рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Гарбуз запечена в духовці - рецепти як приготувати запечену гарбуз

  1. Гарбуз запечена в духовці - прості правила приготування
  2. Підготовка інгредієнтів для запікання гарбуза в духовці
  3. Рецепт гарбуза з фруктами і рисом, запеченої в духовці
  4. Рецепт запеченої гарбуза з сиром
  5. Рецепт рагу з гарбуза, запеченої в горщику
  6. Рецепт сирної запіканки з гарбузом
  7. Поради як вибрати гарбуз в магазині або на ринку

Гарбуз - це просто городнє диво і за своєю красою, і за смаковими якостями, і за можливостями творити кулінарні ласощі. У старому радянському фільмі, пародіює ідеали суспільства споживання, слово «гарбуз» стало символом жирного благополуччя: «А за бугром такі гарбузи!».

На наших ринках і городах цієї благодаті достатньо, як і більш ніж достатньо чудових і простих рецептів її приготування. Гарбуз парять, смажать, в'ялять, маринують, всіляко запікають, роблять бурштинові цукати і навіть вживають в деяких салатах в сирому вигляді. Страви з гарбуза входять в меню здорового і смачного харчування. І якщо ви не полюбили гарбуз, можливо, вам не довелося спробувати гарбуз запечену в духовці - правильно і з любов'ю приготовану страву з цієї городньої красуні.

Особливо привабливі страви із запеченої гарбуза, рецепти приготування яких ви знайдете в цій збірці тут і рагу, і фрукти, і сир, ви дізнаєтеся, що гарбуз запечена в духовці може бути різною!

Гарбуз запечена в духовці - прості правила приготування

Завдяки своїм цінним природним даним і смакових особливостей, гарбуз при різних варіантах запікання в духовці дає завидний простір як початківцям, так і досвідченим кулінарам, під руками яких вона перетворюється ну не в карету, як в казці «Попелюшка», але в блюда типу: « пальчики оближеш! »В їх числі всілякі запіканки, від солоних гостреньких до солодких з медом або фруктами-ягодами. Чудово красиві і чарівно смачні всякого виду пиріжки, пироги закриті , Відкриті, а також і яскраві десерти за участю кубиків з гарбуза. Але прем'єр-блюдо з гарбуза - це гарбуз фарширована різними начинками для запікання в духовці у вигляді горщика з кришкою.

Вважати повсякденним таке блюдо навряд чи варто, але цікавим і навіть забавним можна. Стінки «горщика і кришечки» просочуються під час запікання усіма запахами начинки, шкірка стоншується і легко знімається - і все це разом - невимовне смакота, ситне, корисне, що вносить різноманітність в наш повсякденний раціон.

Підготовка інгредієнтів для запікання гарбуза в духовці

Як показує кулінарна практика, гарбуз після обмивання і обтирання рушником можна використовувати для запікання і в цілому вигляді, вилучивши попередньо насіння і пухку м'якоть, і шматочками. Молода гарбуз податлива звичайному або спеціалізованому ножа для чищення овочів. Шкірочка гарбуза більш вікової досить жорстка і щільна - боротися з нею занадто багато роботи - краще помістити на деякий час для пом'якшення в розігріту духовку, після чого впоратися з розм'якшується шкіркою буде простіше.

Готувати гарбуз для фарширування досить просто: якщо розмір тиковкі невеликий, можна запікати «горщиком з кришечкою». «Кришечку» робимо з верхньої частини тиковкі, яку акуратно і рівно зрізаємо дуже гострим ножем. а непотрібне вміст гарбуза (насіння і пухку м'якоть) видаляємо, вибравши гарбузове насіння - попутну вкусняшку. Якщо плід гарбуза великий, то можна розрізати його уздовж? вийняти ложкою вміст, заклавши підготовлений фарш і запікати «човником».

Сподіваюся вам сподобався відео-рецепт в ролику вище, а тепер я розповім ще про декілька простих рецептів як приготувати запечену гарбуз швидко і смачно.

Рецепт гарбуза з фруктами і рисом, запеченої в духовці

Ця страва - просто комплексний обід! Його щільність і ситність змагаються зі смакотою і корисністю. При виборі рису слід зупинитися на сортах з довгими зернами, стійких до развариванию, а гарбуз - обов'язково ціла і неушкоджена - важлива вимога для запікання гарбуза половинками.

Інгредієнти:

  • родзинки - 1 столова ложка;
  • мигдаль - 2 столові ложки;
  • яблука - 4 середніх плоду;
  • гарбуз цільна - 2-кілограмова;
  • кориця мелена - 1 чайна ложка;
  • слива - 150 грамів;
  • рис - 3-4 столових ложок;
  • вершкове масло - 150 грамів;
  • цукор - 4 столові ложки;
  • сіль - щіпка.

