- Нові холодні закуски - кращі рецепти
- Риба по царськи
- барвисті яйця
- Класична новорічна холодна закуска
- Оселедець під шубою
- Канапе для фуршету
- Закуска чорна перлина
- Легка закуска «Пінгвіни»
- Закуски з сиром
- Сирні кошики з крабовими паличками
- Помідори в сирно-горіховою шубці
- Ролл з тунцем
- Закуски з сирою рибою
- Закусочний торт з сьомгою
- Тарталетки з червоною рибою і червоною ікрою
- Закуски з овочами
- гостра закуска
- Рулети з баклажанів
- Закуски з фруктами
- Фруктова нарізка
- Нарізка фруктів для фруктових закусок
Ніхто не буде заперечувати твердження про те, що святковим роблять стіл саме закуски, різноманітні, яскраві і неймовірно апетитні. Саме такі ми і постаралися підібрати для новорічного столу, максимально охопивши весь спектр найпопулярніших рецептів. Тут ви знайдете, не витрачаючи часу на пошук найкращі рецепти холодних закусок на Новий рік 2019.
У цій оптимальної і актуальною добірці присутні як абсолютні новинки, так і класичні рецепти святкових закусок. Як показує життя, без цих улюблених страв неможливо уявити собі жодне новорічне меню, через їх неймовірної популярності протягом багатьох років.
Нові холодні закуски - кращі рецепти
Ми вже звикли, що всі сучасні святкові столи завжди інтригують своїми новинками смачних закусок, це завжди відкриття нових смаків і отримання кулінарного задоволення.
Для тих, хто побоюється новинок, не зайвою буде інформація про те, що всі пропоновані тут рецепти вже випробувані і встигли стати популярними.
Риба по царськи
Складові:
- філе будь-якої риби - 1 кг;
- желатин - 20 г;
- огірки мариновані - 2 шт .;
- яйця - 4 шт .;
- морква - 3 шт .;
- перець, сіль.
приготування:
- Відварюємо моркву і яйця, охолоджуємо. Яйця нарізаємо товстими кільцями, морква, відварену до напівготовності, натираємо на дрібній тертці.
- Підготовлене рибне філе посипаємо сіллю, перцем і половиною приготованого желатину, викладаємо товстим шаром морква.
- Поверх моркви розкладаємо гуртки яєць, зверху яких викладаємо огірки, нарізані довгими пластинами, розташовуючи їх поперек рибного філе.
- Закриваємо всю кулінарну конструкцію половиною філе, яке також солимо, перчимо і посипаємо желатином.
- Рулет ущільнюємо і загортаємо в кілька шарів харчової плівки, зав'язуємо товстою ниткою, робимо проколи в декількох місцях.
- Кладемо рулет в киплячу підсолену воду в просторій посуді, варимо 30 - 35 хвилин.
- Витягуємо рулет і кладемо його під «гніт», використовуючи для цього підручні засоби. Під пресом рулет повинен полежати не менше 4 годин.
Холодну закуску, приготовлену на Новий рік 2019 за рецептом з фото, нарізаємо скибочками, красиво розкладаємо на блюді для подачі, прикрашаємо по - свій розсуд, наприклад, чорними оливками і листочками петрушки, подаємо до столу.
барвисті яйця
Складові:
- куряче філе - 200 г;
- цибулина,
- лавровий лист;
- запашний перець горошком;
- желатин - 20 г;
- яєчні шкарлупки - 6 - 7 шт .;
- кукурудза консервована - 100 г;
- шинка - 150 г;
- петрушка;
- червоний болгарський перець.
приготування:
- Відварюємо куряче філе в невеликій кількості води (близько 1 л.), Додавши в бульйон цибулину, лавровий лист і сіль.
- Заливаємо 20 г желатину теплою водою, приблизно 200 мл, залишаємо набухати.
- Продукти для наповнення, шинку і червоний перець, нарізаємо дрібними кубиками.
- Заздалегідь підготовлені шкарлупки, з яких знята верхня частина і вилучено вміст, промиті з содою, викладаємо на підставку для яєць.
- Бульйон проціджуємо і виливаємо один стакан гарячої рідини в желатин, розводимо до його повного розчинення.
- У кожну Целікова шкаралупу кладемо на дно невеликий листик петрушки, зверху викладаємо шари підготовлених продуктів, червоний перець, шинку і кукурудзу. Роботу проводимо з особливою акуратністю, враховуючи крихкість шкарлупок.
