рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

як вибрати телевізор | як вибрати техніку для будинку

Який телевізор краще підібрати для будинку? Кінескопні телевізори вже віджили свій вік, єдиний їх плюс - це доступна ціна, як варіант такий телевізор ви можете спокійно брати наприклад для відпочиваючих, тобто не сильно буде шкода якщо його зламають або вкрадуть. Для себе такий варіант телевізора розглядати точно не будемо, навіщо зайвий раз псувати собі зір і отримувати опромінення.

Для себе такий варіант телевізора розглядати точно не будемо, навіщо зайвий раз псувати собі зір і отримувати опромінення

Залишається плазмовий телевізор (в народі називається "плазма") або рідкокристалічний телевізор. Існує маса думок, хтось твердить що "плазма" краще або навпаки. Скажу вам відверто, вибирайте те що підходить для вашого сприйняття очі, так як кожен хоче побачити що то своє особливе і через це думки сильно розходяться. Сперечатися з цього приводу марно, це рівносильно що сперечатися, що краще - зима чи літо. Плазма не проживе більше рідкокристалічного телевізора за рахунок вигорання екрану при статичній картинці, але це не найголовніше, тому що зараз будь-який товар морально старіє набагато швидше, ніж фізично. Будь-яка "плазма" повинна служити в середньому не менше 5 років, рідкокристалічний - не менше 10 років. Навіть за 5 років цей телевізор вам набридне і ви захочете купити щось новеньке, більш досконале. Сучасна плазма стала набагато економічніше в плані енергоспоживання і трохи "схудла" (стала легше). У плазмі зображення виглядає як в кінотеатрі, з такими ж відтінками, білий колір з невеликою жовтизною, контури силуетів згладжені. При світлі плазму буде не комфортно дивитися, так як на скляній поверхні екрана з'являються відблиски, які напружують очі. В рідкокристалічному телевізорі все якраз навпаки, білий колір - білий, чіткість, деталізація краще, можна побачити найдрібніші деталі, наприклад невеликий текст, такий телевізор в відрізняє від плазми легко можна використовувати в якості монітора персонального комп'ютера. Діагоналі плазмових телевізорів починаються з 42-дюймів - це пов'язана з тим, що розмір плазмової осередки досить великий, просто фізично неможливо створити телевізор з меншою діагоналлю і високою роздільною здатністю екрану.

Як вибрати телевізор і який, плазму або рідкокристалічний?

Не знаю як вам, але мені більше подобається зображення на рідкокристалічному телевізорі. Тут на жаль, на смак і колір товариша немає. Тому в цій статті я розповім як вибрати телевізор рідкокристалічний, хоча принципово різниці між плазмою і рідкокристалічним, крім зображення особливо немає. І той і інший телевізор матимуть такі ж входи-виходи, технології, функціонал, габарити, зовні ви навіть можете не розрізнити плазму від рідкокристалічного. Тобто ця стаття також допоможе тим, хто хоче вибрати тільки плазму.

Отже приступимо, як вибрати телевізор?

По-перше спочатку потрібно визначитися з розміром діагоналі, в залежності від того з якої відстані ви будете дивитися телевізор. Існує маса думок з приводу відстані до екрану телевізора. Однозначно, будь-яких особливих правил тут немає. Вибирайте ту діагональ, яка вам подобається і підходить за ціною. Для прикладу: мій друг купив собі діагональ 42 дюйми і дивиться її з відстані 2,5 метра, ходив до нього подивитися на телевізор, до речі, при такому невеликому відстані особисто мені було комфортно дивитися телевізор, особливо 3D (чим ближче до TV, тим реалістичніше ). Так як від рідкокристалічного телевізора не йде випромінювання і не втомлюються очі, за рахунок того що у нього немає мерехтіння, то ви можете його дивитися хоч впритул, але все ж є певні рекомендація для комфортного перегляду TV при якому ви охопите поглядом весь екран, а не водитимете очима з боку в бік. Рекомендована відстань до екрану - це в середньому три діагоналі телевізора, або вище. Найпопулярніша діагональ телевізора 32 дюйма або 81 см. (1 дюйм = 2,538 см.) Підходить для наших стандартних квартир, де відстань в середньому від телеглядача до екрану телевізора і становить 2,5 метра, тобто якраз три діагоналі телевізора (81 * 3 = 243 см.) Врахуйте, що зі збільшенням відстані кількість діагоналей теж збільшується, тобто якщо телевізор з діагоналлю 42 дюйма, то вже потрібно множити нема на три, а на чотири діагоналі (42 * 2,538 * 4 = 426 см.) такий телевізор комфортніше дивитися з відстань майже 4,5 метра. Ви самостійно визначте розмір діагоналі будь-якого телевізора за першими двома цифрами моделі (наприклад LG 32LA660V або Samsung UE32F5300AKXUA - мають діагональ 32 дюйми).

