Найрізноманітніші млинці і млинчики.
ТОРТ З ШОКОЛАДНИХ БЛІНОВ З БАНАНАМИ
Інгредієнти (на 1 торт):
- Борошно 300 г
- Какао-порошок 7 ст. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Сіль 1/4 ч. Л.
- Молоко 3 ст.
- Яйця 3 шт.
- Рослинна олія 4 ст. л.
- Пиво 8 ст. л.
- Шоколадна паста 1 банка
- Банани 3-4 шт.
Приготування (20-30 хв):
Змішуємо борошно, какао, цукор і сіль в мисці. В окремій ємності збиваємо разом молоко, яйця, пиво і рослинне масло. Переливаємо отриману суміш в сухі інгредієнти і збиваємо добре до повного змішування. Ми залишаємо тісто на ніч в холодильнику.
Перед тим, як смажити млинці, злегка збиваємо тісто, щоб воно лилося легко і було кремової консистенції. При необхідності додайте трохи молока. Нагріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і виливаємо трохи тесту для одного млинчика. Коли його краї почнуть закручуватися вгору, перевертаємо млинець і смажимо з іншого боку.
Готові млинці перекладаємо на тарілку і тримаємо в теплій духовці, поки не закінчимо смажити все решта. Потім нагріваємо шоколадну пасту на водяній бані, а банани нарізаємо тонкими кружечками. Кожен млинець промазуємо пастою, викладаємо банани і накриваємо наступним млинцем. Подавати можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
З КАКАО, ЯГОДАМИ І КОКОСОВИМ СИРОПОМ
Інгредієнти (на 4 порції):
Для млинців:
- Борошняна суміш для швидкого приготування млинців 2 ст.
- Молоко 1 ст.
- Яйце 2 шт.
- Какао-порошок 2 ст. л.
- Цукрова пудра 2 ст. л.
- Червоний харчовий барвник
- Ягоди на смак
Для сиропу:
- Цукрова пудра 1 ст.
- Кокосовий крем 1 ст. л.
- Звичайна або кокосове молоко 2-3 ст. л.
Приготування (30 хв):
У миску насипаємо борошняну суміш, додаємо молоко і яйця, какао і цукрову пудру. Все змішуємо і випікаємо млинці по інструкції до борошняної суміші. Інгредієнти для сиропу об'єднуємо і добре перемішуємо до зникнення грудочок. Подаємо млинці, полив сиропом і додавши морожені ягоди за смаком.
З КУКУРУДЗОЮ, ЛУКОМ І пармезаном
Інгредієнти (на 8 шт):
- Кукурудза консервована 425 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Молоко 1/2 ст.
- Кукурудзяне борошно 1/2 ст.
- Пшеничне борошно 1/2 ст.
- Яйце 1 шт.
- Сіль 1/2 ч. Л.
- Перець 1/4 ч. Л.
- Нарізану зелену цибулю 2 ст. л.
- Тертий пармезан 1/4 ст.
- Оливкова олія 2 ст. л.
Приготування (50-60 хв):
На сковороду наливаємо одну столову ложку оливкової олії і додаємо дрібно нарізані цибулю і часник. Тушкуємо спершу на середньому, а потім на слабкому вогні, поки цибуля не стане прозорим. Додаємо кукурудзу і знімаємо з вогню, даючи охолонути. У мисці збиваємо яйце, молоко, цибулю, спеції і сир. Коли суміш з кукурудзою охолоне, додаємо її в миску з кукурудзяним борошном і добре перемішуємо. Застеляємо пергаментним папером і викладаємо тісто у вигляді товстих млинців по черзі (8 штук). Випікаємо в духовці, нагрітій до 180 градусів, протягом 20 хвилин, після перевертаємо і випікаємо ще 20-25 хвилин. Млинці повинні бути золотисто-коричневого кольору. Подаємо з будь-яким підходящим соусом.
Пікантні НІМЕЦЬКІ З М'ЯСНОЮ НАЧИНКОЙ
Інгредієнти (на 12-16 шт):
Для млинців:
- Яйце 4 шт.
- Пшеничне борошно 1 і 3/4 ст. (+1 ст. Л.)
- Молоко 2 ст.
- Цукор 1/4 ст.
- Сіль 1/2 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Тертий мускатний горіх 1/2 ч. Л.
Для начинки:
- Рослинна олія 1 ст. л.
- М'ясо 900 г
- Нарізані гриби 560 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сік 1 лимона
- Сіль, перець за смаком
Приготування (40-60 хв):
Спершу готуємо тісто для млинців: змішуємо до однорідного стану всі інгредієнти, крім масла, відставляємо. Якщо тісто виходить дуже густим, додаємо трохи молока.
Поки тісто стоїть, готуємо начинку. Нагріваємо сковороду на середньому вогні, після чого додаємо 1 ст. л. масла і обсмажуємо дрібно нарізані гриби і цибулю. Солимо і перчимо, додаємо мускатний горіх. Додаємо дрібно нарізане м'ясо (сюди добре йде дичину, але можете взяти будь-який на ваш смак). Готуємо, поки начинка не підрум'яниться. Знімаємо з вогню, додаємо лимонний сік і відставляємо, накривши, щоб начинка не охолола. Для млинців беремо спеціальну сковороду, розігріваємо, за допомогою паперового рушника розподіляємо масло для смаження по сковороді. Виливаємо порцію тесту, нахиляючи сковороду, щоб воно рівномірно розтеклося. Готуємо близько 3 хвилин до золотистого кольору, перевертаємо, готуємо ще 1-2 хвилини. Знімаємо готовий млинець і повторюємо процес, періодично змащуючи сковорідку олією. Після того як млинці будуть готові, в центр кожного кладемо трохи начинки і звертаємо в трубочку. Подаємо зі сметаною і нарізаною зеленою цибулею.
Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram
джерело: сьогодні