рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Цедра апельсина що це за продукт і чим він корисний?

  1. 1. Цедра апельсина допомагає знизити рівень холестерину
  2. 2. Бореться з печією
  3. 3. Допомагає при проблемах з кишечником
  4. 4. Допомагає боротися із захворюваннями дихальної системи
  5. 5. Покращує стан ваших зубів
  6. 6. Допомагає скинути вагу
  7. 7. Піклується про вашу шкіру
  8. помиємо апельсини
  9. знімаємо цедру
  10. сушена цедра
  11. Засахаренная цедра

Не викидайте цедру апельсина

Не викидайте цедру апельсина! Вона має деякі дивовижні властивості. Дізнайтеся, які! А також читайте про те, як правильно готується цедра апельсина. Як зробити її не гіркий і зберегти корисні речовини.

Апельсини є одними з найпопулярніших фруктів, їх їдять по всьому світу. Багато людей не знають, що шкірка апельсина є джерелом багатьох поживних речовин, які добре впливають на здоров'я. Шкірка апельсина, як правило, інстинктивно викидається в кошик. Сьогодні, можливо, ви зміните свої звички.

Її смак не такий звабливий, як сік або м'якоть цього плода. Однак активні сполуки, які містяться в шкірці, допомагають запобігти багатьом захворюванням. Існує безліч рецептів, які дозволять вам насолодитися екзотичним смаком цедри, незважаючи на її гіркий присмак.

Про шкоду апельсинової цедри можна сказати коротко: якщо у вас алергія на цитрусові, і зокрема на апельсини, тобто цедру апельсина не варто. Також є сенс вживати цедру, як і будь-який інший продукт, в помірних кількостях. І власне все, зі шкодою покінчено. А тепер будемо говорити тільки про користь!

1. Цедра апельсина допомагає знизити рівень холестерину

Шкірка апельсина має в своєму складі флавоноїди, які є природним засобом для людей, що борються з неконтрольованим рівнем поганого холестерину. Крім того, антиоксиданти, що містяться в шкірці апельсина, очищають кров від токсинів. Так само вживання цедри апельсина знижує ризик гіпертонії, а також серцевого нападу та інсульту.

2. Бореться з печією

Активні лужні сполуки, що містяться в помаранчевій шкірці, знижують кількість шлункової кислоти. Цедра апельсина може бути додана в чаї і смузі, не збільшуючи таким чином травний показник pH, а допомагаючи тримати його на потрібному рівні. Якщо у вас є проблеми з травленням, цедра апельсина, безсумнівно, допоможе вам в їх вирішенні. У разі гострої та повторюваної печії, слід пити такий напій щодня, протягом трьох тижнів.

3. Допомагає при проблемах з кишечником

Підраховано, що кожні 100 г апельсинової кірки дають вам 10.6 грам клітковини. Це поживний компонент, необхідний для правильного функціонування травної системи. Його регулярне вживання прискорює рух їжі в кишечнику. Тим самим цедра може допомогти вам відчути легкість і забути про найделікатніші проблеми. Шкірка апельсина - це одне з кращих домашніх засобів для лікування синдрому роздратованого кишечника, проносу, а також всіляких запалень.

4. Допомагає боротися із захворюваннями дихальної системи

Шкірка апельсина містить до 10 разів більше вітаміну С, ніж сік самого фрукта. В результаті це один з кращих способів для зміцнення імунної системи. Антиоксиданти, які містяться в цедрі, уповільнюють розмноження вірусів і бактерій. Крім того, вони підсилюють захисні механізми організму. Це запобігає захворюванням дихальної системи, такі як:

  • бронхіт
  • застуда
  • грип
  • алергія
  • астма
  • рак легенів

5. Покращує стан ваших зубів

Шкірка має екстракти та ефірні масла, які забезпечують захисний бар'єр проти шкідливих дій зубного нальоту. Жування цедри апельсина рекомендується людям з чутливими зубами. А це тому, що це дію знімає біль і підвищену чутливість. Жування шматочка шкірки апельсина - це звичка, яка допоможе вам:

  • освіжити дихання
  • зменшити кількість бактерій в ротовій порожнині
  • позбутися від жовтих плям на зубах

Ви також можете накладати терту цедру апельсина, як зубну пасту. А ще її можна втирати на внутрішню сторону зубів.

6. Допомагає скинути вагу

Цей натуральний продукт містить мало калорій. Він сповнений клітковини, а також має очищаючі властивості, які допоможуть вам скинути зайву вагу. Вживання апельсинової кірки у вигляді настою або додавання її в страви, стимулює процеси очищення організму. Крім того, продовжує почуття ситості.

7. Піклується про вашу шкіру

Цедра апельсина піклується про вашому тілі не тільки зсередини, але і зовні. Вона багата на вітамін С, що допомагає зменшити плями і інші сліди на шкірі, викликані передчасним старінням. Завдяки своїм властивостям, шкірка видаляє плями, що виникли під впливом сонця, опіків або токсинів. Настій з помаранчевої шкірки глибоко очищає пори. Це запобігає виникненню прищів.

Цедру використовують в самих різних цілях. З нею готують смачний продукт, який пробували багато - шоколад з апельсиновою цедрою. Його можна просто купити в магазині. Але є ще різноманітні торти, запіканки, кекси і печиво з апельсиновою цедрою. Тому більшість тих, хто любить готувати десерти і випічку, знають, як приготувати апельсинову цедру. Тим же, хто цікавиться цим питанням вперше, буде корисно дізнатися, як прибрати гіркоту апельсинової цедри. Ви дізнаєтеся як готується зацукровані або сушена цедра апельсина.

помиємо апельсини

Це важливо. Цитруси можуть бути оброблені хімічними речовинами. Їх обов'язково потрібно змити перед вживанням. У цьому допоможе тепла вода і жорстка сторона губки. Апельсин потрібно ретельно потерти, вимити і обдати окропом.

знімаємо цедру

Знімати потрібно тільки помаранчевий шар, залишаючи білу частину на місці. Це зручно робити за допомогою дрібної терки, гострого ножа, а також Овочечистка або спеціального коктейльної зестера. Як це робити? Просто терти і різати. Великі шматочки цедри, зрізані ножем, можна потім подрібнити.

сушена цедра

Для сушки краще підійдуть великі смужки або спіральки цедри, зняті ножем. Їх потрібно розкласти на одному рушник, накрити іншим і сушити 2-3 діб, перевертаючи кожен день. Суху цедру можна подрібнити в кавомолці і насипати в банку з щільною кришкою. Зберігати її можна як пряність в кухонній шафі.

Засахаренная цедра

Для зацукровування беремо 1 частину натертої цедри і 2 частини цукру. Все це кладемо в банку з щільною кришкою і добре змішуємо. Зберігаємо баночку в холодильнику.

Як ви бачите, шкірка апельсина, яку зазвичай викидаєте у відро для сміття, може допомогти вам дбати про своє здоров'я та красу. Їжте її терту, у вигляді настою, і додавайте її в найрізноманітніші страви!

Більше корисного:

Користь лимонної цедри: 21 дивовижний спосіб використання

Користь лимонної цедри: 21 дивовижний спосіб використання

Користь м'яти для організму людини

Користь м'яти для організму людини

Найкорисніші овочі для організму і кращі способи їх приготувати

Найкорисніші овочі для організму і кращі способи їх приготувати

10 найпотрібніших спецій і прянощів на вашій кухні

10 найпотрібніших спецій і прянощів на вашій кухні

Про автора: porezeptu

Як це робити?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com