- Млинці на згущеному молоці
- складові
- покрокове приготування
- Млинці з вареним згущеним молоком і шоколадом
- складові
- покрокове приготування
- Млинці з сиром та бананом
- складові
- покрокове приготування
- Як можна прикрасити блюдо
- Як правильно подавати страву
- Інші можливі варіанти приготування і наповнення
Млинці - це, мабуть, універсальне блюдо, що підходить для чайних посиденьок в колі сім'ї або з друзями. Існує неймовірна кількість варіантів наповнення солодкого десерту. Я розповім вам, як робити смачні млинці з вареним згущеним молоком, і поділюся кількома хорошими рецептами з фото.
Млинці на згущеному молоці
Кухонний інвентар: миска, віночок (міксер або вилка), сковорода, лопатка.
складові
Згущене молоко 1 банка Вода питна 740 мл Яйця курячі середні 2 шт. Масло рослинне (соняшникове) 2-3 ст. л. Сіль за смаком Борошно пшеничне 2 скл. (250 мл)
покрокове приготування
- Нагрійте 500 мл води, а тим часом в миску розбийте 2 курячих яйця і вилийте всю банку згущеного молока. Гарненько все перемішайте.
- Два рази поспіль влийте гарячу воду в ємність, де була згущене молоко, і додайте до інгредієнтів для млинців. Не потрібно використовувати окріп, тільки добре гарячу рідину. Не забувайте перемішувати млинцеве тісто між вливаннями води.
- Додайте 2 склянки борошна без гірки. Я використовувала звичайну склянку ємністю 250 мл. Висипайте відразу всю муку і тільки потім швидко перемішуйте. Це потрібно для того, щоб не утворилося грудочок. Прийшла черга рослинного масла. Додайте до тесту 3 ст. л. масла, перемішайте і дайте йому відпочити і настоятися хвилин 15.
- Розігрійте сковороду, змастивши її олією. Черпаком влийте продукт на сковороду і розподіліть по поверхні.
- Коли з'являться дрібні бульбашки і маса перестане бути мокрою із зовнішнього боку, можете сміливо перевертати млинець. Змащувати сковороду маслом бажано кожні 3-4 рази, проте це ще залежить і від ваших уподобань, і якості посуду для смаження.
- Готово!
Відео приготування страви
З цього відео ви дізнаєтеся рецепт солодких і смачних млинців на згущеному молоці. Мені подобається подавати це блюдо з пломбіром. Морозиво прекрасно доповнює таке незвичайне тісто.
Млинці з вареним згущеним молоком і шоколадом
Час приготований ия: 45 хвилин.
Кількість порцій: 4.
Калорійність на 100 г: 242 ккал.
Кухонний інвентар: миска, віночок (вилка, міксер), кілька ложечок, сковорода, пензлик силіконова (за бажанням), лопатка.
складові
Борошно 1 стакан Молоко 3,2% 350 мл Яйця 2 шт. Олія соняшникова 30 мл Цукор 2 ст. л. Масло вершкове 50 мл Сіль за смаком Банан 1 шт. Варене згущене молоко 1 банка Шоколадний топінг за смаком Цукрова пудра за смаком
покрокове приготування
- В першу чергу збийте в мисці 2 яйця і 2 ст. л. цукру. Коли інгредієнти перемішалися між собою, влийте молоко і знову добре збийте.
- По частинах додайте 1 склянка борошна. Швидко перемішайте віночком, щоб не утворювалися грудки.
- Залиште тісто на 10 хвилин, щоб воно відпочило, а мука розбухла. Через час додайте 25 мл рослинного масла і знову добре перемішайте.
- Розігрійте пательню і змастіть її соняшниковою олією. Для зручності можна використовувати пензлик. Візьміть черпак і заповніть його на 2/3 масою. Вилийте на сковороду і рівномірно розподіліть млинцеве тісто. Обсмажуйте приблизно 3 хвилини з одного боку, переверніть млинець і готуйте ще 1 хвилину. Ці цифри досить умовні, спостерігайте за своїми млинцями: вони не повинні бути підгоріло.
- Викладіть млинець на тарілку і розмажте ножем шматочок вершкового масла.
- Підготуйте начинку. Почистіть і наріжте кружальцями банан. Відкрийте банку вареного згущеного молока. Я використовувала і шоколадний топінг. Ви можете замінити його, наприклад, розтопленої на водяній бані шоколадкою, а то і зовсім виключити з рецепта.
- У центрі млинця добре розподіліть кілька ложок згущеного молока, зверху викладіть кілька кружалець банана і полийте зверху шоколадним топінгом.
- Поверніть млинці в квадрат.
- Готові млинці подайте на тарілці, полийте шоколадом і прикрасьте цукровою пудрою.
Відео приготування страви
Подивившись це відео, ви дізнаєтеся, як посмажити млинчики з вареним згущеним молоком. Її можна купити в магазині, а якщо хочете, спробуйте зварити самостійно. Так вийде ще цікавіше і смачніше.
Млинці з сиром та бананом
Час приготування: 40-45 хвилин.
Кількість порцій: 8.
Калорійність на 100 г: 157 ккал.
