рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Горщики для квітів своїми руками: способи прикраси та декорування, відео та фото

  1. Саморобний глиняний горщик
  2. процес декорування
  3. Горщик з одноразової тари
  4. Інші варіанти сировини

Вирощування кімнатної квітки або дерева - заняття вже саме по собі приємне і захоплююче. Але в цьому процесі можна знайти ще чимало додаткових цікавих хобі. Наприклад, власноруч створити горщик під квіти. Завдяки нехитрим технікам і підручним матеріалами можна створити справжній шедевр, який спільно з улюбленою домашньою рослиною, стане незвичайною родзинкою будь-якого інтер'єру. Адже пластиковий горщик - це не єдине, чим можна прикрасити підвіконня.

Відштовхуючись від можливостей і керуючись загальним напрямком дизайну в приміщенні, декоративні горщики можна виготовити з дерева, глини, солоного тіста або ж пластикової пляшки. Такі горщики мають ще одну безперечну перевагу: все, що зроблено своїми руками, приносить набагато більше позитивних емоцій і затишку. Може такий унікальний предмет прикрасити не тільки господарський будинок, а й стати відмінним подарунком, який гідно оцінять.

Зміст статті

Саморобний глиняний горщик

Виготовлення горщика з глини на перший погляд - процес трудомісткий. Адже для цього покликана ціла професія - гончарство. Однак, виявляється, робити глиняні вироби можна і не маючи в наявності спеціального гончарного круга.

Існує два варіанти як зробити декоративні горщики з глини: з випалюванням і без.

Існує два варіанти як зробити декоративні горщики з глини: з випалюванням і без

З випалюванням

Щоб створювати глиняні горщики, сам матеріал можна придбати в магазинах при творчих галереях, або в магазині з будівельними матеріалами. В останній доведеться додати ще трохи піску і води.

За допомогою жерстяної банки і дроту потрібно зробити каркас. Можна використовувати і пластиковий контейнер. Руками скочується глиняні ковбаски і наметовому навколо каркаса. Матеріал повинен бути постійно вологим, його необхідно час від часу промочувати.

Починати виплітати глиняні вироби потрібно з нижніх шарів, поступово просуваючись догори.

Далі слід зробити двоетапний процес випалу глини. Перший - повільно прогріти декоративні глиняні горщики до 300 градусів. Температуру підвищувати поступово дві-три години. Потім вироби піддають 15-хвилинної загартуванню при температурі 800-900 градусів.

Потім вироби піддають 15-хвилинної загартуванню при температурі 800-900 градусів

З глини, яка не потребує випалюванні

Глиняні вироби можна зробити і набагато простіше, при використанні глини, яку не потрібно обпалювати. Придбану глину треба розкачати, використовуючи звичайну качалку.

На розкатаний корж ставимо попередньо підготовлений контейнер і по його формі ножем вирізаємо підставу. Час, що залишився тісто знову розімніть, як ніби готуються не горщики, а, скажімо, вареники.

Наступного разу потрібно зробити довгий пласт, який стане майбутніми стінками. Його довжина повинна відповідати діаметру підстави, ширину розкочуєте відповідну потребам висоти майбутнього горщика. Зібравши таким чином горщик потрібно розпрямити шви зволоженими пальцями і дати сохнути 24-48 годин.

процес декорування

Виготовлені глиняні горщики залишається тільки красиво декорувати. В цьому процесі особлива фішка - використання солоного тіста. Рецепт тіста, придатного для ліплення - простий, але з його допомогою будь-яку ємність своїми руками можна зробити справжнім витвором мистецтва.

Інгредієнти для солоного тіста:

  • 2 частини борошна;
  • 1 частина солі;
  • вода.

Води додати потрібно стільки, щоб вийшло як тісто на вареники. Все - тепер можна починати прикрашати горщик з квітами за допомогою солоного тіста.

Крім того, виліпити глиняні вироби можна не тільки в формі стандартного горщика, а й надати цього податливі матеріалу будь-які декоративні форми.

