рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чи потрібно вживати вітаміни при годуванні груддю

  1. Вітаміни в період лактації: для чого вони потрібні
  2. Норми основних вітамінів і мінеральних речовин
  3. Вітаміни: готові комплекси або продукти харчування
  4. Огляд основних вітамінних комплексів
  5. Запобіжні заходи

Процес грудного вигодовування складний і відповідальний не тільки по відношенню до малюка. В цей час материнський організм потребує збалансованому харчуванні, що включає в себе вітаміни, не менш, ніж під час вагітності. Для цього потрібно розібратися в тому, які ж вітаміни потрібно приймати мамі, що годує і в якій кількості.

Для цього потрібно розібратися в тому, які ж вітаміни потрібно приймати мамі, що годує і в якій кількості

Вітаміни в період лактації: для чого вони потрібні

Вагітність і пологи забирають багато фізичних і моральних сил. Зазвичай до моменту пологів жінки встигають так втомитися, що з нетерпінням чекають, коли ж з'явиться на світ дитина. Але наступний за родами період грудного вигодовування не применшує навантаження на організм, а навіть збільшує її.

Вона проявляється рясним випаданням волосся, розшарування нігтів, погіршенням стану зубів і шкіри після пологів, а особливо при годуванні груддю. Це все - наслідки дефіциту вітамінів і мікроелементів. Якщо при цьому жінка вибрала грудне вигодовування, то її організм може ще більше виснажитися, тому що природа подбала про те, щоб дати дитині все необхідне для розвитку навіть на шкоду здоров'ю матері. Саме тому мамі, що годує необхідно стежити за тим, щоб в її раціоні було достатньо вітамінів і мінералів.

Норми основних вітамінів і мінеральних речовин

Дози вітамінів, які потрібні мамі, яка годує дитину грудним молоком, відносно невеликі, але необхідність у них постійна. Дефіцит або надлишок навіть одного з них може спричинити серйозні наслідки для здоров'я людини.

НайменуванняКористь для організмуДобова норма, мгХарчові джерелаА

(ретинол) впливає на стан шкіри, зубів і волосся, формує кістки, зберігає зір. 0,4-1,2 Печінка, молоко, яйця, морква. В1 (тіамін)

Регулює роботу нервової системи і вуглеводний обмін. 15-20 Бобові та злакові культури, крупи. В2 (рибофлавін)

Необхідний для правильної роботи печінки, допомагає засвоєнню заліза. 2,2 Печінка, яйця, шипшина. В6 (піридоксин) Важливий для розвитку спинного і головного мозку у дитини, регулює функції гальмування в нервовій системі. 2,2 Горіхи, капуста, м'ясо, риба В12 (ціанокобаламін) Підтримує роботу печінки, нервової системи і процеси кровотворення. 0,04 М'ясо, печінка, риба та інші морепродукти. РР (нікотинова кислота) Бере участь в обміні БЖУ (білки, жири і вуглеводи), регулює артеріальний тиск і роботу шлунково-кишкового тракту, покращує циркуляцію крові. 18-23 М'ясо, яйця, гречка. С (аскорбінова кислота) Підвищує стійкість до вірусів та інфекцій, зменшує запальні реакції, перешкоджає дії вільних радикалів. 0,1 Ягоди, фрукти, овочі, квашена капуста. Е (токоферол) Бере участь в синтезі гормонів лактації, а тому особливо важливий при грудному вигодовуванні. 15 Рослинні масла (льняне, гречане). D Сприяє роботі серця і судин, мінералізації зубів і кісток, запобігає виникненню рахіту. 0,01 Жирна риба, печінка, яйця. кальцій

Необхідний для скелета, внутрішніх органів, зубів, нігтів і волосся. Регулює серцевий ритм і згортання крові. 1200 Молоко, сир, сир Фосфор

Впливає на формування кісткової тканини, функціонування серця та сечовидільної системи. 1000-1200 Риба, крупи, злаки, молоко, м'ясо, яйця. магній

Благотворно впливає на нервову систему, формування кісток і обмін вуглеводів. Знімає зайву напругу м'язів. 450 Морська риба, ягоди, бобові, мигдаль. Залізо

Сприяє утворенню гемоглобіну і забезпечує перенесення кисню до всіх органів і тканин. 25 Яловичина, свинина, птиця, печінка. цинк

Відповідає за синтез білків, зміцнює кісткову тканину дитини. 25 М'ясо, печінка, яйця, бобові, сир. йод

Потрібен для правильної роботи щитовидної залози. Його недолік може привести до відставання в розвитку дитини. 0,2 Морепродукти: риба, молюски, морська капуста.

Вітаміни: готові комплекси або продукти харчування

Часто можна почути думку, що вітаміни, отримані з їжі, корисніше і краще засвоюються, ніж вітаміни для годуючих мам, що продаються в аптеках, особливо коли мова йде про грудне вигодовування Часто можна почути думку, що вітаміни, отримані з їжі, корисніше і краще засвоюються, ніж вітаміни для годуючих мам, що продаються в аптеках, особливо коли мова йде про грудне вигодовування. Частка істини в цьому твердженні є: при годуванні груддю свіжа і натуральна їжа завжди краще будь-яких аналогів. Але що стосується вітамінів, то слід мати на увазі, що їх засвоєння - не такий вже й простий процес.