- Після викладення однієї черговості шарів, заливаємо в шкарлупки по столовій ложці бульйону з желатином.
- Заповнюємо шкарлупки повністю, дотримуючись черговості шарів продуктів, потім, заливаємо бульйоном з желатином, ставимо в холодильник до повного охолодження.
- До потрібного моменту, витягаємо наше холодець, очищаємо шкаралупу і викладаємо на прикрашене зеленню блюдо. Подаємо холодну закуску, приготовлену по даним рецептом на Новий рік 2019, до новорічного столу.
Класична новорічна холодна закуска
Всі знають, що таких закусок досить велика кількість, улюблених з дитинства, неймовірно популярних, наведемо рецепт однієї з них. Віяння часу, все ж, вносить свої корективи навіть у вічну класику, і ця закуска буде представлена тут в новій подачі.
Оселедець під шубою
Складові:
- картопля - 4 шт .;
- оселедець атлантичний - 1 шт .;
- буряк - 2 шт .;
- морква - 2 шт .;
- цибулина;
- яйця - 2 шт .;
- майонез - 100 г;
- часник - 2 зубчики;
- сіль перець.
приготування:
- Відварюємо картоплю «в мундирі» до повної готовності, очищаємо і розминаємо її в пюре в гарячому вигляді.
- Також відварюємо моркву, буряк, яйця.
- У заздалегідь підготовлені невеликі формочки (наприклад, від йогурту), кладемо харчову плівку, гарненько її розправляючи по дну форми.
- У формочку викладаємо невелику кількість картопляного пюре, розподіляємо по стінках і денця, перевертаємо на долоню, іншою рукою знімаємо формочку і плівку.
- Отримані порційні кошики викладаємо на блюдо, прибираємо на холод, приблизно на півгодини.
- Оселедець очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, все решту продуктів традиційно натираємо на дрібній тертці.
- Цибулю нарізаємо дрібно і змішуємо з оселедцем.
- Картопляні кошики змащуємо майонезом, змішаним з розчавленим часником і перцем.
- Наповнюємо кошики шарами, першим шаром йде оселедець з цибулею, черговість інших верств на ваш розсуд.
- Зверху також традиційно викладаємо шар натертої буряків, попередньо віджавши надлишки соку.
- Потім кожну кошичок фарбуємо буряковим соком за допомогою кулінарного пензлика, робимо красиву майонезну сітку, розкладаємо листочки петрушки.
- Зверху викладаємо кілька шматочків оселедця, на неї кладемо квіточку, який виготовляємо з яєчного білка і жовтка.
Просту і смачну, з дитинства улюблену холодну закуску - оселедець під шубою подаємо до святкового столу.
Канапе для фуршету
Красиві і зручні у вживанні «вкусняшки» продовжують активно набирати обертів популярності, і ось вже не одне свято без них не обходиться.
До того ж це відмінна прикраса святкового столу, красиво укладене канапе з різним поєднанням продуктів радують погляд і піднімають настрій.
Закуска чорна перлина
Складові:
- авокадо - 1 шт .;
- креветки свіжоморожені - 150 г;
- помідор;
- чері - 4 шт .;
- оливки чорні без кісточок;
- цибуля;
- лимон - 1/2 шт .;
- рослинне масло для обсмажування;
- кінза.
Для маринаду:
- перець, сіль - за смаком;
- - - часник - 2 зубчики;
- кумін - 0, 5 ч. л .;
- паприка солодка - 0, 5 ч. л ..
приготування:
- Розморожені і очищені креветки маринуємо в суміші перерахованих спецій з сіллю і перцем, соком лимона і розчавленим часником, протягом 30 хвилин.
- Після того, як креветки замаринується, обсмажуємо їх в невеликій кількості масла протягом 2 - 3 хвилин.
- Вибираємо найкрасивіші креветки і нанизуємо їх на приготовані шпажки, залишаємо в готовності.
- Готуємо інші продукти, для чого нарізаємо авокадо, можна це зробити, як показано на фото до рецепту, викладаємо в ємність для перемішування.
- Видавлюємо сік лимона на шматочки авокадо, додаємо нарізану кубиками помідор, подрібнені цибулю, гіркий перець і кінзу.
