рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Школа діабету - Самоконтроль рівня глюкози в крові

  1. Для самоконтролю рівня глюкози в крові використовуються:
  2. Як часто необхідно проводити самоконтроль рівня глюкози в крові?

Основною метою лікування є досягнення нормального або близького до такого рівня глікозильованого гемоглобіну (відображає «середній» рівень глюкози в крові за 2-3 місяці), щоб не допустити розвитку ускладнень цукрового діабету.

Індивідуальну мета лікування (глікірованний гемоглобін і рівень глюкози натще) ви підбираєте разом з вашим лікарем, вона буде залежати від декількох умов: тривалості захворювання та наявності ускладнень, віку і супутніх захворювань і т.д.

У більшості випадків оптимальною метою є рівень глікозильованого гемоглобіну <7%. Для того, щоб досягти поставленої мети, необхідно, щоб рівень глюкози в крові при самоконтролі не перевищував відповідні значення (див. Таблицю нижче).

Індивідуальні цілі лікування за рівнем глюкози плазми натще / перед їжею і через 2 години після їжі в залежності від обраного цільового рівня глікозильованого гемоглобіну (HbA1c).

HbA1c,% Глюкоза плазми натще / перед їжею, ммоль / л Глюкоза плазми через 2 години після їжі, ммоль / л <6,5 <6,5 <8,0 <7,0 <7,0 <9,0 <7 , 5 <7,5 <10,0 <8,0 <8,0 <11,0

Для самоконтролю рівня глюкози в крові використовуються:

Тест-смужки, що вставляються в портативні прилади - глюкометри. Використання глюкометра не вимагає спеціального навчання, необхідно лише, як перед застосуванням будь-якого побутового приладу або техніки, уважно прочитати інструкцію. Глюкометри відрізняються між собою насамперед методом проведення тесту (електро- і фотохімічні), а також швидкістю визначення (від 5 до 45 секунд), наявністю або відсутністю спеціального коду, об'ємом пам'яті результатів і іншими функціями. Методика дуже проста: необхідно включити прилад, ввести код тест-смужок (при необхідності), вставити тест-смужку і нанести на неї маленьку краплю крові, отриманої з пальця (тест-смужка з капілярним пристроєм сама поглине кров з краплі).

Див. Докладніше Техніка взяття краплі крові .

Основною метою лікування є досягнення нормального або близького до такого рівня глікозильованого гемоглобіну (відображає «середній» рівень глюкози в крові за 2-3 місяці), щоб не допустити розвитку ускладнень цукрового діабету

Сучасні глюкометри дозволяють швидко отримати точний результат (допустима похибка 10-20%) в будь-якому місці (їх можна носити з собою), а також мають цілу низку корисних додаткових функцій, кількість яких постійно збільшується (пам'ять, звуковий сигнал для людей з вадами зору пацієнтів, можливість завантаження результатів в комп'ютер і т.д.)

Разом з тим необхідно враховувати ваші можливості: вибирайте прилад, який ви зможете собі дозволити «утримувати», оскільки основні витрати - це не вартість приладу, а вартість витратних матеріалів - тест-смужок. Іноді витрати з придбання тест-смужок можуть частково взяти родичі, наприклад, в якості подарунка на чергове свято можна попросити подарувати вам тест-смужки.

Пам'ятайте, що глюкометри необхідно регулярно калібрувати (перевіряти їх точність за допомогою розчину глюкози з відомою концентрацією, який додається до приладу, або в лабораторіях / фірмах, що пропонують такі послуги), а також вчасно міняти батарейки.

Пам'ятайте, що не можна використовувати тест-смужки

  • Які зазнали впливу високих або низьких температур
  • З вичерпаним терміном придатності
  • Зберігалися у відкритій коробці

Як часто необхідно проводити самоконтроль рівня глюкози в крові?

Загальні правила по проведенню самоконтролю приблизно такі.

У звичайному житті для пацієнтів на інсуліні самоконтроль рівня глюкози в крові необхідно проводити щодня мінімум 4 рази на день - перед прийомами їжі і перед сном, іноді - через 2 години після їжі, і кілька разів на місяць в 2-4 години ночі.

Частота самоконтролю рівня глюкози в крові залежить від типу цукрознижувальної терапії:

Тип цукрознижувальної терапії Частота обстеження На інтенсифікований інсулінотерапії Не менш 4 разів щодня На пероральної цукрознижувальної терапії та / або агонистах рецепторів ДПП-1 і / або базальном інсуліні Не менш 1 рази в добу в різний час + 1 глікемічний профіль (не менше 4 разів на добу ) в тиждень На готових сумішах інсуліну Не менш 2 разів на добу в різний час + 1 глікемічний профіль (не менше 4 разів на добу) в тиждень На дієтотерапії 1 раз в тиждень в різний час доби

Додаткові вимірювання будуть потрібні в наступних ситуаціях:

  • заняття спортом
  • подорожі
  • симптомигіпоглікемії
  • перед початком водіння автомобіля.

Регулярне вимірювання рівня глюкози в крові дозволяє навченому пацієнтові самостійно змінювати дози інсуліну та / або коригувати своє харчування і фізичну активність, домагаючись цільових значень рівня глюкози крові, що дозволяють запобігти в майбутньому розвиток ускладнень. Разом з тим, іноді даних самоконтролю рівня глюкози в крові може не вистачити для розуміння причин поганого глікемічного контролю. У цій ситуації може допомогти установка системи безперервного моніторування глюкози в крові (CGMS) .

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com