З появою нових технологій рідкокристалічні телевізори (англійською LCD) плавно переходять в світлодіодні (англійською LED), в яких вже підсвічування матриці здійснюється не лампами, а світлодіодами. Для порівняння згадайте звичайний ліхтарик - в старих стояла лампочка, а в нових ставлять світлодіоди, так як вони краще світять, та ще при цьому економічніше. Використання LED (світлодіодів) для підсвічування екрану телевізора забезпечує набагато більш високий рівень яскравості і контрастності зображення, в порівнянні з лампами підсвічування. До того ж, світлодіоди досить компактні, що дозволяє зменшити товщину корпуса телевізора.

Пам'ятаю ще три-чотири роки тому основним критерієм при виборі ТВ були яскравість і контрастність, чим вище були ці показники, тим відповідно краще. Виробники так старанно робили акцент саме на ці показники. А погляньте зараз, де ж ці показники? Їх же просто немає. З появою LED всі ці показники стали просто не актуальні, так як всі світлодіодні телевізори мають дуже великий яскравістю і контрастністю, і тут вже не треба заявляти ніякі цифри.

Світлодіоди будуть служити набагато довше (я б навіть сказав, що вони не вбиває), вони тонше і економічніше за споживанням електроенергії, за ними майбутнє.

Я б порадив звернути увагу на дату виробництва телевізора і купувати найбільш "свіжі" моделі, так як в них, як правило, буде стояти більш новий вдосконалений процесор, який буде легко справлятися зі складним відео (летить пил або горить вогонь).

Дозвіл - кількість пікселів на екрані по горизонталі і вертикалі. Найбільш поширені два формати: 1366 х 768 і 1920 х 1080 (Full HD). У найдорожчих моделях від 55 дюймів вже зустрічається ще вище дозвіл, так зване UltraHD 3840 x 2160. Чим вище дозвіл телевізора, тим відповідно краще буде деталізація картинки при сигналі високої чіткості, якщо сигнал звичайний аналоговий (наприклад просте кабельне телебачення або антена) то без різниці з яким дозволом буде телевізор, хорошої якості зображення можете навіть не чекати.

Незалежно від фірми у будь-якого сучасного рідкокристалічний телевізор хороший кут огляду (близько 178 °)

Функції телевізора:

Підтримка 3D - тривимірне об'ємне зображення, буває двох видів: активна або пасивна. У випадку з активним 3D потрібні спеціальні окуляри на батарейках, часто такі окуляри не йдуть в комплекті і вам доведеться їх окремо купувати за досить немалі гроші (близько 100 $) і в продажу такі окуляри не сильно поширені. При пасивному - дешеві і легкі 3D окуляри йдуть в комплекті (в середньому близько 4 шт.). До речі, виділ я пасивне 3D в LG - мені сподобалося і немає навантаження на очі, я б навіть рекомендував вибирати саме пасивне, а не активну 3D. Більш детальну інформацію відмінності активного і пасивного 3D читайте тут

Більш детальну інформацію відмінності активного і пасивного 3D   читайте тут

Smart TV -доступ через інтернет до різних сервісів (відео бібліотекам, соціальним мережам, ігор і т.д.). Зверніть увагу, як здійснюється доступ до інтернету, бажано щоб в такому телевізорі був вбудований Wi-Fi для бездротового доступу, щоб не довелося тягнути інтернет-кабель до ТВ. Більш докладно про Smart TV читайте в цієї статті.

