Коли мені на подарували путівку в тур по Європі, моєму щастю не було меж. Ще б пак, відсвяткувати день народження в Італії - мрія будь-яка 17-річної дівчини! Чудовий приморський курорт Портофіно запам'ятався мені не тільки міською площею з маленькою гаванню і кольоровими будиночками. Особливе місце тут займає кухня. У ній не зустрінеш звичних «Тіраміссу» і «Капрезе», всі страви відрізняються простотою. Саме там, в Портофіно, я вперше спробувала дивовижний апельсиновий пиріг.
Будучи жахливою ласунам, я не можу відмовити собі в шматочку улюбленого торта або пирога. Навіть моя кулінарна книга на 80% складається з десертів! Але потрібний рецепт апельсинового пирога в духовці з'явився в ній зовсім недавно. Шляхом проб і помилок мені вдалося знайти той, смак якого я пам'ятаю через 17 років.
Пухкий і злегка вологий бісквіт просочений ванільним сиропом - ось де справжнє задоволення для ласунів. Чи не знайдеться людини, якій би не сподобався цей повітряний і в міру солодкий пиріг з ледь вловимими нотками апельсинової цедри. І сьогодні «Так Просто!» Пропонує тобі приготувати це чудове ласощі.
Інгредієнти для тіста
- 150 г м'якого вершкового масла
- 4 яйця
- 150 г борошна вищого сорту
- 170 г цукрової пудри
- 2 ч. Л. розпушувача
- 2 мл рідкої ванильнойесенції
Інгредієнти для начинки
- 1 великий апельсин
- 125 мл води
- 200 г цукрової пудри
- 2 мл рідкої ванильнойесенції
Апельсини для начинки, яка викладається зверху на пиріг, вибирай дуже соковитими з тонкою шкіркою.
приготування
- Для апельсинів приготуємо цукровий сироп: змішай воду і цукрову пудру в каструльці з товстим дном. Постав суміш на повільний вогонь і постійно помішуй до тих пір, поки пудра не розчиниться а сироп стане прозорим.
- Вимий апельсини щіткою під проточною водою. Витри насухо, зайва волога ні до чого, і наріж кільцями товщиною 5 мм. Поклади нарізані апельсини на рушник, щоб прибрати зайвий сік.
- У гарячий цукровий сироп додай ванільну есенцію, перемішати і занур в рідину апельсини. Потримай на вогні 2 хвилини і вимкни. Нехай цитрусові вберуть в себе ваніль і цукор.
- Поки апельсини остигають, приготуємо тісто. В окремій ємності, міксером збивати масло з пудрою. Не припиняючи збивати, по одному додавай яйця, ванільну есенцію, розпушувач і борошно, просіяне через сито. Тісто не повинно бути занадто густим.
- Роз'ємну форму для випічки застели пергаментом і змасти маслом. Бортики форми не змащуй! Внахлест викладай апельсини на дно і залий сиропом.
- Виливай тісто на апельсини і відразу відправляй в духовку розігріту до 160 градусів.
- Випікати пиріг 40 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою.
- Коли бісквіт буде готовий, дай йому охолонути в формі. Через деякий час зніми бортики форми і переверни пиріг на тарілку. Акуратно зніми дно і пергамент. Смачного!
Щоб апельсиновий пиріг вийшов ніжним і ароматним, особливу увагу приділи бісквіту . Вибирай якісні інгредієнти, не лінуйся просіяти борошно і не відкривай духовку перші 20 хвилин випікання. Так корж вийде рівним і пишним.
Як бачиш, мінімальні витрати сил і засобів, прості продукти в складі, дозволяють балувати рідних солодощами кожен день . Подавай пиріг до столу повністю остиглим. Впевнена, на одній порції ти не зупинишся!
Напиши нам в коментарях, якщо тобі сподобався перевернутий апельсиновий пиріг в духовці. Щоб показати рецепт друзям в соціальних мережах, тисни кнопку «Поділитися на Фейсбук!»
Автор статті
Олександра Дяченко
Олександра Дяченка, мабуть, самий діяльний редактор нашої команди. Вона активна мама двох дітей, невтомна господиня, а ще у Сашка є цікаве хобі: вона обожнює робити вражаючі прикраси і оформляти дитячі свята. Енергію цієї людини не вмістити в слова! Мріє побувати на бразильському карнавалі. Улюблена книга Саші - «Країна Чудес без гальм» Харукі Муракамі.