Напевно для Масляного тижня ви приберегли кілька рецептів млинців з різними начинками, не варто обмежуватися! Додайте в свою скарбничку ще 4 варіанти, якими ви точно здивуєте дитини! Красиві, а головне - дуже смачні кольорові млинці за оригінальними рецептами для вас!
Джерело: instagram @social_pantry
Пропонуємо 4 незвичайних рецепта млинців , Які обов'язково сподобаються всій родині!
Зелені млинці зі шпинатом
Складові:
- 80 г листя шпинату
- 1 стакан води
- 3 курячих яйця
- 1/4 ч. Л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1,5 склянки борошна
- 1 стакан молока
- 2 ст. л. рослинної олії.
приготування:
- Шпинат промити, обсушити, викладіть в глибоку ємність, додайте склянку води і подрібніть за допомогою блендера в однорідне пюре.
- В отриману масу додайте яйця, сіль і цукор. Збийте вінчиком і додайте борошно. Перемішайте.
- Влийте молоко, перемішайте і дайте тесту для млинців відпочити 15 хвилин.
- Додайте в тісто рослинне масло.
- На добре розігріту сковороду, змащену маслом, вилийте трохи тесту, рівномірно розподіліть його.
- Обсмажте зелений млинець зі шпинатом з одного боку до легкого зарум'янювання і переверніть на іншу сторону.
Діти не дуже люблять шпинат, а він такий корисний (раз на тиждень)! Спробуйте приготувати млинці з соком цієї рослини. Яскравий зелений колір неодмінно приверне увагу. Подавайте з сиром, куркою або відвареної рибою.
Оладки з гарбузом в духовці
Складові:
- 500 г натертого гарбуза або 1,5 склянки гарбузового пюре
- 1/2 склянки молока
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. Л. ванільного цукру
- 2 яйця
- 1 стакан вівсяної муки
- 1/2 ч. Л. соди
- по 1/2 ч. л. солі
- меленої кориці
- мускатного горіха
приготування:
- Змішайте гарбуз, молоко, розтоплене вершкове масло, лимонний сік. Додайте збиті яйця.
- Змішайте сухі інгредієнти: борошно, соду, сіль і спеції. Поступово вливайте рідкі інгредієнти, постійно перемішуючи все віночком. Доведіть тісто до однорідного стану. Відставте на 10 хвилин.
- Готувати гарбузове млинці можна і на сковорідці, але корисніше в духовці. Якщо у вас немає формочок, вистелити дно дека пергаментом і викладіть на нього ложкою оладки. Поставте в прогріту до 180 ° С духовку на 3-5 хвилин.
- Після того як нижня сторона підрум'яниться, переверніть оладки і готуйте до золотистого кольору з обох сторін.
шоколадні панкейкі
Складові:
- 2 яйця
- 5 ст. л. цукру
- щіпку солі
- 3 ст. л. вершкового масла
- 2,5 склянки молока
- 3 склянки борошна
- 3 ст. л. натурального какао
- 2 ч. Л. розпушувача
- 2 ст. л. розтопленого шоколаду
приготування:
- Яйця збийте з цукром і сіллю. Розтопити масло, змішайте з шоколадом і влийте молоко. Перемішайте.
- Змішайте шоколадну масу з яєчною масою і додайте всі сухі інгредієнти. Перемішайте до отримання однорідної маси.
- Нагрійте сковороду з невеликою кількістю масла, смажте капкейкі на середньому вогні по одному або використовуйте спеціальну форму.
- Коли поверхня починає пузиритися, перевертайте капкейк і обсмажуйте стільки ж часу на іншій стороні.
- Дозвольте дитині прикрасити, як йому подобається.
Млинці з хурмою
Складові:
- 2 ч. Л. сухих дріжджів
- 4 ст. л. рафінованої соняшникової олії
- 500 мл молока
- 9 ст. л. пшеничного борошна
- 3 ст. л. цукру
- 1 хурму
- 1 апельсин
- 2 курячих яйця
приготування:
- У злегка тепле молоко вбийте яйця, всипте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте віночком до отримання однорідної суміші. Додайте половину всієї муки. Перемішайте, щоб тісто було без грудок, і дайте йому постояти хвилин 10.
- Хурму вимийте, очистіть від шкірки і пюріруйте за допомогою блендера. Додайте в тісто пюре і борошно, що залишилося. Знову перемішайте і влийте олію.
- Смажте млинці звичним чином з двох сторін, наливаючи тісто тонким шаром.
- Подавайте з часточками апельсина.
Джерело: instagram @limoncinomoscow
Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.