рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Середземноморська дієта

  1. Що таке «середземноморська дієта»?
  2. Як працює середземноморська дієта
  3. Продукти, які можна вживати на дієті
  4. Відгуки про дієту: Катерина Реднікова, актриса
  5. Рецепти середземноморської дієти
  6. Блакитний тунець під соусом тар-тар зі спаржею і приправою з волоських горіхів, винного оцту і оливкового...
  7. Блюдо з цукіні і білих кабачків
  8. Дорадо з йогуртом і цукіні під соусом «Совіньон»
  9. Турецький горох з кров'яними ковбасками
  10. Тушкований ананас з анісової горілкою, замороженим йогуртом, медом і волоськими горіхами в глазурі

© Corbis / Fotosa.ru © Corbis / Fotosa

Що таке «середземноморська дієта»?

Термін «середземноморська дієта» вперше застосував в 1945 році американський дієтолог Енсела Кіс, який досліджував вплив рослинних і тваринних жирів на серцево-судинну систему. Опинившись на італійському узбережжі Чіленто, він звернув увагу, що серед місцевих жителів дуже мало товстунів, діабетиків, а гіпертоніків і того менше, зате довгожителів, навпаки, багато. У 1953 році він випустив книгу «Про смачну і здорову їжу: середземноморське рішення» , В якій спробував пояснити зв'язок між харчуванням і загальним станом організму. Співавтором цього твору стала його дружина Маргарет Кіс.

Як працює середземноморська дієта

Дієта являє собою харчову піраміду. В її основі - складні вуглеводи, наступний щабель - білкові продукти, а верхівка - жири і прості вуглеводи. Щоденний раціон включає в себе хліб з грубого борошна, пасту, коричневий рис, томати, листові салати, перець, кукурудзу, баклажани і цибулю. Головний принцип готування - простота. Овочі їдять сирими, пропареними або обсмаженими на грилі. Рибу запікають без панірування або припускають на оливковій олії. Заправка - то ж оливкова олія холодного віджиму, трави та спеції. В обід і вечерю можна трохи сухого вина, на солодке - фрукти.

Продукти, які можна вживати на дієті

Два-три рази на тиждень жителі півдня дозволяють собі страви з риби і птиці, яйця, білий сир, горіхи і боби. М'ясо готують в основному червоне (телятину або баранину), а ось свинину їдять нечасто, тільки на закуску: в Іспанії - це хамон, а в Італії - прошутто (пармська шинка). Жирне м'ясо, вершкове масло і кондитерські вироби не зустрічаються, та й десерти тут набагато легше, ніж в північних широтах. Наприклад, легке пісочне печиво з травами і медом або м'який сир з фруктами. Втім, і з цього правила є винятки: іспанці жити не можуть без чашки гарячого каталонського шоколаду на сніданок і не вважають це злочином - «інакше людина не буде відчувати себе щасливим». Ось і вся суть ставлення до їжі: не обов'язково вживати тільки корисне, головне, щоб їжа була в радість.

Відгуки про дієту: Катерина Реднікова, актриса

Звичайно, така дієта швидкого результату не приносить. Але якщо дотримуватися її все життя, ви точно не наберете вагу і знизите ризик серцево-судинних захворювань. Марія Павлючкова, лікар-дієтолог клініки лікувального харчування НДІ харчування РАМН, вважає, що середземноморська система харчування повністю відповідає принципам класичної дієтології: «Вона включає всі необхідні продукти в правильному співвідношенні, багато свіжих овочів і фруктів і не допускає варварської обсмажування м'яса або картоплі в розпеченому салі. В результаті людина отримує весь набір необхідних поживних речовин, вітамінів і мікроелементів ».

Власник і шеф-кухар кількох московських ресторанів італієць Айзек Корреа сумнівається, що в Росії можна постійно дотримуватися таку дієту: «Наше узбережжі сонячне і велелюбне, а в Москві сонце світить пару місяців в році. Різний клімат, різна культура, звідси і інші смакові переваги. Житель Італії рідше замовляє гарячі страви, задовольняється салатом капрезе або овочевим різотто. Росіяни, наскільки я знаю, жити не можуть без супів. Але в такому випадку я пропоную обійтися легким минестроне замість подвійної порції жирних щей зі свининою. І пам'ятайте, середземноморська дієта - це спосіб мислення і позитивне ставлення до дійсності. Тому для початку навчіться по-іспанськи розслаблятися, по-італійськи посміхатися і тільки потім, в дуже приємній компанії і з великим задоволенням, можете з'їсти свіжий грецький салат ».