  • По-перше, потрібно знати які вітаміни засвоюються самі по собі, а які - тільки в поєднанні один з одним.
  • По-друге, термічна обробка продукту або, навпаки, її відсутність, можуть вплинути на вітамінний склад продукту.
  • По-третє, для того щоб бути впевненою в тому, що ваш організм отримує достатньо вітамінів, доведеться постійно відстежувати кількість з'їдених продуктів і вираховувати частку отриманих з них вітамінів. На це знадобиться виділити час, якого молодим мамам і так постійно не вистачає.
  • І останнє, забезпечити повноцінне харчування при годуванні грудьми досить складно, т. К. Деякі продукти доводиться виключати з раціону: червона риба, горіхи, ягоди.

У той же час сучасні вітамінні препарати володіють всім набором необхідних речовин і їх можна придбати в будь-якій аптеці за доступними цінами. Вони розроблені спеціально для періоду природного вигодовування дитини і безпечні для здоров'я.

Огляд основних вітамінних комплексів

Полівітаміни, розроблені спеціально для вагітних і годуючих матерів, зазвичай мають схожий склад, який дозволяє запобігти дефіциту необхідних речовин.
Існує велика кількість різних вітамінних комплексів: Ельовіт, Вітрум, Алфавіт, Компливит і багато інших. Розрізняються вони складом, ціною і способом прийому. Які з них кращі, сказати важко. Одним жінкам може підійти недорогий комплекс, а іншим - з більш високою вартістю.

Найчастіше вагітним і годуючим мамам рекомендують пити такі полівітаміни:

  1. Один з найбільш популярних вітамінних комплексів - Ельовіт Пренаталь. У його складі налічується 12 вітамінів та 7 мікроелементів. Незважаючи на досить високу ціну, цей комплекс не містить йод, тому приймати його доведеться окремо. Пити ці вітаміни слід один раз в день по одній капсулі приблизно в один і той же час.
  2. Препарат Вітрум Пренатал Форте не менше популярний, ніж Ельовіт. Його перевагою є оптимальний склад з 10 вітамінів і 3 мікроелементів в потрібній дозуванні, що дозволяє швидше відновитися після пологів і забезпечити всім необхідним і маму, і малюка. Пити Вітрум слід по одній капсулі раз в день. Комплекс містить досить багато заліза, а тому слід строго дотримуватися інструкцій по його прийому. За вартістю Вітрум відноситься до категорії дорогих вітамінів.
  3. Вітамінний комплекс Алфавіт Мама коштує набагато дешевше, ніж Вітрум або Ельовіт, але ефект від його прийому не поступається більш відомим аналогам. Його особливістю є поділ добової дози на три прийоми. Вранці, вдень і ввечері необхідно пити по одній таблетці, кожна з яких містить свій набір сумісних вітамінів і мікроелементів, що забезпечує їх повне засвоєння. Кожна таблетка пофарбована в свій колір, що дозволяє не заплутатися в них. Але ця перевага для деяких мам може стати і недоліком: в турботах про малюка забути про час прийому чергової таблетки дуже легко.
  4. Компливит Мама є недорогим за ціною комплекс вітамінів. Він містить 11 необхідних вітамінів і 7 мінералів, але їх дозування набагато нижче в порівнянні з такими комплексами, як Вітрум Пренатал Форте або Ельовіт, через що позитивний ефект від їх прийому невеликий. Цей комплекс швидше підійде жінкам, у яких немає серйозних проблем зі станом волосся, шкіри, нігтів і зубів після вагітності. Іншим годуючим мамам краще звернути увагу на більш дорогі препарати з іншої дозуванням вітамінів і мікроелементів: Вітрум, Алфавіт тощо.

Запобіжні заходи

Сучасні вітамінно-мінеральні комплекси безпечні для здоров'я і не викликають побічних дій за умови, що рекомендоване дозування не перевищує. Найчастіше подібні препарати можна вибирати самостійно, орієнтуючись на ціну і склад.

У рідкісних випадках полівітаміни можуть спровокувати алергічні реакції у мами або маляти у вигляді висипки на шкірі, набряклості, розлади стільця і ​​т. П. У таких випадках рекомендується припинити на час їх прийом. Після того як симптоми пройдуть, потрібно буде проконсультуватися у лікаря, який допоможе підібрати відповідний вітамінний комплекс.

Дуже важливо дотримуватися під час прийому вітамінів правильне дозування. Самостійно її підвищувати не рекомендується, т. К. Це може привести до надлишку окремих речовин, що не менш небезпечне, ніж їх дефіцит. Наприклад, надмірна кількість кальцію під час грудного вигодовування може привести до прискореного заростання джерельця.

Збалансоване харчування і додатковий прийом вітамінних комплексів при годуванні грудьми допоможуть зміцнити організм матері і забезпечити гармонійний розвиток дитини.

Читайте також: Чи важливо контролювати рівень заліза при грудному вигодовуванні

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com