Соус для пасти з перцем і помідорами ви можете заготовити про запас або відразу подати до столу з пастою або спагетті. Це класична овочева приправа до макаронних виробів з помідорів, цибулі, часнику, гострого перцю і спецій. Маючи в запасі баночку смачного соусу для пасти з перцем і помідорами, не важко буде швидко приготувати сніданок або вечерю, досить просто зварити пасту і натерти сир, і можна насолоджуватися апетитним і ситним блюдом.
Соус для пасти з перцем і помідорами
- Час приготування: 45 хвилин
- Кількість: 1 л.
Інгредієнти для соусу для пасти з перцем і помідорами
- 200 г цибулі ріпчастої;
- 4 зубчики часнику;
- 150 г стеблового селери;
- 300 г болгарського перцю;
- 800 г червоних помідорів;
- 3 стручки гіркого перцю;
- 5 г меленої кориці;
- 5 г меленої паприки;
- 10 г солі;
- 20 г цукрового піску;
- 100 мл оливкової олії;
- пучок зелені за смаком.
Спосіб приготування соусу для пасти з перцем і помідорами
Розігріваємо глибоку сковороду, наливаємо оливкову олію. Коли масло добре розігріється, кидаємо в нього спочатку дрібно порубаний ріпчасту цибулю.
пасеруємо цибулю
Зменшуємо вогонь, пасеруємо цибулю до прозорого стану. Стежимо, щоб не пригоріла: коричневі хрусткі шматочки нам не потрібні.
Поруч з цибулею обсмажуємо часник
Придавлюємо ножем зубчики часнику, знімаємо лушпиння, ріжемо дрібно. Часник також можна пропустити через прес, але, на мій погляд, шматочки овочів відчуваються смачніше.
Пасеровану цибулю зрушуємо в сторону, поруч обсмажуємо часник 1-2 хвилини.
додаємо селера
Стебла селери ріжемо дуже дрібними кубиками, додаємо в сковороду, обсмажуємо 5 хвилин.
Нарізаємо солодкий болгарський перець і додаємо до пасерованою овочам
Вирізаємо насіння з болгарського перцю, м'якоть ріжемо кубиками невеликого розміру, кидаємо на сковорідку до пасерованою овочам.
Нарізаємо гострий перець і додаємо до овочів
Стручки гіркого перцю або чилі ріжемо кільцями. Не дуже гострі перчики можна різати цілком разом з насінням і мембраною, а пекучий чилі краще очистити.
Додаємо нарізані помідори
Стиглі помідори нарізаємо кубиками, додаємо до решти інгредієнтів. Шкірку з томатів можна не знімати, так як шматочки овочів виходять невеликими, шкірочка НЕ буде помітна. Але, якщо є час і бажання возитися, кладемо помідори в окріп на 30 секунд, охолоджуємо в холодній воді, надрезаем і легко знімаємо шкірку, потім дрібно рубаємо м'якоть.
Додаємо спеції, цукор, і сіль
Приправляємо овочі - насипаємо цукровий пісок, сіль, мелену паприку і корицю.
Перемішуємо, робимо великий вогонь, готуємо 30 хвилин.
Готуємо овочевий соус для пасти 30 хвилин
Коли овочі зменшаться в обсязі приблизно в два рази, не буде помітно видимого відділення рідини, можна вважати, що страва готова, залишається тільки приправити його зеленню.
Коли овочі приготуються, додаємо зелень і перемішуємо
Беремо по своєму смаку невеликий пучок петрушки, селери або кінзи, рубаємо дрібно, додаємо в сковороду за 5 хвилин до готовності.
Готовий соус можна консервувати, стерилізуючи його в банках
Варимо пасту або спагетті, додаємо кілька столових ложок соусу на порцію, посипаємо тертим сиром і одразу подаємо до столу.
Також можна зберегти соус на зиму - в чисті, стерилізовані над парою банки, фасуємо гарячі овочі. Заповнюємо банки соусом для пасти з перцем і помідорами майже до верху, прикриваємо кришками. Ставимо в ємність, наповнену гарячою водою, стерилізуємо 15 хвилин. Закручуємо кришки щільно, перевертаємо шийкою вниз, вкутуємо, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Соус для пасти з перцем і помідорами
Зберігаємо при температурі від +2 до +8 градусів Цельсія.
Смачного!