рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Апельсинове варення - всі популярні рецепти з фото + Відео

  1. Нюанси приготування апельсинового варення Для приготування цих ласощів купуйте тільки якісні плоди,...
  2. Огляд десертів з іншими плодами
  3. З шкіркою і цедрою - більше вітамінів і особливий смак і аромат
  4. З імбиром - десерт з присмаком корисного кореня
  5. В мультиварці - найпростіший спосіб приготування
  6. «П'ятихвилинка» - швидкий і корисний апельсиновий десерт
  7. пропонуємо Вам ознайомитися

Нюанси приготування апельсинового варення

Для приготування цих ласощів купуйте тільки якісні плоди, бажано послаще. Не варто брати м'яті плоди, особливо при заготівлі десерту на зиму. З них, швидше за все, вийде несмачне, з непоказним кольором варення, яке, до того ж, напевно буде недовго зберігатися. Якість і смак апельсинів краще відразу перевірити в торговій точці. Не варто покладатися тільки на зовнішній вигляд плодів. Треба їх спробувати. Як мінімум, апельсини не повинні гірчити всередині. І за смаком апельсинів можна буде судити, скільки треба для варення взяти цукру.

І за смаком апельсинів можна буде судити, скільки треба для варення взяти цукру

Апельсини для приготування варення

Перед використанням всі цитруси обов'язково ретельно помийте, краще з милом. Інакше навряд чи вдасться повністю видалити з їх шкірки Жироподібні консервант. Потім насухо витираємо апельсини рушником. Якщо вирішено приготувати варення без шкірки, то очищаємо її. Але викидати кірки не слід. З них потім можна буде зняти цедру, яку раптом захочеться додати при черговій варінні апельсинового варення на зиму. Вона додасть десерту надзвичайний аромат і пікантну терпкість. Або з самої висушеної шкірки, коли її багато збереться, можна теж зварити досить смачне і апетитне варення (перед приготуванням кірки треба замочити хвилин на 30 в воді, а потім порізати на тонкі скибочки).

Потім нарізаємо апельсин довільним чином. Чим дрібніше, тим однорідніше вийде варення, і воно менше за часом буде варитися. Якщо апельсин очищений, то досить поділити його на часточки. Але часто його потім ріжуть ще дрібніше, як на фото. Всі кісточки обов'язково видаляємо. З ними апельсинове ласощі буде гірчити. Якщо за рецептом, крім апельсинів, використовуються інші плоди, то їх теж треба підготувати - помити і почистити. Але це вже буде сезонна заготівля на зиму. Адже фрукти, ягоди та овочі найбільш доступні влітку і восени. У варення можна додавати такі спеції, як гвоздика, кориця, кардамон.

Зварене з апельсинів варення, як і будь-яка інша, розливаємо по ретельно вимитим, а потім простерилизованнимбанкам, які закупорюють кришками, які пройшли таку ж попередню підготовку. Якщо приготовлено варення апельсинове в мультиварці, то бажано (а коли «п'ятихвилинка» - обов'язково) розфасувати його ще гарячим. Особливо якщо його передбачається довго зберігати, коли воно заготовлюється на зиму. У всіх інших випадках десерту можна спершу дати охолонути, а потім вже розливати.

Прості рецепти - неустаревающей класика

Ці рецепти припускають використання в якості інгредієнтів тільки апельсинів, цукру і води. Причому плоди треба обов'язково очищати, і не тільки від шкірки, а й від білої шкірки і прожилок під нею. З підготовлених таким чином апельсинів за класичними рецептами виходить варення, дуже схоже на мед - майже однорідна ніжна маса, що має ту ж тягучу консистенцію і бурштиновий колір. Відмінності між різними класичними рецептами тільки в невеликій різниці в співвідношеннях використовуваних інгредієнтів і способі отримання перед варінням варення сиропу.

Відмінності між різними класичними рецептами тільки в невеликій різниці в співвідношеннях використовуваних інгредієнтів і способі отримання перед варінням варення сиропу

Традиційне апельсинове варення

Або варимо його з води і цукру, а потім заливаємо їм апельсини. Або плоди засинаємо цукром і заливаємо водою, а потім залишаємо їх постояти, щоб вони виділили сік. Він змішається з водою і цукром, за рахунок чого і вийде сироп. І якщо використовувати якісні інгредієнти і сильно не відхилятися від основних правил їх підготовки і варіння, то з будь-якого класичного рецепту можна приготувати тільки хороше апельсинове варення з чудовим смаком і чудовим ароматом цього цитруса. Просто в залежності від конкретного рецепту і можливих імпровізацій під час приготування десерт вийде густіше або пожиже, послаще або покіслее.

