рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відмити скляну пляшку від рослинного масла

  1. ЯК відмити ПЛЯШКУ ВІД рослинного ОЛІЇ?
  2. ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАПАХУ В ПЛЯШЦІ?

Як відмити скляну пляшку від рослинного масла

Вибір соняшникової (рослинного) масла на сучасному ринку досить великий - на будь-який смак і в будь-якій тарі. Але, як показує практика, якісне рослинне масло продається в пляшках зі скла. Така тара набагато краще зберігає соняшникову олію, та й потім її можна сміливо використовувати в побуті ще не один раз.

Відмивши від соняшникової олії пляшку, її пристосовують абсолютно для інших цілей - прикраси інтер'єру або для заощадження інших рідин. Якщо пляшка з щільною кришкою, в ній можна зберігати і чай. Так роблять, наприклад, в Середній Азії.

ЯК відмити ПЛЯШКУ ВІД рослинного ОЛІЇ?

Практика і досвід показують, що є декілька хитрощів. Давайте ж розглянемо їх. І так. Якщо пляшка з дозатором, витягніть його з неї. Так буде легше працювати з ємністю. Після видалення дозатора переверніть пляшку вниз шийкою і залиште так на кілька годин. За цей час скляна або ж пластикова ємність (залежить від того, в якій пляшці ви купуєте соняшникову олію) вже повинна трохи очиститися - залишки масла стекут. Далі слід всипати всередину 3-4 столові ложки порошку гірчиці і потрясти ємність - порошок розподілитися по внутрішній поверхні пляшки і вбере жир. Якщо ж порошку у вас немає, з завданням впорається звичайна мука. Щоб жир вбрався, залиште пляшку в звичайному положенні на 10-20 хвилин.

Після закінчення зазначеного терміну, прибрати порошок / борошно, що ввібрав / ввібрала залишки соняшникової олії, допоможе рис. Його знадобиться всього пару столових ложок (орієнтуйтеся за обсягом пляшки). Висипавши їх всередину судини, інтенсивно потрясіть протягом декількох хвилин. Потім налийте в ємність трохи гарячої води і знову гарненько потрясіть. Зазвичай така обробка дає 100% гарантію очікуваного результату. Якщо ж з першого разу очистити резервуар не вдалося, тоді повторіть процедуру.

Щоб очищення вважалася завершеною, помийте пляшку гарячою водою з миючим засобом, а потім сполосніть її в чистій воді. При потребі процедуру повторіть кілька разів - поки пляшка не буде чиста.

ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАПАХУ В ПЛЯШЦІ?

Часто буває так, що ємність чиста, але в ній все ще залишається неприємний запах, ніби чогось старого, не зовсім приємного. Скляний це або пластиковий посуд - не важливо. У ємностях з обох матеріалів запах іноді залишається. Що ж потрібно зробити, щоб від нього позбудеться?

Один з найефективніших абсорбентів - кава. Він здатний досить швидко витягнути погане амбре з різних ємностей. Для цього його зерна або ж мелену каву насипте в пляшку, закрийте і залиште на добу. Після приберіть каву і сполосніть ємність.

Візьміть половину лимона, вичавити сік в ємність з-під соняшникової олії, закрийте її і струсіть, щоб рідина розтеклася по всій пляшці. Залиште на одну-дві хвилини, потім струсіть знову і знову залиште на одну-дві хвилини. Так повторіть 5-7 разів.

Щоб ефект був краще, збийте блендером залишки лимона (шкірку і м'якоть), висипте в пляшку і струшуйте разом з соком цитруса. Якщо суміш буде густуватої, додайте трохи води.

У разі, коли соняшникову олію зберігалося в звичайних літрових банках, крім ополіскування соком, досить буде протерти їх всередині шкіркою лимона з м'якоттю.

Налийте в пляшку трохи теплої води (від ¼ до ½), додайте оцет (¼ склянки) і трохи миючого засобу. Закрийте ємність, добре її потрясіть, залиште на 3-5 годин, періодично струшуючи пляшкою. Потім вилийте рідину і добре промийте ємність чистою водою.

Наступний спосіб очищення пляшки від неприємного запаху - спосіб за допомогою ваніліну. Він схожий з попереднім, тому з поставленим завданням буде легко впоратися. Вам потрібно налити в пляшку гарячої води і всипати кілька пучок ваніліну (не переплутайте з ванільним цукром). Добре струсіть і залиште на 10-12 годин. Потім сполосніть пляшку і обсушити.

  • «Нічні ванни»

Наступну технологію умовно назвемо так: «Нічні ванні». Суть її проста. Необхідно налити в пляшку гарячу воду і додати кілька ложок використовуваного вами миючого засобу (залежить від розміру ємності). Добре все збовтати і залишити на 8-10 годин. Вранці пляшку сполоснути.

Іноді буває, що запах все ж залишається, але прибрати його можна. Знову наповніть пляшку теплою водою і додайте трохи соди, потрясіть посудиною. Процедуру струшування ємністю виконайте 5-7 разів протягом 10-15 хвилин. Після такої додаткової «ванни» неприємний запах повинен зникнути.

До речі, ще по темі:

До речі, ще по темі:

Все більше людей вважають за краще не перетворювати балкон ...

Все більше людей вважають за краще не перетворювати балкон

Вишивка прекрасно виглядає як декоративна прикраса інтер'єру, ...

Вишивка прекрасно виглядає як декоративна прикраса інтер'єру,

У побуті нас оточує безліч тканин. На ...

Вибрати розділ:

ЯК відмити ПЛЯШКУ ВІД рослинного ОЛІЇ?
ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАПАХУ В ПЛЯШЦІ?
ЯК відмити ПЛЯШКУ ВІД рослинного ОЛІЇ?
ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАПАХУ В ПЛЯШЦІ?
Що ж потрібно зробити, щоб від нього позбудеться?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com