рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вітаміни для засмаги. Які продукти і вітаміни потрібні для засмаги. Продукти харчування й вітаміни для збереження засмаги

  1. гарну засмагу
  2. Вітаміни для засмаги
  3. Продукти для засмаги
  4. Продукти харчування й вітаміни для збереження засмаги

Ще якихось 100-150 років тому поняття про жіночу красу були зовсім іншими: смаглява шкіра вважалася ознакою низького походження або поганого смаку, а молочно-біла, навпаки, була мрією жінок усіх станів. Тому навіть селянки, вирушаючи на весь день в полі, ретельно закривали своє обличчя від сонячних променів, щоб, не дай Боже, не «зіпсувати» свою красу.

Сьогодні погляди інші, і засмагла шкіра завжди асоціюється у нас з красою і здоров'ям, а бліда вважається ознакою хворобливості - начебто не може бути навпаки.


Однак сперечатися тут нема про що: засмагла, смаглява, золотава, бронзова або шоколадна шкіра дійсно набагато більше приваблює і чоловіків, і жінок. Наприклад, якщо поставити поруч смаглявого м'язистого хлопця і чоловіка з білою, не бачила сонця шкірою, хто здасться привабливішою більшості з нас? Ось і чоловікам засмаглі дівчата подобаються більше, хоча, звичайно, це теж справа смаку.

гарну засмагу

Гарної засмаги, що підкреслює сексуальну привабливість, домогтися не так просто, але це того варто. При цьому шкіру треба зберегти - адже вона у нас одна, а загар - рівний і здоровий, отримати якомога швидше, та ще «затримати» його якомога довше - завдання не з легких.


Про засоби для засмаги сьогодні знають всі - це креми, спреї, лосьйони і т.д., однак наша шкіра більшість необхідних речовин отримує зсередини - значить, треба забезпечити їй гарне харчування. Справа в тому, що засмага буває правильним і красивим тільки тоді, коли всі біохімічні процеси в шкірі цьому сприяють, і ось тому-то всі жінки південних країн - «шоколадки»: вони цілий рік можуть харчуватися свіжими овочами та фруктами, а також пити багато смачних і корисних соків .


Нам же залишається тільки використовувати той час, коли світить сонце, і допомагати організму виробляти необхідні речовини, влаштувавши собі «сонячну» дієту . Взагалі-то такий раціон харчування краще дотримуватися весь рік, а не тільки влітку - тоді ми дійсно будемо красунями.


Вітаміни для засмаги

Є багато продуктів, вживання яких допомагає шкірі виробляти меланін - пігмент, що надає шкірі бажаний колір засмаги. Інші продукти допомагають шкірі «утримувати» засмага - вживаючи їх регулярно, ми можемо навіть через кілька місяців після сонячного літа захоплювати оточуючих золотистим, «теплим» кольором своєї шкіри.

З вітамінів та інших речовин, що містяться в продуктах, дуже важливі триптофан і тирозин - вони допомагають виробленню меланіну.

Бета-каротин надає шкірі красивий золотистий відтінок, селен і вітамін Е захищають шкіру від вільних радикалів і запобігають старінню.

необхідні також вітамін С і цинк - вони захищають шкіру від почервоніння і опіків, а загар роблять рівномірним і стійким.

Звичайно, можна купувати вітамінно-мінеральні комплекси в аптеках, але це спосіб для ледачих; якщо ж ви хочете мати гарну, засмаглу, і при цьому м'яку і ніжну шкіру, то краще отримувати живильні речовини з свіжих продуктів - і тут варто постаратися.


Продукти для засмаги

Так що ж треба їсти, щоб засмага був рівним і яскравим?

Звичайно, як можна більше фруктів і овочів. Активні речовини, що допомагають виробленню меланіну, містяться в гарбузі , кокоса , манго , персиках і абрикосах , динях , кавунах , ожині та інших фруктах і ягодах.

У кавунах багато антиоксиданту лікопіну, є бета-каротин, залізо, калій, вітаміни С і групи В. Якщо регулярно їсти кавуни, то водний баланс в організмі буде в нормі, клітини шкіри отримають захист від УФ-випромінювання, а загар з'явиться швидше.

Те ж саме можна сказати про абрикосах, тільки в них ще багато біофлавоноїдів, і загару вони сприяють ще активніше - треба з'їдати по 200 г свіжих абрикосів на добу.


Добре сприяє засмазі диня - вона прискорює його поява, а колір робить більш насиченим. У динях багато бета-каротину, заліза і калію, є вітаміни С і групи В; якщо з'їдати по 300 г дині в день, загар буде рівніше і красивіше. Не забувайте тільки, що диню треба їсти окремо від інших продуктів.

