рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Березовий сік з апельсином - як готувати, рецепт, як закатати на зиму, з лимоном + фото

  1. Березовий сік з апельсином - класичний рецепт
  2. Березовий сік з апельсином - рецепт, консервація, як закатати на зиму
  3. Кілька секретів збору березового соку

Вирішили заготовити березовий сік з апельсинами - ви не помилилися, це дуже смачний рецепт консервації натурального напою, і, щоб сік вийшов по-справжньому смачним і зберіг корисні властивості, необхідно знати, як його правильно консервувати і закочувати, як зберігати, як зробити з добавками - лимоном, лимонною кислотою і інші ...

Березовий сік з апельсином - класичний рецепт

Одним з найсмачніших, корисних і бюджетних напоїв, заготовляється на зиму, є березовий сік, користь і шкода якого відомі людині з давніх часів. Натуральний свіжий березовий сік має трохи солодкуватий приємний присмак, який він отримав за рахунок вмісту в своєму складі велику кількість цукру - 1,5-2%, але сьогодні придумано безліч рецептів цього напою з різними смаками і ароматами.

Одним з найпопулярніших рецептів приготування напою є березовий сік з апельсинами.

Консервований березовий сік зі смаком цитрусових (замість апельсина може бути використаний лимон - кому як більше подобається) цінується не тільки за неперевершений смак і аромат, але і за подвійну користь - вітаміни та інші елементи, необхідні організму.

Досвідчені господині знають як консервувати березовий сік , Але, особливо сподобається вашим домочадцям, якщо до його складу додати апельсинові шматочки.

Вирішили заготовити березовий сік з апельсинами - ви не помилилися, це дуже смачний рецепт консервації натурального напою, і, щоб сік вийшов по-справжньому смачним і зберіг корисні властивості, необхідно знати, як його правильно консервувати і закочувати, як зберігати, як зробити з добавками - лимоном, лимонною кислотою і інші

березовий сік з лимоном, апельсином

Інгредієнти для приготування такого напою, як березовий сік з апельсином на зиму, з розрахунку на 3 літри знадобляться такі:

  • Цукор - 250 г (склянку)
  • Лимонна кислота - 1 ч.л. НЕ гіркою
  • Апельсини - 1 середній плід.

Як бачите, компонентів потрібно мінімум, а на виході виходить смачний і корисний продукт, який буде особливо актуальний в холодну пору, коли організм відчуває дефіцит корисних елементів.

Березовий сік з апельсином - рецепт, консервація, як закатати на зиму

Березовий сік консервований, рецепт приготування якого ви прочитаєте трохи нижче, готується в певній послідовності:

  1. Насамперед необхідно підготувати скляні банки або пляшки під березовий сік з апельсинами, - стерилізувати тару можна як на паровій бані, так і в духовці, встановивши температурний режим 150 ° С;
  2. Тільки що зібраний, очищений і проціджений сік берези вилити в емальовану каструлю і поставити на сильний вогонь, закип'ятити (тут важливо знати, як правильно збирати березовий сік);
  3. Поки сік приймає потрібну температуру, можна підготувати кришки для закочування, - їх необхідно обполоснути від пилу і відправити в киплячу воду на 5-7 хвилин, потім викласти на серветки або рушник і висушити;
  4. Як тільки сік закипить і активно завирує, його необхідно вимкнути, - якщо напій перетравиться, його корисні властивості пропадуть;
  5. У підготовлені банки всипати цукор - 250 г на 3 літри, потім зазначену в рецептурі норму лимонної кислоти;
  6. Апельсини розрізати на кружечки або часточки і теж опустити на дно порожній банки;
  7. Розливати сік по банкам акуратно, - від високої температури вони можуть тріснути, а щоб цього уникнути, покладіть в банку металеву ложку або поставте банку в пластмасову чашку з шматочком тканини на дні;
  8. Банки залити по вінця і закатати простерилізованих металевими кришками;
  9. Закочені банки укутати ковдрою і не чіпати до повного охолодження, потім помістити в холодне темне місце для зимування. Для тих, хто не знає, як зберегти березовий сік, - ідеально він буде зберігатися в погребі чи в підвалі, температура яких ідеально підходить для зберігання.

Для любителів покіслее апельсин можна замінити на лимон, - в цьому випадку співвідношення інгредієнтів трохи зміниться, - на 3 літри свіжого соку берези потрібна 1 ст. ложка цукрового піску, половина лимона і половинка чайної ложки лимонної кислоти.

Сік вилити в емальований посуд, додати до нього нарізану кружальцями лимон і інші інгредієнти, закип'ятити, потім розлити по банках і закатати.

Деякі господині під час приготування березового соку з лимоном не беруть під його термічній обробці, - свіжий сік процідити, залити в банку, додати в нього 2 ст. ложки цукру і добре перемішати, потім покласти в сік третю частину лимона, порізану на часточки, і 5 родзинок, щільно закрити і прибрати в холодильник. Через 3 тижні сік з цитрусів готовий до вживання.

Кілька секретів збору березового соку

Щоб березовий сік з апельсинами вийшов особливо смачним і зберігався якомога довше, народні умільці рекомендують дотримуватися невеликі хитрощі під час збору цього напою. Зібраний в різних місцях і в різний час, сік берези може мати абсолютно різний смак, тому обов'язково потрібно врахувати такі поради:

Слід пам'ятати, що березовий сік, зберігання якого дозволяє отримувати необхідні вітаміни круглий рік, на самому початку збору буде особливо чистим і прозорим, але менш солодким. Солодкість він придбає до кінця строків збору, однак помітно помутніє. Не забувайте, що період, коли можна збирати сік, невеликий, - приблизно 3-4 тижні.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com