Вбудований цифровий тюнер Т2 -за наявності даного тюнера жителі Росії зможуть дивитися канали безкоштовно в цифровій якості, але в деяких країнах (наприклад Україна) цей тюнер закодований і безкоштовно показують буквально кілька каналів, а що б його активувати і дивитися всі потрібні канали в цифровій якості потрібно окремо придбати САМ-модуль (середня ціна 2000 руб.) і вставити його в певний роз'єм телевізора під назвою PCMCIA SLOT (або COMMON INTERFACE). Не плутайте будь ласка, вбудовані цифрові тюнери DVB-T або DVB-C, DVB-S, обов'язково повинен бути саме DVB-T2

Режими 100, 200, 400 і 800 Гц - в зображенні додаються проміжні напівкадрі, ці режими допоможуть при швидко рухається зображенні на екрані, при різкому переміщенні об'єкта не буде видно шлейфу (наприклад без цього режиму в футболі летить м'яч, а за ним шлейф, залишкове світіння). Чим вище Гц тим відповідно менше помітний буде шлейф.

FM радіо - можливість використання телевізора в якості радіо приймача за рахунок вбудованого FM-тюнера.

Датчик рівня освітлення - автоматичну зміну яскравості зображення залежно від рівня освітлення в кімнаті.

При виборі телевізора не забудьте послухати звучання динаміків, зверніть увагу на наявність об'ємного звуку. Більшість сучасних телевізорів мають спеціалізовані режими звучання (музика, кіно, спорт, ігри, чіткий голос)

Давайте розглянемо, які бувають входи на телевізорі для підключення до нього додаткових пристроїв:

HDMI - передача зображення і звуку без втрати якості, найкращий вхід, через цей роз'єм рекомендується підключати будь-яке сучасне обладнання (ноутбук, планшет, мобільник, фотоапарат, відеокамеру, плеєри, різні приставки)

USB - для підключення комп'ютерної флешки (жорсткого диска),

для відтворення фото, аудіо та відео (але деякі моделі ТВ не підтримують відео)

Компонент - передача тільки відео зображення за трьома окремими каналами

VGA - для виведення зображення з комп'ютера або ноутбука, це аналоговий роз'єм через це якість буде гірше в порівняння з цифровим HDMI

SCART - в основному використовують для підключення тюнера супутникової тарілки

Композит (тюльпан) - для підключення DVD-плеєра або іншого застарілого обладнання, за якістю передачі найслабший

аудіо вхід використовується для виведення звуку будь-якого пристрою через динаміки телевізора

вихід під навушники використовується не тільки для навушників, якщо вас не влаштовує звук вбудованих динаміків телевізора, то ви легко можете його поліпшити, купивши окремо відповідні аудіо-колонки і через цей самий роз'єм підключити їх до телевізора.

Кількість всіх перерахованих вище входів на телевізорі буває різний, бажано, щоб входів HDMI було побільше, так би мовити з запасом, на випадок якщо ви вирішите одночасно підключити відразу декілька додаткових пристроїв. Кількість всіх перерахованих вище входів на телевізорі буває різний, бажано, щоб входів HDMI було побільше, так би мовити з запасом, на випадок якщо ви вирішите одночасно підключити відразу декілька додаткових пристроїв

Практично будь-який рідкокристалічний телевізор можна легко підвісити на стінку, щоб він не займав зайвий простір, для цього необхідно підібрати потрібний кронштейн в залежності від того де він у вас буде висіти. Зараз існує багато кронштейнів в різних виконаннях (з нахилом, поворотом, з висувним коліном)

Який телевізор краще підібрати для будинку?
Як вибрати телевізор і який, плазму або рідкокристалічний?
Отже приступимо, як вибрати телевізор?
А погляньте зараз, де ж ці показники?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com