- Види, типи і приклади планування кухонних меблів для кухні з фото
- Функціональні зони - правило робочий трикутник на кухні
- Фото приклади і варіанти планування кухні 5, 5.5, 6, 8, 9, 10 і 12 кв. метрів:
- Оптимальні розміри кухонних шаф для кухні
- Оптимальна і зручна висота робочої поверхні кухонних меблів для кухні
- Лінійна або однорядна кухня
- Дворядна - паралельна кухня
- L - образна - кутова кухня
- П - образна кухня
- півострівна кухня
- острівна кухня
- Головна >
- Планування і проектування кухні
- зберігання посуду, продуктів, столового білизни, кухонних приладів і приладдя;
- мийка, сушка посуду, оброблення продуктів;
- теплова обробка їжі, що готується;
- обідня зона для прийняття їжі.
- маленькі малогабаритні кухні в хрущовці;
- кухонні гарнітури в: 4.5, 5. 5, 5 і 6 кв. метрів;
- кухонні меблі на: 8, 9, 10, 11, 12, 13 кв. м;
- кухні з еркером в будинках П44Т;
- кухні в типових будинках серії: П-3М, П-44Т, П-46М, П-55, П-11М, І-111м, І-1 724, КОПЕ, КОПЕ-М-ПАРУС і т.д .;
- кутові кухні;
- вбудовані кухні;
- кухонні гарнітури з вентиляційним коробом;
- кухонні меблі з газовою колонкою;
- кухня студія;
- кухня вітальня;
- кухонні гарнітури в приватних будинках і в котеджах;
- меблі для офісу і т.д.
- Відстань від підлоги до робочої поверхні шафи-столу - 850 -875мм
- Відстань від підлоги до додаткової поверхні шафи-столу - не менше 620 мм
- Відстань від робочої поверхні шафи-столу до нижньої поверхні навісної шафи - не менше 450 мм (оптимально 600 мм)
- Висота підстави (цоколь) - не менше 75 мм
- Глибина стільниці - 600 мм
- Внутрішній розмір шафи-столу і шафи господарського - не менше 450 мм
- Глибина настінної шафи - не менше 290 мм
- Заглиблення підстави виробу (цоколя) від фасадної поверхні корпусу - не менше 20 мм
- оброблення тесту з застосуванням додаткових зусиль
- приготування їжі на вручений поверхні плити
- первинна обробка продуктів
- місце для розміщення посуду, що остигає, сервіровки блюд
- зручна мийка та чистка посуду
- сприятлива середня висота робочої поверхні кухонних меблів
- Однорядна - лінійна
- Дворядна - паралельна
- L-образна, кутова
- П-образна
- півострівна
- острівна
Види, типи і приклади планування кухонних меблів для кухні з фото
Зручність і ергономіка кухонних меблів багато в чому залежить від її планування, адже при правильному розміщенні кухонних предметів, розміри кухні втрачають свою значущість. Багато, при самостійній спробі розробити дизайн - проект меблевого гарнітура, допускають цілий ряд істотних помилок в такому важливому процесі, як проектування і планування своєї кухні. На меблевій фабриці Народні кухні від Лорето наші досвідчені професійні дизайнери, зі стажем роботи понад 29 років, допоможуть вам у вирішенні цього питання і розробити сучасний, індивідуальний дизайн - проект кухонного гарнітура, який буде відповідати всім сучасним вимогам до кухонних меблів.
Функціональні зони - правило робочий трикутник на кухні
Проектування і планування кухні - це необхідність враховувати золоте правило робочого трикутника. Цей термін пов'язаний безпосередньо з приготуванням їжі та укладає в собі певну послідовність: зберігання, оброблення та приготування їжі. Таким чином, перш за все, необхідно грамотно розташувати плиту, раковину і холодильник. Подальша робота зводиться до раціональному розташуванню елементів кухонних меблів: шаф, тумб, полиць, вбудованої техніки, виборі аксесуарів і фурнітури. Грамотно спроектований дизайн - проект кухонного гарнітура, завжди буде радувати всіх домочадців і, перш за все, саму господиню. Варіанти і приклади планування і проектування кухні можна подивитися в нашому каталозі кухонних меблів з безліччю реальних фото.
