Сьогодні у мене апельсинова шарлотка за 30 хвилин, для якої потрібно всього 4 продукту. За смаком це найкращий рецепт і найвдаліший з існуючих. На мій погляд, це самий простий рецепт шарлотки і по ньому вона завжди виходить пишною, смачною і з апетитною солодкої скоринкою зверху. Причому в неї не потрібно додавати ні соду ні розпушувач, так як потрібну пишність і так дають добре збиті яйця.
Апельсинова шарлотка в духовці підійде не тільки для повсякденного чаювання, але і для гостей. До речі, якщо у вас не було вдома апельсин, їх можна замінити будь-якими іншими фруктами і ягодами, при чому вони можуть бути як замороженими, так і свіжими.
Рецепт шарлотки з апельсинами з фото, щоб кожен міг наочно побачити весь процес від початку і до кінця. Хоч він і не складний, але простіше коли бачиш, що саме повинно вийти на кожному етапі. Також рекомендую подивитися, як робиться шарлотка на швидку руку з замороженої вишнею .
Складові:
- Цукор - 1 ст. (200 мл.)
- Яйця курячі - 4 шт.
- Борошно пшеничне - 1 ст.
- Апельсин - 1 шт.
Рецепт тіста для шарлотки дуже простий і починаю його з збивання. Насамперед в чашу міксера вбиваю яйця, середнього розміру і додаю до них цукор. Далі включаю міксер на високу швидкість і збиваю їх до пишної щільної піни, протягом 5 - 7 хвилин. Якщо у вас міксер слабкий, то може знадобитися і 10 - 15 яєць.
В цей час готував апельсин. Спочатку зрізаю шкірку, потім прибираю білу частину, а часточки нарізаю шматочками. Можна його филировать, то я цього не робила, щоб не втрачати часу.
В цей час яєчна маса вже стала такою як потрібно, тому можна вже всипати борошно. Я її додаю в один підхід і змішую лопаткою.
Перемішувати потрібно як і бісквіт, тобто знизу вгору. Тісто вийшло досить густим і можна формувати пиріг.
Далі про те, як піч шарлотку. Спочатку на дно скляної форми я кладу лист пергаменту і загинаю його в декількох місцях, щоб він тримався. Виливаю в форму 1/3 частини від всього тесту і рівномірно розподіляю його лопаткою, далі викладаю шматочки апельсина, але тільки половину.
Після виливаю тісто і викладаю ще шматочки апельсина.
Тепер про те, скільки випікати шарлотку. Ну для початку нагріваю духовку до 180 градусів і як тільки вона нагрілася ставлю в неї форму з пирогом. Випікання тривати від 25 хвилин до 50, в залежності від того, наскільки соковитими були самі фрукти і звичайно ж від того, як сильно пече духовка.
Готовність перевіряю кілька разів зубочисткою, щоб вона була повністю сухий, без тесту. Після виймаю її з форми, прибираю пергамент і кладу на блюдо або піднос. Шарлотка з апельсинів в духовці вийшла смачною, спробуйте і ви її спекти.
Ось така вийшла апельсинова шарлотка за 30 хвилин, ну може трішки довше, але рецепт дійсно простий і швидкий. А ще вона у вас буде виходити кожного разу, якщо ви будете робити все в такій же послідовності і не нехтувати виконанням деяких процесів. Вона дуже смачна, а ще її апельсиновий аромат не може не подобатися. Приємного чаювання!