DAISY Кухарчук 6 рівня
- 8 жовтня 2011, 15:30
- 187651
За цим рецептом я готую сир дуже давно. Перед цим перепробувала безліч варіантів. Але коли мені розповіли про такий спосіб, я зрозуміла, що це моє. Крім сиру виходить багато сироватки, їй дуже легко знайти застосування. Майже безвідходне виробництво.
Для приготування сиру нам потрібна каструля, в якій при кип'ятінні не пригорає молоко. Не пам'ятаю, звідки, але в голові у мене, що кефір краще брати нежирний. Якщо хтось любить жирний сир, його можна їсти зі сметаною.
Коли вміст охолоне, в каструлі буде чітко видно сироватку і сир. Беремо друшляк, ставимо його в іншу каструлю, кладемо марлю. Можна марлю підвісити над каструлею, а можна зверху сиру покласти що-небудь важке і залишити. Я найчастіше роблю сир ввечері, а вранці його можна їсти.
Дуже схожий рецепт "Сир для дітей" , Але там інше співвідношення між кількістю кефіру і молока. І автор пропонує поварити кефір з молоком. Я цього не роблю.
Сир 100% натуральний. Це продукт, який треба всім є обов'язково!
Сподіваюся, кому-небудь стане в нагоді цей варіант.
Я вирішила додати в цей рецепт варіант приготування сиру, яким користувалася перед тим, як дізналася наведений в рецепті варіант.
Беремо каструлю, вливаємо туди 1 л молока, 1 л кефіру. Ставимо на плиту. Підігріваємо, періодично помішуючи, т. К. Обсяг рідини не маленький, нагрівання відбувається не рівномірно. Ступінь нагрівання перевіряємо пальцем (!!! ). Кисло-молочні бактерії живі. Якщо нагріти занадто сильно, то вони помруть. А палець - кращий термометр. Як тільки температура стала такою, що терпіти не можна, знімаємо каструлю з плити. А далі все так же, як я описувала вище.
Від цього способу я відмовилася, тому що треба більше стояти біля плити. Те сильніше нагрієш, то поменше, іноді сир НЕ "зв'язувався". Кому-то розповіла, що сир не вийшов, мені підказали інший варіант.