Кухонний інвентар: миска, каструлька, ніж, вилка, черпак, ложка, сковорода, лопатка.
складові
Борошно пшеничне 2 склянки Цукор 3 ст. л. Яйця 4 шт. Молоко 3,2% 3 склянки Масло рослинне за смаком Сіль ½ ч. Л. Банан 1 шт. Сир кисломолочний (творог) 1 пачка Згущене молоко ½ банки
покрокове приготування
- Для початку розбийте в каструльку 4 яйця. Ви можете взяти будь-яку зручну посудину. Додайте 3 ст. л. цукру і ½ ч. л. солі і гарненько збийте.
- Влийте 2 склянки коров'ячого молока, розподіліть його рівномірно в ємності і всипте борошно. Всього 3 склянки. Не забувайте добре помішувати, щоб не утворювалося грудочок. Млинцеве тісто має бути дуже густим.
- Тепер додайте 1 ст. л. соняшникової олії і влийте стакан молока. Після цього маса повинна вийти потрібної консистенції.
- Поки тісто настоюється, давайте приготуємо начинку. Для цього візьміть 1 банан і потовчіть його в глибокій тарілці. В отриману кашку додайте пачку сиру і змішайте. Слідом Відведіть туди ½ банки згущеного молока.
- Тепер повернемося до нашого млинці тесту. Розігрійте пательню, маслом кожен раз її змащувати не обов'язково, досить лише одного разу - на початку. Черпаком влийте масу на сковороду і смажте до рум'яних країв. Лопаткою підхопите млинець і переверніть. Викладіть готову страву на тарілку.
- Покладіть ложкою начинку, розподіліть по поверхні млинчика, не заходячи на краю, і скрутіть в трубочку.
Відео приготування страви
З цього відео ви дізнаєтеся, як зробити млинці з бананом, з сиром і смачною згущеним молоком. Блюдо вийде дуже солодким і корисним, так як в сирі міститься велика кількість кальцію, а банан забезпечить вас небувалою енергією.
Як можна прикрасити блюдо
- Викладіть млинці на тарілку і покладіть зверху кульку морозива.
- Можете полити топленим шоколадом, згущеним молоком або сиропом.
- Не зайвим буде варення. Викладіть його зверху млинчика і подайте до столу.
Поради та рекомендації по приготуванню
- Тонкі млинці краще виходять на молоці або воді, а ось ажурні і більш пишні - на кефірі.
- Якщо ви вирішили робити млинці на кефірі , Додайте харчову соду, і тісто вийде більш пористим. На один літр кефіру потрібно 1-2 ч. Л. харчової соди. Крім того, дуже смачними виходять млинці на сметані .
- Коли ви вже приготували масу, а вона виявилася занадто рідкою - отлейте половину в іншу посудину, додайте борошна, добре перемішайте і тільки потім змішайте з половиною. Саме так у вас вийде зробити тісто без грудочок.
- Давайте тісту настоятися, щоб борошно трохи набухла, в іншому випадку млинці можуть рватися під час готування. Додайте яйце, але врахуйте: чим більше яєць, тим тісто жорсткіше.
- Якщо ви використовуєте розпушувач замість соди, кладіть його в два рази більше.
- Буває так, що тісто липне до сковороди. Чавунний посуд прокалите з сіллю і протріть ганчірочкою, а тефлоновий посуд можна врятувати, додавши в тісто на сковорідці киплячу рідину.
Як правильно подавати страву
Приготувати млинці - це половина справи, тепер їх потрібно красиво подати, щоб ваша сім'я і гості залишилися задоволені. Існує безліч способів подачі цієї страви, давайте розберемо кілька.
- Традиційно млинці з начинкою загортають так: на середину кладеться обрана вами начинка, прикрийте її краєм, що ближче до вас, потім бічними. Залишилося тільки закрутити решту млинця і викласти його на блюдо. Цей спосіб підходить і для порожніх балонів, вони будуть акуратніше виглядати на тарілці.
- Ще один цікавий спосіб - згорнути млинці в трубочку, попередньо поклавши в нього потрібну вам начинку.
- Мій улюблений спосіб - покласти сир або будь-яку одному начинку блюда на серединку і просто загорнути краї.
- А ось якщо ви любите суші, можна спробувати млинці-роли. Для цього складіть його навпіл, покладіть начинку і загорніть в трубочку.
- І для самих ледачих. Складіть млинець хаотичними хвилями, полийте сиропом, топінгом або чимось іншим. Найголовніше, щоб страва не злиплося.
- А такий варіант мені подобається найбільше: викладіть млинці, скорочення в трубочку на велике блюдо, а в серединку покладіть піалу зі сметаною, варенням, медом.
Інші можливі варіанти приготування і наповнення
- Щоб з десерту зробити повноцінний обід, приготуйте млинці з куркою .
- Дуже смачними виходять сирні млинці . Зробіть тісто менш солодким, додайте солі, щоб підкреслити смак сиру.
- Спробуйте приготувати незвичайне тісто, щоб вийшли шоколадні млинці .
Напишіть в коментарях, чи любите ви готувати млинці зі згущеним молоком?
Напишіть в коментарях, чи любите ви готувати млинці зі згущеним молоком?