Крім того, виліпити глиняні вироби можна не тільки в формі стандартного горщика, а й надати цього податливі матеріалу будь-які декоративні форми

Горщик з одноразової тари

Декоративні горщики власноруч можна зробити не тільки з глини. Можна, наприклад, скористатися наявністю звичайних пластикових пляшок.

  1. Пляшку потрібно розрізати на дві частини. При чому, розріз пластикових пляшок може бути як рівним, так і, наприклад, хвилястим. Все залежить від того, як Ви задумали декорувати майбутній горщик.
  2. Шийка пластикової пляшки приклеїти до CD-диску.
  3. Далі пластиковий горщик можна декорувати за своїм бажанням. Таким чином - з однієї пластикової пляшки у нас вийшло два чудові декоративні горщики.

В наші дні допомагає вже те, що виробляють найрізноманітніші форми і кольору пластикових пляшок. Цим можна спритно скористатися у втіленні дизайнерських фантазій. Зрештою, зіпсованої пластикової пляшки і не шкода, якщо щось раптом не вийде.

Зробити саморобку з пластикових пляшок не складе великих труднощів. Але не варто забувати, що горщик з квітами повинен обов'язково мати дренажну систему. Для цього біля горлечка пластикової пляшки потрібно виконати кілька отворів.

Використання знайденої під рукою пластикової пляшки може стати корисним умінням в екстрених ситуаціях при пересадці кімнатних рослин.

Але якщо просто пофарбований горщик з пластикової пляшки не влаштовує Ваш естетичний смак, то можна прикрасити його і іншим способом. Можна знову ж скористатися рецептом солоного тіста.

Так само своїми руками оригінальний горщик можна декорувати, використовуючи звичайні дерев'яні прищіпки. До країв обрізаних пластикових пляшок потрібно прикріпити прищіпки і пофарбувати їх різними кольорами. Такий прийом допоможе перетворити й звичайний пластиковий горщик.

горщик

Можна спорудити своїми руками горщик і з дерева. Такі ємності для кімнатних рослин будуть не тільки прекрасним стилістичним доповненням, дерев'яні горщики - найбільш екологічні.

Так що таким чином спритний квітникар-любитель не тільки створює умови для рослин своїми руками, а й піклується про стан навколишнього середовища.

Чудовим горщиком для рослин можуть послужити будь-які дерев'яні ящики. Головне правильно підібрати йому оформлення - відшліфувати, пофарбувати, полакувати, прикріпити різні фігурки і вироби, зроблені, наприклад, з пластикових пляшок.

Можливе створення горщика і з цілого шматка стовбура дерева. Для цього зі старого пня потрібно вирізати серцевину і відшліфувати всередині.

Щоб красиво декорувати звичайний пластиковий горщик підійдуть і просто дерев'яні прутики.

Такі горщики чудово доповнять загальне оформлення інтер'єру з дерева.

Інші варіанти сировини

Є ще чимало цікавих ідей, завдяки яким можна отримати по-справжньому дизайнерські горщики. Ємністю для посадки можуть послужити красиві свічники, декоровані під старовину.

Оригінально в приміщенні, оформленому в морській тематиці, будуть виглядати рослини, посаджені в великі морські мушлі.

А звичайний пластиковий контейнер можна оформити так оригінально, що всі друзі почнуть просити декорувати їх інтер'єр.

Непотрібні бляшані формочки для кексів теж цілком можуть послужити, як кумедні декоративні горщики. Оригінально своїми руками можна оформити також старі банки з-під фарби, або вийшли з моди жіночі сумочки.

Якщо декорувати правильно, новими фарбами заграє і звичайний пластиковий горщик.

Таким чином, можна створити цілу галерею, де знайдеться місце всім втіленим ідеям з глини або пластикових пляшок. Дерев'яні пеньки створять атмосферу єднання з природою. Варто докласти зовсім небагато зусиль, і Ваш горщик з квітами буде виробляти незабутнє враження.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com