- Додаємо в салат нарізані креветки і все ретельно перемішуємо.
- Розкладаємо салат по приготованим кошиках з тостів або тарталетки, встромляємо шпажку з креветкою і оливкою, подаємо до столу.
Приготувати кошички з тостів дуже просто, обрізаємо скоринки у тостів, прокатує їх качалкою, поміщаємо квадратики в формочки для маффінів, змащені маслом, випікаємо при 180 * С протягом 7 хвилин.
Легка закуска «Пінгвіни»
Щоб знизити вживання ситних закусок за святковим столом і дати організму відпочити (новорічна ніч довга і ситна), така закуска буде дуже до речі. Крім того, вона стане відмінною прикрасою святкового столу, як самостійно, так і в будь-якій кулінарній композиції з канапе.
Складові:
- оливки без кісточок чорні;
- морквина;
- майонез;
- чері.
приготування:
- Готуємо всі продукти, а потім їх просто збираємо у вигляді пінгвінів.
- Частина оливок надрезаем уздовж, не розрізаючи зовсім, кладемо в розріз невелику кількість майонезу.
- Морква нарізаємо кружальцями, в кожному робимо виїмку, вирізаючи невеликий трикутник, який вставляємо в іншу частину оливок з одного боку.
- Збираємо пінгвінів за допомогою зубочистки, нанизуючи спочатку оливку з морквою, тримаючи її поперек, потім оливку з майонезом, тримаючи її уздовж, потім, встромляємо всю конструкцію в морквину - ніжки пінгвінів.
- На частину пінгвінів можна надіти капелюшки, зрізавши краю черрі і промазав майонезом, надягаємо капелюшок на верхню оливку. Холодну закуску на новий рік 2019, приготовлену по даним рецептом подаємо до столу.
Закуски з сиром
Якщо твердження, що такі холодні закуски належать до найбільш улюбленим, буде деяким перебільшенням, то, у всякому разі, одні з них - це абсолютно точно. Смак сиру обожнюють все, а його поєднання з іншими продуктами тільки підсилює пікантний смак даного продукту.
Сирні кошики з крабовими паличками
Складові:
- сир - 250 г;
- крабові палички - 150 г;
- цибуля романовский;
- чері - 6 шт .;
- оливки без кісточок - 50 г;
- сік 1/2 лимона;
- оливкова олія - 1 ст. л .;
- гірчиця - 1 ч. л .;
- кріп;
- сіль перець.
приготування:
- Готуємо спочатку сирні кошики, до речі, зробити це можна завчасно, а до потрібного моменту просто дістати з холодильника.
- Для 3 кошичків нам буде потрібно 200 г сиру, що залишився сир піде в салат.
- Отже, натираємо сир на тертці для корейської моркви, ділимо на три частини, кожну частину викладаємо на розігріту сковорідку по черзі.
- Викладаємо сир так, щоб в центрі його було більшу кількість (для міцності кошики), а краї вийшли максимально ажурними.
- Як тільки сир розплавиться, знімаємо сковорідку з вогню і злегка охолоджуємо, акуратно знімаємо лопаткою сирний ажурний млинець і укладаємо його на перевернутий стакан потрібного розміру, надаючи форму, залишаємо остигати.
- Поки сирні кошики остигають, готуємо салат (він може бути абсолютно будь-яким), для чого нарізаємо крабові палички кубиками, черрі половинками, цибулю півкільцями.
- Всі викладаємо в ємність для перемішування, додаємо заправку з суміші лимонного соку, оливкової олії, гірчиці, солі і перцю, все ретельно перемішуємо і викладаємо в сирні кошики.
Зверху посипаємо натертим сиром і подрібненим кропом, подаємо холодну закуску на новий рік 2019 до столу, виклавши на блюдо для подачі з листям салату.
Помідори в сирно-горіховою шубці
Складові:
- сир плавлений - 100 г;
- сир твердий - 100 г;
- чері найменші - 12 - 15 шт .;
- часник - 2 зубчики;
- волоські горіхи - 50 г;
- майонез - 100 г.
приготування:
- Черрі промиваємо і ретельно обсушуємо.
- Весь сир натираємо на дрібній тертці, видавлюємо часник, ретельно вимішуємо всю масу.
- Горіхи подрібнюємо, склавши в пакет і прокатавши качалкою, викладаємо на широку тарілку.