родзинки - 1 столова ложка;   мигдаль - 2 столові ложки;   яблука - 4 середніх плоду;   гарбуз цільна - 2-кілограмова;   кориця мелена - 1 чайна ложка;   слива - 150 грамів;   рис - 3-4 столових ложок;   вершкове масло - 150 грамів;   цукор - 4 столові ложки;   сіль - щіпка

Готуємо запечену гарбуз з фруктами і рисом так:

  1. Промитий рис відварити до напівготовності.
  2. Ізюм перебрати, промити і, заливши некрутим окропом, залишити набухати. Зливи і яблука промити. У яблук прибрати серцевину, у слив - кісточки. Яблука різати соломкою, сливи подрібнюємо довільно.
  3. Розрізати гарбуз навпіл, не знімаючи шкірку, видалити насіння і ложкою вискобліть пухку м'якоть так, щоб стінки залишилися не більше 2 сантиметрів завтовшки.
  4. Щільну вирізану м'якоть гарбуза нарізати шматочками. Ядра мигдалю подрібнити ножем, злегка підсмажити на сковороді без масла при постійному помішуванні.
  5. Готуємо начинку: родзинки викладаємо на друшляк для стікання води, змішуємо всі інгредієнти, включаючи охолоджений рис, додавши цукор, вершкове масло (100 грамів) і мелену корицю .
  6. Залишається наповнити масою обидві половинки гарбуза «човники», акуратно помістити їх на деко, попередньо промазаний рослинним маслом, і помістити в розігріту до 180 ° С духовку. Запікати слід до готовності гарбуза і рису протягом півтори години. Готовий гарбуз полити вершковим маслом (50 грамів).

Рецепт запеченої гарбуза з сиром

Блюдо, виконане у цій оригінальному рецептом, варто того, щоб його приготувати і побалувати близьких. Поєднання використовуваних інгредієнтів в якості начинки додадуть гарбузі, запеченої в духовці, незрівнянний смак, аромат і м'якість.

Інгредієнти:

  • гарбуз - невелика, пропорційна обсягу начинки;
  • жирні вершки - 1 літр;
  • твердий сир - 500 грамів;
  • вершкове масло - 50 грамів;
  • мускатний горіх і чорний мелений перець - за бажанням;
  • цукор і сіль - по щіпці.

Готуємо гарбуз запечену з сиром так:

  1. З підготовленої гарбуза робимо «горщик з кришкою». Для цього акуратно і рівно гострим ножем зрізаємо верхню частину гарбуза, прибираємо насіння і пухку м'якість, а вийшла порожнину заповнюємо натертим попередньо на крупній тертці сиром, заливаємо вершками так, щоб до краю «горщика» залишалося не менше п'яти сантиметрів.
  2. Додаємо в начинку сіль, цукор перець мелений, мускатний горіх, кубик вершкового масла. Обережно перемішуємо до рівномірності інгредієнтів.
  3. Накрити фаршировану гарбуз кришкою з верхньої частини гарбуза і помістити в розігріту до 180 ° С духовку на 70-80 хвилин. Готову страву дістати і, злегка остудити, подати до столу в такий спосіб: вміст гарбуза вичерпати з м'якоттю і розлити по порційних глибоких тарілках.

Рецепт рагу з гарбуза, запеченої в горщику

Всі знають, яким смачним буває м'ясо-овочеве рагу в керамічному горщику, а за цим рецептом в ролі горщика пропонується використовувати їстівний «горщик з гарбуза». м'ясо і овочі, що гасяться в гарбузі, набувають особливого аромату і смаку, завдяки тому, що взаємно просочуються соками всіх інгредієнтів в умовах запікання в духовці.

Інгредієнти:

  • гарбуз - за обсягом інгредієнтів;
  • червоний солодкий перець - 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста - 2 цибулини;
  • картопля свіжа - 400 грамів;
  • томати свіжі - 400 грамів;
  • консервована біла квасоля - 1 банка (200 грамів);
  • консервована кукурудза - 1 баночка;
  • куряче філе - 500 грамів;
  • курага - 200 грамів;
  • рослинне масло - 3 столові ложки;
  • вершкове масло;
  • часник свіжий - 5 зубків;
  • коріандр - 1 столова ложка;
  • зелень - 1 пучок;
  • спеції і сіль - за бажанням.