Найпростіший класичний рецепт. Будуть потрібні:

  • апельсини - 2 кг;
  • цукор - 1 кг;
  • фільтрована або відстояна вода - 0,5 л.

Отже, ретельно очищені плоди ділимо на часточки, з яких при цьому видаляємо кісточки. Потім в посуді для варіння варення треба приготувати сироп. Для цього заливаємо в неї воду, насипаємо цукор, нагріваємо цю суміш до кипіння і варимо хвилини 2, помішуючи. Потім закидаємо в отриманий сироп часточки (цілком або порізаними навпіл або дрібніше). Відразу після цього зменшуємо вогонь до маленького.

Греєм отриману суміш до кипіння, після настання якого варимо її хвилини 2-3. Весь час перебування варення на плиті його треба помішувати, причому після закипання майже безперервно. Потім знімаємо варення з плити і залишаємо остигати. Краще дати йому повністю охолонути, але якщо хто сильно поспішає, то можна приділити цьому процесу лише 2 години. Потім знову ставимо варення на маленький вогонь. Загалом, повторюємо ті ж операції (нагрів, варіння і охолодження). Треба зробити ще 2-3 повтору. Потім робимо заключну варіння, під час якої після закипання уварюємо варення до бажаної консистенції (густоти).

Огляд десертів з іншими плодами

Звичайно, варення тільки з апельсинів само по собі дуже смачне і ароматне. Але можна в нього додати нотки інших плодів. Від цього воно вже точно нічого не втратить, а кому-то навіть більше сподобається. Аби не заглиблюватися в мало корисне перерахування всіх рецептів, можна вказати тільки рекомендовані співвідношення в варення найбільш часто використовуваних додаткових інгредієнтів по відношенню до апельсинів (на 1 кг цього цитруса). Лимонов додають від 1/4 шт. до 0,8 кг. Відповідно беруть і цукру. Мандаринів додають в співвідношенні 1: 1 (можна менше або більше) і зазвичай з ними ще використовують трохи лимона - 1 / 2-1 шт. Агрус і інші ягоди додають, як правило, в співвідношенні 1: 1.

Агрус і інші ягоди додають, як правило, в співвідношенні 1: 1

Варення з апельсинів і мандаринів

Абрикосов зазвичай беруть більше, ніж апельсинів - 2 кг на 0,5 кг. Яблук або груш можна взяти як рівне по вазі з апельсинами кількість, так і менше. До них бажано додати трохи лимона. Це взагалі безпрограшні композиції - що варення з яблук з апельсинами , Що груші з цим цитрусом. Персиків теж беруть більше, ніж самих апельсинів - приблизно в 2 рази. З ними разом рекомендується використовувати трохи соку лимона або самого цього цитруса. Кабачків беруть: 1 великий на 1 кг апельсинів. Морква додають разом з лимоном. Зазвичай їх беруть з розрахунку 1 кг овочу і 4 шт. лимонів на 1 кг апельсинів.

При приготуванні подібних асорті не треба боятися експериментувати, а власний досвід і інтуїція підкажуть найбільш вірні пропорції. Головне, що ці поєднання продуктів вже перевірені на практиці і дали чудові результати. Варити асорті треба так само, як і варення за класичним рецептом - в кілька прийомів.

З шкіркою і цедрою - більше вітамінів і особливий смак і аромат

У шкірці апельсина теж міститься багато різних вітамінів, так що варення з нею буде ще корисніше. Але шанувальники цього цитруса і десертів з нього цінують такі рецепти зовсім за інше. З шкіркою варення з апельсинів виходить злегка терпко-гіркуватим, що надає його смаку особливу неповторну пікантність. Крім того, десерт буде набагато ароматні.