- Сирну масу беремо невеликими порціями і формуємо в долоні корж, кладемо в центр черрі і обволікає, домагаючись повного його покриття, все кульки складаємо на тарілку.
- Закінчивши формувати сирні кульки з начинкою черрі, обвалюють кожен в горіховій паніровці, закуску ставимо в холодильник на годину.
До потрібного моменту викладаємо закуску на блюдо для подачі, для прикраси кілька кульок можна розрізати на половинки, розкласти по краю блюда, прикрасивши зеленню.
Ролл з тунцем
Складові:
- сир - 250 г;
- яйця - 4 шт .;
- морква - 2 шт .;
- цибуля зелена;
- огірок свіжий;
- тунець (або одного риба) - 1 банка;
- майонез - 100 г.
приготування:
- Сир ділимо на два шматки, опускаємо в киплячу воду на 20 хвилин, вимкнувши вогонь.
- Яйця і моркву відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
- Огірок нарізаємо поздовжніми пластинами, тунець розбираємо на невеликі шматочки, ділимо на дві частини для двох ролів.
- М'який сир розгортаємо в тонкий пласт, перекладаємо на бамбукову серветку для приготування ролів.
- На всій поверхні сирного пласта розподіляємо підготовлені яйця, рівномірним шаром, робимо майонезну сітку, викладаємо наступний шар моркви, так само на всю поверхню.
- Тунець викладаємо з одного краю, кладемо уздовж пір'я зеленої цибулі і три пластини огірків, звертаємо ролл, точно також готуємо другий.
- Загортаємо обидва ролу в харчову плівку і прибираємо в холодильник на годину, після чого дістаємо, знімаємо плівку і нарізаємо гарними шматочками, укладаємо на блюдо і подаємо до новорічного столу.
Закуски з сирою рибою
Такі закуски з сирою рибою залучають своїм пікантним вишуканим смаком, оцінюють їх по - гідно і люблять далеко не тільки гурмани.
Закусочний торт з сьомгою
Складові:
- сьомга слабосолона (або інша червона риба) - 400 г;
- вершки високої жирності - 500 мл;
- сир сирний - 250 г;
- млинці готові (можна власного приготування, якщо є час) - 5 шт .;
- кріп.
приготування:
- Збиваємо вершки з сирним сиром до отримання однорідної маси, додаємо сьомгу, нарізану шматочками і подрібнений кріп, все ретельно вимішуємо.
- Отриманим «кремом» промазуємо млинці, як зазвичай коржі торта, зверху також викладаємо шар крему з сьомгою.
- Готовий закусочний торт ставимо в холодильник на пару годин, прикрашаємо і подаємо до новорічного столу.
Тарталетки з червоною рибою і червоною ікрою
Складові:
- пісочний тарталетки - 10 шт .;
- червона слабосолона риба - 150 г;
- червона ікра - 100 г;
- масло вершкове 150 г;
- листя салату.
приготування:
- Червону рибу нарізаємо тонкими смужками, розм'якшене вершкове масло злегка збиваємо.
- У тарталетки розкладаємо по - невеликому листку салату. Навпаки салатного листа укладаємо в тарталетки смужку червоної риби, згорнуту в рулет.
- У центр композиції кладемо половину чайної ложки червоної ікри, по краях маємо квітка з вершкового масла, отсаженного за допомогою кулінарного мішка.
Ефектну холодну закуску на Новий рік 2019, приготовлену по даним рецептом, подаємо до столу.
Закуски з овочами
Рідкісна святкова закуска обходиться без овочів в своєму складі, проте, коли вони домінують в що готується блюді, то виходить освіжаючий легкий смак, так необхідний посеред ситного і калорійного достатку святкового столу.
гостра закуска
Складові:
- помідори - 4 шт .;
- болгарський перець зеленого кольору - 1 - 2 шт .;
- зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля;
- часник - 4 зубчики;
- масло рослинне - 2 ст. л;
- сіль;
- перець;
- оцет 6% - 1 ст. л;
- цукор - 1 ч. л ..
приготування:
- Овочі ріжемо крупно, викладаємо в блюдо для перемішування, заливаємо заправкою - маринадом.
- Для приготування маринаду змішуємо роздавлений або натертий на дрібній тертці часник, масло, подрібнену зелень, оцет, сіль, перець і цукор, все ретельно перемішуємо.
