курячі яйця нарізаємо за допомогою яйцерізки або ножем. Відразу відправляємо до крабовим паличкам. Половину м'якоті апельсина (тієї, що ми вийняли з шкірки) нарізаємо також середніми кубиками: тільки не забудьте вийняти насіння, якщо вони є.
Нарізаний апельсин перекладаємо в сито, щоб стік сік. Остигнуло біле м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в салатник.
Очищені волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді або в духовці, потім подрібнюємо ножем на невеликі шматочки (але можна і качалкою скористатися). Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Подрібнені шматочки горіхів і сир відправляємо в миску з салатом.
Заправляємо салат майонезом або натуральним йогуртом. Все добре перемішуємо. Після цього додаємо в салат апельсини і акуратно перемішуємо ще раз. Салат викладаємо в формочки, посипаємо сиром і прикрашаємо зернами граната.
Смачного!
джерело