Меблеве устаткування повинне мати такі функціональні зони:
Фото приклади і варіанти планування кухні 5, 5.5, 6, 8, 9, 10 і 12 кв. метрів:
Оптимальні розміри кухонних шаф для кухні
Межі зручного захоплення руками у вертикальній площині
Інститут естетики (ВНДІТЕ) на основі вивчення вітчизняної і зарубіжної практики і власних ергономічних досліджень виявив послідовний ряд операцій приготування їжі, функціональні рівні кожного з робочих місць і їх розміри по фронту.
ВНДІТЕ запропонував усереднену висоту всіх робочих місць, що дорівнює 850 мм відповідно до середнім ростом жінки і умовами роботи стоячи.
Оптимальна і зручна висота робочої поверхні кухонних меблів для кухні
Основні види і типи планування кухні:
У кожному з цих видів планування кухні лінії, що з'єднують, три центри активності - холодильник, мийку і плиту, складають так званий робочий трикутник. В правильно підібраному трикутнику відстані між його вершинами зведені до мінімуму, що дає можливість господині підійти до всіх потрібних кухонним предметів, не обмежуючи її рухів в кухонному просторі.
Лінійна або однорядна кухня
Розміщення меблів в один ряд найчастіше пов'язане або з маленькими розмірами кухні, або з використанням просторого приміщення, коли в одній частині великої кімнати розташовуються меблі, а інша призначена для приготування і прийому їжі. В цьому випадку, для дотримання "трикутника", раковину краще розташувати в центрі, а плиту і холодильник навколо неї. Причому між плитою і раковиною бажано встановити робочий стіл.
Дворядна - паралельна кухня
Такий вид розміщення меблів використовується, коли кухня є наскрізною. Плиту і мийку краще розташувати по одній стіні, а холодильник по іншій. Робочий трикутник, в цьому випадку збережеться, і робоча поверхня буде досить велика.
L - образна - кутова кухня
Розміщення меблів кутом найбільше підходить для невеликого квадратного приміщення. Якщо ж Ваша кухня має великі розміри, то відстань між робочими центрами стає занадто великим. Тому мийку і плиту потрібно розташувати максимально близько, залишивши між ними робочу поверхню.
П - образна кухня
Меблірозставляються уздовж трьох стін. При такому плануванні кухні можна зробити дуже зручний робочий трикутник. Задня стінка при цьому повинна бути не менше 2500 мм, а вільний простір між сторонами від 1200 до 2800 мм. При більш стислих розмірах створюється незручність і тіснота, а при більш вільної розстановці - непотрібний рух.
півострівна кухня
Півострівна кухня - це будь-який з варіантів планування кухні з додатковим випуском або робочої поверхні, або шафи з миттям або плитою. Як правило, це виступ, що відокремлює кухню від їдальні, він може використовуватися так само як стійка для сніданку або стіл сервіровки
острівна кухня
Острівна кухня - це U-образна кухня або L-образна кухня з доповненням в центрі. Це планування підходить тільки для великого приміщення. Найбільш зручні розміри "острова" 1200х1200 мм. У традиційному виконанні на середину кухні виноситься стіл з раковиною або плитою, але "островом" так само може бути звичайний обідній стіл або візок на колесах. Так само можна використовувати цей простір як робочу поверхню, а шафи використовувати для зберігання різного начиння. У такому варіанті планування кухні дуже багато варіантів для створення оптимального "робочого трикутника".
пластик + кромка пвх малогабаритні кухні ідеї дизайну в хрущовці кухні з еркером рамка алюміній рамка венге меблеві жалюзі барні стійки меблі для офісу міні - комплекси