- Ємність з салатом вкриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3 - 4 години (можна більше), потім перекладаємо на блюдо і подаємо до столу легку і апетитну холодну закуску на новий рік 2019, приготовлену по даним рецептом, з улюблених овочів.
Рулети з баклажанів
Складові:
- сир - 100 г;
- майонез - 2 ст. л .;
- баклажан - 1 шт .;
- огірок;
- чері;
- зелень;
- масло рослинне для обсмажування;
- яйце - 2 шт .;
- сметана - 1 ст. л .;
- сіль перець.
приготування:
- Баклажан нарізаємо тонкими пластинами, просаливаемой, залишаємо на 20 хвилин, змиваємо сіль в проточній воді, обсушуємо пластини баклажан паперовою серветкою.
- Обвалюють кожну пластину у збитих зі сметаною яйцях, обсмажуємо до готовності.
- Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо роздавлений в землянці часник, перець і майонез, перемішуємо, змащуємо отриманою масою кожну пластину готових Баклажов
- На край пластини з начинкою кладемо гілочку зелені, скибочка огірка або черрі, нарізаних попередньо, звертаємо рулетом, викладаємо на красиве блюдо, прикрашаємо зеленню, помідорами і огірками, подаємо до новорічного столу.
Закуски з фруктами
Фруктові закуски не тільки смачні і красиво виглядають на столі, але ще і допомагають нашому травленню, а це так важливо в ситну новорічну ніч. Тому готуємо таких різноманітних закусок в достатній кількості.
Фруктова нарізка
Найпопулярніша подача фруктових закусок, варіантів дуже багато, можна спробувати реалізувати і свою фантазію. Наведемо кілька прикладів фруктових нарізок, які прикрасять новорічний стіл.
Яблука, апельсини
- Нарізаємо тонкими пластинами попередньо очищені від серцевини зелені та червоні яблука.
- У центрі укладаємо спочатку зелені часточки яблук в формі гострих листочків, зробити це дуже просто. У центрі розміщуємо листочки салату з центральної трояндою з тонких гуртків апельсина.
- Між кожною парою зелених яблучних листків маємо такі ж з червоних яблук, проміжки між ними заповнюємо нарізаними тонко половинками гуртків апельсина.
Додатково прикрашаємо виноградом, подаємо до столу.
Нарізка фруктів для фруктових закусок
Якщо освоїти нехитрі способи нарізки фруктів для фруктових закусок, то скласти з них будь-яку ефектну комбінацію не складе труднощів. Спробуємо кілька варіантів нарізки, головне озброїтися дуже гострим ножем.
яблуко
- Робимо на яблуці два неглибоких надрізу з двох сторін, витягаємо верхівку, тепер виробляємо такі надрізи глибше, щоразу отримуючи «подвійні дольки» яблук різного розміру.
- Укладаємо їх один на одного зі зміщенням, виходить ефектна картина.
апельсин
1 варіант
Тонкі гуртки апельсина надрезаем з одного боку, краю розрізу накладаємо один на одного, проколюємо зубочисткою, домагаючись отримання об'ємної фігури на зубочистці.
2 варіант
З половинок тонких гуртків нарізаного апельсина збираємо трояндочку, послідовно звертаючи часточки і прикладаючи їх один до одного, як показано на фото.
3 варіант
Нарізка аналогічна, фігурної нарізки яблука, описаного вище.
ананас
Розрізаємо на 4 частини, зрізаємо зверху тонку смужку, не прорізаючи до кінця, загортаємо її, вставляємо виноградинку і закріплюємо половинкою зубочистки.
М'якоть зрізаємо і нарізаємо часточками, зміщуємо їх від центру, укладаємо на блюдо і подаємо до столу.
ківі
Трояндочку з ківі зробити також просто, зрізаємо тонкими смужками по колу, подібно очищенню картоплі, смужки скручуємо характерним чином і укладаємо в центрі фруктової композиції.
Їжачок з груші
Грушу очищаємо до половини, прибираємо плодоніжки, кладемо на блюдо з нарізкою з ківі, що символізує зелену травичку.
Вставляємо вирізані з чорних оливок очі і ніс, обколювати «тіло» їжачка зубочистками з чорними виноградинами. Додатково декоруємо іншими фруктами, подаємо до новорічного столу смачну і ефектну фруктову закуску.