Крім того, десерт буде набагато ароматні

Приготування апельсинового варення

Правда, щоб приготувати таке варення, доведеться витратити набагато більше часу, ніж для варіння десерту без шкірки. Адже його треба буде варити в кілька прийомів до тих пір, поки остання не стане м'якою. Є, правда, один спосіб дещо прискорити процес приготування. Ще перед нарізкою на шматочки апельсини цілком бланшують, як показано на фото, а деякі домашні кулінари навіть варять до м'якості, а потім охолоджують. Але більшість господинь не люблять ці способи і роблять варення з шкіркою по тій же схемі, що і в класичних рецептах, збільшуючи при цьому кількість циклів нагрівання і охолодження десерту.

Варіант з бланшуванням. знадобляться:

  • апельсини - 1 кг;
  • фільтрована або відстояна вода - 0,7 л;
  • цукор - 1,5 кг.

Миті плоди цілком бланшируємо в киплячій воді 2-3 хвилини. Потім виймаємо їх, даємо їм самим охолонути і після цього нарізаємо кружальцями або часточками, видаляючи при цьому кісточки. Далі варимо апельсинове варення, як у наведеному вище класичному рецепті: в приготованому сиропі і в кілька прийомів.

Навіть якщо вирішено приготувати варення з апельсинів без шкірки, то в нього все одно рекомендується додати цедру. З нею десерт вийде таким же ароматним, як і з неочищених плодів. А ступінь легкої пікантною гіркою терпкості смаку варення можна буде відрегулювати самому, додавши в нього цедри трохи більше або менше. Крім того, зайву гіркоту можна прибрати, замочивши апельсини цілком на ніч у холодній воді або запарити тільки цедру на кілька хвилин в окропі. У той же час варити апельсинове ласощі вже не доведеться так довго, як з плодів в шкірці.

І з додаванням цедри можна робити варення з будь-яким рецептами, в тому числі при варінні апельсинів з іншими інгредієнтами. Тільки не треба плутати цедру з шкіркою. Вона являє собою пофарбований тільки верхній шар останньої. Найпростіше цедру підготувати до варіння наступними способами. Знімаємо її з плоду на крупній тертці, як показано на фотографії. Це найшвидший спосіб. Або зрізаємо звичайним або спеціальним для овочів ножем, а потім подрібнюємо блендером (можна м'ясорубкою).

Оптимальною кількістю цедри вважається 2-3 столові ложки на 1 кг плодів.

Додавати цедру в варення можна на будь-яких етапах його приготування. І коли його тільки почали варити, і в процесі будь-якого наступного етапу варіння, і під час останнього кип'ятіння. В останньому варіанті варення вийде набагато ароматні, ніж в першому. Правда, є невелика ймовірність того, що коли десерт буде вже готовий, цедра ще не до кінця провариться.

З імбиром - десерт з присмаком корисного кореня

Імбир не тільки надає стравам, в які додається, специфічний приємний присмак і аромат, але і робить їх корисніше. Вміщені в цій приправі речовини і вітаміни сприяють нормалізації роботи ряду органів і багатьох фізіологічних процесів організму. Найкорисніше використовувати сирої імбирний корінь, а не продукт його переробки у вигляді порошку. Якщо не надавати значення корисності імбиру, то смак варення з ним, все-таки, на любителя. Тому треба з цією приправою бути обережніше. Можна настільки переборщити, що смак і аромат імбиру майже повністю заглушать апельсин.

Можна настільки переборщити, що смак і аромат імбиру майже повністю заглушать апельсин

Імбир для приготування варення

Любителі цієї приправи і прихильники здорового харчування можуть додавати її в апельсинове варення, приготовлене з будь-яких рецептами, в тому числі з іншими інгредієнтами. Акцентований присмак і аромат імбиру в десерті досягається при його кількості 200-300 г кореня на 1 кг плодів, використовуваних в рецепті. Якщо необхідно зробити варення зі смаком і запахом, в яких будуть переважати нотки зварених плодів, то приправи треба додати трохи менше. Перед використанням в якості інгредієнта корінь треба почистити, а потім подрібнити м'ясорубкою (блендером) або натерти на дрібній тертці. Додаємо підготовлений імбир до плодів перед самим початком їх варіння. Потім варимо вариво, відповідно до обраного рецептом.