Звичайно, морква завжди має бути присутня в харчуванні тих, хто хоче мати красиву засмаглу шкіру - в ній багато бета-каротину, і морквяний сік в цьому відношенні ефективніше, ніж коренеплоди, до того ж він допомагає зберігати отриманий загар. Перед тим, як йти на пляж, випийте склянку соку, додавши до нього ефірну олію цитрусових ( лимона , мандарина , апельсина ) - всього 2 краплі.

В помідорах теж міститься лікопін, мінерали і вітаміни групи В. Всі перераховані фрукти і овочі захищають шкіру від опіків і ультрафіолету, знижують ймовірність розвитку раку шкіри, і прискорюють появу засмаги. Томатний сік, наприклад, добре пити на пляжі протягом дня - він діє на шкіру так само, як деякі креми з невеликим фактором захисту.


Уникнути появи пігментних плям допомагають вітаміни Е і С: вони є в рослинних оліях, хроні, зеленому і червоному болгарському перці, чорній смородині, суниці , апельсинах і шипшині .

Капуста брокколі захищає шкіру і до засмаги, і під час нього, і після: в ній багато вітамінів А, Е і С, а також групи В, тому вона має виражені антиоксидантні властивості. Навіть якщо ваша шкіра вже почервоніла і набрякла від сонця, вживання брокколі може зменшити ці прояви.

Щавель, петрушка і екзотичні фрукти ківі теж допомагають шкірі захищатися від сонячних опіків .

Дивовижний продукт, що сприяє засмазі набагато краще, ніж інші - це куркума , Проте далеко не всі звикли використовувати її в своєму харчуванні. Тим часом, якщо регулярно додавати цю східну приправу до страв, загар буде рівним, стійким і красивим, а попутно ви можете позбутися від безлічі хронічних захворювань.


Про цей продукт варто сказати трохи докладніше. Куркума містить клітковину, багато рослинних вуглеводів, жири і білок; вітаміни С, Е, К, і 6 вітамінів групи В; дуже багато калію; досить фосфору, магнію і кальцію; залізо, натрій, марганець, цинк, селен, мідь. В Індії та інших східних країнах куркума здавна є невід'ємною частиною страв: її кладуть в салати, рагу, соуси, супи, страви з круп, м'яса, птиці, риби та морепродуктів; з нею випікають солодощі.

У індусів цього навчилися англійці - ні в одній країні Європи куркуму так широко не застосовують під кулінарії, як у Великобританії. Регулярне вживання цих прянощів захищає організм від онкологічних захворювань, зміцнює імунітет, поліпшує роботу серця, нирок і шлунково-кишкового тракту, упорядковує обмінні процеси; куркума покращує вироблення жовчі, знімає запалення і набряки, знижує підвищений тиск і рівень «поганого» холестерину в крові. Що стосується засмаги, то що містяться в ній природні барвники є відмінним сировиною для вироблення меланіну - шкіра набуває рівний золотистий відтінок, який зберігається навіть взимку.


Інші продукти тваринного походження теж необхідні тим, хто хоче спокійно засмагати, зберігаючи шкіру гладкою і свіжою - втім, вони потрібні всім. Жирна морська риба - лосось, скумбрія, сардини, оселедець містять Омега-З жирні кислоти; тирозин - амінокислоту, що передує меланину; вітаміни А, Е, D, групи В підтримують в шкірі водний баланс, захищають її клітини від ушкодження і усувають лущення.

У червоному м'ясі, свинячий та яловичої печінки теж багато тирозину і мінеральних речовин, тому вони також сприяють швидкому загару, і допомагають зберегти його на довгий час.

Продукти харчування й вітаміни для збереження засмаги

Збереження засмаги хвилює нас не менше, ніж його придбання: є продукти, які варто вживати саме для цієї мети. це звичайний картопля , З якого можна приготувати багато смачних страв, сир рокфор і шпинат; продукти, в яких багато вітаміну А - їх треба їсти з маслом, сметаною, вершками, так як цей вітамін жиророзчинний.


Для зволоження шкіри треба кожен день пити чисту воду без газу - хоча б 1,5 літра, інакше шкіра під впливом сонця почне зневоднюється і в'янути. Крижану воду пити не слід - організму доведеться її нагрівати, а ось прохолодна вода - це те, що потрібно. Зелений чай з льодом кілька разів в день допоможе зволожити шкіру, поліпшити травлення і зберегти фігуру.

Шоколад, копченості, маринади, смажені, жирні, солоні страви, каву, какао і алкоголь сповільнюють вироблення меланіну, і сильно заважають засмагати, так що саме час від них відмовитися - як бачимо, здорове харчування і краса дійсно нероздільні.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.ru обов'язкова!

Наприклад, якщо поставити поруч смаглявого м'язистого хлопця і чоловіка з білою, не бачила сонця шкірою, хто здасться привабливішою більшості з нас?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com