Сьогодні ми вам детально розповімо, як приготувати апельсинове желе.
Це дуже легкий у виконанні і швидкий рецепт, який зможе осилити навіть початківець кулінар. До того ж, результат, який ви отримаєте, виглядає просто приголомшливо!
Для того щоб вам легше було зробити апельсинове желе, ми підготували для вас рецепт з фото.
Рецепт приготування желе з апельсинів
Для приготування желе з апельсинів нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- 500 мл свіжого апельсинового соку
- 1 апельсин для сервірування
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 3 свіжих лаврових листочка або 1 сушений лавровий листочок
- 1.5 ч. Л. агар-агар (рослинний замінник желатину) або пакетик порошкового желатину (10-11 г)
- соняшникова олія для змащування форми
- форма для заливки желе (можна використовувати форму для випічки маленьких кексів металеву або силіконову)
Як приготувати апельсинове желе - покрокова інструкція
- Для того щоб приготувати желе з апельсинів, спочатку потрібно злегка пом'яти свіжі лаврові листочки (або покришити сушений лавровий листочок), щоб активізувати їх запах і смак. Помістіть в каструлю лаврове листя, свіжовичавлений апельсиновий сік і цукор. Періодично помішуйте вміст каструлі на повільному вогні, поки не розчиниться цукор.
- Далі нам знадобиться желатин, який ми приготуємо, поки в каструлі вариться апельсиновий сік. Якщо ви вирішили використовувати порошковий желатин з пакетика, для його приготування наступні дії на упаковці. Додайте желатин в апельсиновий сік тільки після того, як він знятий з плити і добре перемішайте.
- Якщо ви вибрали рецепт желе з апельсинів, в якому використовується агар-агар, замочіть його в холодній воді і злийте її через 5 хвилин. Після цього додайте в каструлю до решти інгредієнтів і прокип'ятіть ще 5 хвилин (слід пам'ятати, що желатин не можна додавати в киплячу рідину).
- Процідіть через сито вміст каструлі, для того щоб видалити лавровий лист і можливі грудочки. Використовуючи невелику кількість соняшникової олії, протріть формочки для желе, залийте ще тепле желе в форми, дайте йому охолонути і помістіть в холодильник на пару годин для повного застигання (якщо ви робите апельсинове желе, з використанням агар-агар, то часу на застигання знадобитися менше , ніж при використанні желатину).
- Коли желе готове для сервірування (ідеально, якщо це буде в той же день, коли ви його зробили), витягніть його з форми і акуратно помістіть на середину тарілки, полийте свіжовичавленим апельсиновим соком і прикрасьте однією-двома часточками очищеного від шкірки і кісточок апельсина. Якщо раптом ваш десерт залишився недоторканим, на ніч помістіть його в холодильник.
Якщо ви не любите лавровий лист, можна замінити його розмарином, він не менш органічно поєднується з апельсиновим соком. Так як в даному рецепті використовується невелика кількість цукру, його можна рекомендувати для дітей. Приємного вам апетиту!
Автор: Катерина Сергієнко
Оцініть статтю