В мультиварці - найпростіший спосіб приготування

Приготування в мультиварці - найпростіший і поступається за швидкістю тільки «п'ятихвилинці» спосіб варіння. Причому можна зробити апельсинове ласощі з інгредієнтів будь-якого з перерахованих вище рецептів, тільки води, якщо вона передбачена, треба брати в 2-3 рази менше. Головне - включити на цьому кухонному приладі відповідну програму (рекомендується використовувати режим «На пару») і задати оптимальне для приготування варення час її роботи. Особливості та тонкощі такої варіння досить докладно розглянуті для вишневого варення, приготованого в мультиварці .

Особливості та тонкощі такої варіння досить докладно розглянуті для   вишневого варення, приготованого в мультиварці

Варення, приготоване в мультиварці

Варення апельсинове в мультиварці за класичним рецептом, але з лимонною кислотою. знадобляться:

  • апельсини - 1 кг;
  • лимонна кислота - трохи на кінчику ложки;
  • цукор - 1 склянка;
  • фільтрована або відстояна вода - 250 мл.

Як і в класичному рецепті, миті апельсини ретельно очищаємо від шкірки, білих плівок і кісточок. Потім нарізаємо плоди середніми кубиками в глибоку миску, засипаємо їх цукром і заливаємо водою. Ми залишаємо апельсини пускати сік і просочуватися сиропом як мінімум на півгодини. А краще, якщо вони постоять довше. Їх навіть можна залишити так на всю ніч. В цьому випадку апельсини ідеально просочаться сиропом. Потім плоди гарненько, але акуратно перемішуємо і завантажуємо в мультиварку. Включаємо режим «На пару». Виставляємо час його роботи 1 годину. А по завершенні приготування варення (за сигналом мультиварки) додаємо в нього лимонну кислоту і все як слід перемішуємо.

«П'ятихвилинка» - швидкий і корисний апельсиновий десерт

Різноманітні варення «п'ятихвилинка» з різних фруктів і ягід користуються у господинь великою популярністю в основному через швидкість їх приготування. Але насправді це не головне достоїнство таких десертів. Основна принадність «п'ятихвилинки» полягає в тому, що вона набагато корисніше варення, приготованого традиційним способом або в мультиварці. Адже будь-яка термічна обробка руйнує вітаміни, і чим менше вона триває, тим більше корисних речовин залишається в кінцевому продукті. У «п'ятихвилинці» їх зберігається велика частина.

У «п'ятихвилинці» їх зберігається велика частина

Апельсинове варення п'ятихвилинка

Апельсини в першу чергу багаті вітаміном C, який дуже важливий для людини. І тому апельсинове варення «п'ятихвилинка» в будь-який час року буде для організму потужним джерелом підживлення цим вітаміном. Апельсини для «п'ятихвилинки» теж можна почистити або залишити в шкірці, поділити на дольки або порізати шматочками будь-яких бажаних форм і розмірів. До основного інгредієнта можна додати інші цитрусові (лимон або мандарин), будь-які фрукти або ягоди. Плоди треба буде порізати на шматочки, близькі за розмірами і формою до апельсиновим.

пропонуємо Вам ознайомитися

Для більшої пікантності смаку можна ще додати корицю, імбир, ванільний цукор, гвоздику. Сахара для апельсинової п'ятихвилинки треба брати за вагою приблизно стільки ж, скільки взято для варіння плодів (включаючи додаткові інгредієнти - фрукти, ягоди або цитрусові). В залежності від уподобань його можна покласти менше (для любителів варення покіслее) або більше. «П'ятихвилинки» можна з'їсти відразу, приготувавши її потрібне обмежена кількість, або закатати на зиму.

Рецепт класичної апельсинової «п'ятихвилинки». Будуть потрібні:

  • апельсини і цукор - по 1 кг;
  • фільтрована або відстояна вода - 1 стакан.

Очищені від шкірки апельсини ділимо на часточки, які розрізаємо навпіл, витягуючи кісточки. Кладемо подрібнені таким чином плоди в посуд для приготування варення. Засипаємо їх цукром, а потім заливаємо водою. Все акуратно перемішуємо і залишаємо апельсини години на 2 виділяти сік. Потім ставимо варильну посуд з плодами на плиту і включаємо маленький вогонь. Розігріваємо апельсини у власному сиропі до кипіння, а потім кип'ятимо їх рівно 5 хвилин, після чого знімаємо з плити. Все, варення готове. Не забуваємо акуратно помішувати апельсини все той час, поки посуд з ними гріється на вогні. В процесі кип'ятіння це треба робити практично без зупинки.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com