Рецепти середземноморської дієти

Нагадаємо, що середземноморська дієта - це принципи, яких потрібно дотримуватися все життя, і наведемо кілька рецептів.

Блакитний тунець під соусом тар-тар зі спаржею і приправою з волоських горіхів, винного оцту і оливкового масла

  • 400 г блакитного тунця
  • 20 г ріпчастої цибулі
  • 10 г зеленої цибулі
  • 50 мл соєвого соусу
  • 30 г помідорів
  • 8 хвостиків спаржі
  • 30 г каліфорнійських волоських горіхів
  • 20 мл оцту
  • 50 мл оливкової олії
  • Сік одного лимона

class = "ul">

Замочіть на дві години шматки тунця в соєвому соусі і лимонному соці. Додайте помідори, дрібно нарізану зелену і ріпчасту цибулю і перемішайте. Викладіть все на тарілку, прикрасьте хвостиками спаржі, обсмаженими на сковороді з оцтом, оливковою олією і подрібненими волоськими горіхами.

Блюдо з цукіні і білих кабачків

  • 2 цукіні
  • 2 кабачка
  • 2 зубчики часнику
  • гілка петрушки
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет
  • сіль
  • перець

class = "ul">

Розріжте цукіні і кабачки на смужки. Викладіть на плоскому широкому блюді перший шар, додайте оливкову олію, сіль, перець, оцет, часник і дрібно нарізану петрушку, покладіть другий шар і так далі. Залиште на дві години і подавайте.

Дорадо з йогуртом і цукіні під соусом «Совіньон»

  • Три дорадо, очищені від кісток, по 300 г кожна
  • 2 стаканчика йогурту
  • 3 маленьких, але соковитих, тонко нарізаних цукіні
  • Свіжий нарізаний естрагон
  • білий перець
  • сіль

class = "ul">

для соусу

  • 125 мл вина совіньон
  • 125 мл рибного бульйону
  • 1 головка нашаткованого цибулі-шалот
  • 20 г картопляного крохмалю
  • Оливкова олія першого холодного віджиму
  • Кілька крапель лимонного соку

class = "ul">

Змастіть жиром деко, покладіть рибу. Полийте зверху йогуртом з сіллю, перцем і естрагоном. Шматочки цукіні покладіть на рибу зверху і знову полийте йогуртом з приправами. Залиште в розігрітій до 200 ° С духовці на 10 хвилин. Для соусу приготуйте плоску каструлю, розігрійте масло, обсмажте цибулю-шалот. Додайте крохмаль, перемішайте. Поступово, ретельно перемішуючи, вливають вино і рибний бульйон. Потримайте на вогні 5 хвилин. Додайте за смаком сіль, перець і лимонний сік. Соус повинен вийти оксамитовим і переливатися на світлі. Розріжте рибу на половинки і покладіть їх один на одного. Полийте блюдо соусом і прикрасьте часточками лимона і естрагоном.

Турецький горох з кров'яними ковбасками

  • 300 г вареного гороху
  • 2 кров'яні ковбаски
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка родзинок
  • 1 столова ложка кедрових горіхів
  • За смаком додайте кінзу, кмин, чилі, петрушку, бальзамічний оцет, оливкова олія, морську сіль

class = "ul">

Поріжте цибулю кільцями, тушкуйте. Додайте кров'яну ковбасу, кедрові горіхи, родзинки і спеції. В кінці додайте горох, подрібнений часник і петрушку. Подаючи на стіл, полийте оцтом і посипте морською сіллю.

Тушкований ананас з анісової горілкою, замороженим йогуртом, медом і волоськими горіхами в глазурі

  • 400 г ананаса
  • 200 г каліфорнійських волоських горіхів
  • 100 мл меду
  • 300 г цукру
  • 20 мл анісової горілки
  • 4 ложки замороженого йогурту
  • 1 стручок ванілі

class = "ul">

Розріжте ананас на кубики по 1 см, тушкуйте з ваніллю і горілкою. В іншій сковороді розтопіть цукор і покрийте глазур'ю волоські горіхи. Розкладіть ананас в келихи, прикрасьте йогуртом і глазурованими горіхами.

Що таке «середземноморська дієта»?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com