Готуємо рагу з гарбуза в горщику так:

  1. Підготовлену «під горщик» невелику гарбуз (зрізаємо верхівку у вигляді кришки, виймаємо насіння і пухку м'якоть) обмащуємо всередині вершковим маслом, закриваємо «кришечкою» і поміщаємо на змащений жиром деко, який відправляємо на 1 годину в розігріту на 180 ° С духовку.
  2. Чистимо свіжий картопля, часник і цибулю звільняємо від лушпиння. Солодкий перець очистимо від насіння. Томати обшпарюємо і знімаємо шкірку. Все нарізаємо: картопля - великими шматками. перець і цибулю - кільцями. часник - дрібно рубаємо. шаткуємо зелень.
  3. Коріандр обсмажуємо в сковороді без масла на сильному вогні не більше 40 секунд і викладаємо остигати в блюдце. На рослинному маслі пасеруємо кільця цибулі, в які викладаємо шматочки курячого філе, підливати трохи води або овочевого бульйону і тушкуємо все це до напівготовності.
  4. У цю ж сковороду кладемо картоплю, перець, скибочки томатів, курагу і квасоля, додаємо півтора літра води або бульйону. На тихому вогні доводимо до кипіння, закладаємо часник і мелений підсмажений коріандр і продовжуємо гасіння близько 20 хвилин. На 17-й хвилині гасіння закладаємо в загальну масу консервовану кукурудзу.
  5. Знявши сковороду з вогню, запускаємо в рагу шинкованную зелень, кращі спеції і сіль за смаком. Вийшло рагу перемішуємо, закладаємо в порожнину горщика з гарбуза, закриваємо його гарбузової ж кришечкою, поміщаємо на деко, змащене маслом, - в духовку при 180 С запікатися протягом 30-40 хвилин. Розкладаємо готове рагу по порційних мисочках з м'якоттю «горщика».

Рецепт сирної запіканки з гарбузом

Такий гарний, ароматний і корисний десерт повинен припасти до смаку всім, хто любить страви з сиром і не відмовляється і від гарбуза, і особливо дітям, які відчувають гостру потребу в кальції, яким багатий сир. Запіканка по цьому рецепту підходить і до сімейного чаю і гостей порадує.

Інгредієнти:

  • сир свіжий - 1 кілограм;
  • курячі яйця свіжі - 3 штуки;
  • гарбуз свіжа - 300-400 грамів;
  • борошно пшеничне біла - 4 столові ложки;
  • цукор-пісок - 100 грамів;
  • панірувальні сухарі - 2 столові ложки;
  • волоські горіхи - 50 грам;
  • ванільний цукор - 6 чайних ложок;
  • жовток курячого яйця свіжий - 1 штука;
  • сода харчова - на кінчику ножа.

сир свіжий - 1 кілограм;   курячі яйця свіжі - 3 штуки;   гарбуз свіжа - 300-400 грамів;   борошно пшеничне біла - 4 столові ложки;   цукор-пісок - 100 грамів;   панірувальні сухарі - 2 столові ложки;   волоські горіхи - 50 грам;   ванільний цукор - 6 чайних ложок;   жовток курячого яйця свіжий - 1 штука;   сода харчова - на кінчику ножа

Готуємо сирну запіканку з гарбуза так:

  1. Протерти через густе сито сир до рівної м'якої консистенції. Запустити в нього три свіжі яйця, ванільний цукор, соду і все ретельно перемішати. В отриману масу всипати за рецептом просіяне борошно і замісити м'яке сирне тісто.
  2. Свіжу підготовлену гарбуз, нарізану шматочками, пропустити через м'ясорубку і з'єднати з цукром. Форму для випічки сирної запіканки змастити вершковим розм'якшеним маслом і рівномірно посипати її дно меленими панірувальними сухарями.
  3. Розділити сирну масу на дві рівні частини, одну з яких укласти рівномірно по дну форми. На неї викласти рівним шаром начинку з гарбуза і знову рівномірно покрити другою частиною сирної маси. Верх запіканки змастити збитим жовтком.
  4. Залишається помістити форму з сирно-гарбузової запіканки в розігріту до 180 ° С духовку і запікати її в цьому режимі протягом 20-30 хвилин. Як тільки запіканка зарум'яниться, слід вийняти її з духовки, дати охолонути і подати до столу зі збитими вершками або зі свіжою сметаною.

Поради як вибрати гарбуз в магазині або на ринку

При покупці гарбуза необхідно дізнатися, до яких саме сортам гарбуза вона відноситься: осінні сорти слід вжити до нового року, а зимові - можуть полежати і до весни, зберігаючи смакові і корисні якості. У холодильнику немає необхідності - гарбуз воліє прохолодне і темне місце.

Гарбуз добре показує себе і при заморожуванні - її можна очистити, нарізати шматками і помістити в відповідному контейнері в морозильну камеру. Згодом можна використовувати для приготування улюблених страв з гарбуза. Через свого неяскравого смаку і запаху гарбуз добре поєднується з іншими продуктами, відтіняючи їх пікантний аромат, пом'якшуючи їх гостроту і кислоту. Гарбуз в будь-якому кулінарному вигляді є джерелом клітковини, мінералів і вітамінів. Щоб гарбуз, запечена в духовці, вийшла дійсно смачною - ви повинні пам'ятати, що купуючи гарбуз на ринку або в овочевому магазині, вибирати її слід за зовнішніми даними: чиста і гладка шкірка без пошкоджень і плям, а на вагу - важче, ніж здається.

Якщо плід гарбуза великий, то можна розрізати його уздовж?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com