На довгу холодну зиму багато домогосподарки роблять заготовки компотів. Їх в нашій родині люблять пити все, і тому хочеться здивувати своїх рідних новим смаком. Досить багато інформації про компотах з ягодами і фруктами можна знайти в інтернет мережі. Я знайшла чудове поєднання фруктів і хочу з вами поділитися цікавим рецептом приготування компоту з яблук з апельсином без стерилізації. Його не соромно поставити на святковий стіл, а захоплені гості будуть гадати - з чого ж він зроблений. Апельсин надає цьому смачного напою оригінальний смак і приємний аромат. Варити такий компот одне задоволення, так як процес приготування дуже простий і займе мінімум часу.
Про рецепті
Категорія: компот на зиму.
Спосіб приготування: консервація.
продукти:
- яблука - 10 штук (середнього розміру);
- апельсини - 0,5 штуки;
- цукровий пісок - 1,5 склянки;
- вода - 3 літри.
Простий рецепт приготування компоту з яблук з апельсином
- Для процесу приготування компоту вам знадобляться: трьох літрова банка, кришка для консервування, закаточна машинка. В першу чергу ставите кип'ятити воду в каструлі на плиту. За цей час, промиваєте ретельно банку з харчовою содою. Стерилізувати баку немає необхідності, так як заливати компот будите 2 рази - що послужить стерилізацією. Потім плодоніжки відділяєте від яблук і промиваєте їх під проточною водою. Апельсин миєте і половину нарізати кружечками.
- Далі чисті цілі яблука і нарізану апельсин кладете в банку. Яблука середнього розміру я не ріжу, так як досить довго вичищати серединку. Цілі яблука потім можна їсти з компоту, головне щоб вони були не червивими, або викинути. Фрукти повинні заповнити приблизно третину банки.
- Тепер висипаєте цукровий пісок.
- Коли вода закипіла - заливаєте обережно банку до країв і накриваєте кришкою для консервування. Вода може залишитися, але нічого страшного - фрукти вберуть в себе трохи води. Залишаєте постояти на 5-7 хвилин, щоб банку прогрілася. Потім виливаєте назад в каструлю за допомогою кришки з дірочками і знову кип'ятіть. Заливаєте вдруге і закручуєте кришку закаточной машинкою. Акуратно над раковиною перевертаєте банку, щоб уникнути зриву кришки, і ставите в перевернутому вигляді на підлогу.
- Після того як компот охолоне, зберігайте при кімнатній температурі будинку, або підвалі. Взимку, відкривши баночку, насолодіться смаком ароматом літа.
Автор Ольга Костюк
Вам також може бути цікаво: