8 листопада 2011, 19:07
Що ви робите, щоб баклажани не гірчить?
Десь читала, що нарізають і просто дають "відлежатися", а десь, що солять і залишають, і ще варіант, що кладуть з солону воду. Що ви з ними робите? Нещодавно запекла їх в духовці. Попередньо нарізала і залишила десь хвилин на 40 просто так лежати на тарілці. У підсумку вони гірчить, як ніби їх рясно посипали перцем, хоча перцю не було і в помині. Хоча чоловік з'їв не моргнувши. На моє запитання "гірчать чи що?", Здивувався. Дякую всім за відповіді! Як то кажуть, скільки ...
Гострий перець і баклажани !!!
Діви, я до вас із запитанням: все висаджую, рапланіровала а про гострий перець забула, зараз кинулася а у мене місце тільки, на відстані двох метрів через часникову грядку від, баклажанів залишилося, ось і питання баклажани гірчити будуть ??? Може у кого є досвід їх спільного вирощування ??
Читати повністю...
Обов'язково спробую приготувати!
Баклажани, запечені з помідорами і грибами Склад: 500 г баклажанів 250 г помідорів 300 г грибів (свіжих або заморожених) 200 г сметани 100 г сиру (твердого) 3 зубчики часнику сіль Рецепт приготування Баклажани вимити, нарізати кружечками товщиною близько 1 см. Добре посолити , залишити на 30 хвилин (це робиться для того, щоб вони не гірчить). Потім баклажани промити в холодній воді. Помідори нарізати кружечками. Гриби нарізати кружечками. Часник дрібно порубати. Сметану змішати з часником. Сир натерти на дрібній тертці. У форму ...
Читати повністю...
кулінарне співтовариство
Обговоріть вашу тему в співтоваристві, дізнайтеся думку активних користувачів Бебіблога
Перейти до спільноти
Chri_Stin30 листопада 2015 року, 20:55
Ratatouille / Рататуй
Час приготування: 100 хвилин Працюй: 6 Інгредієнти: Для соусу 2 солодких перцю (краще червоних) 2-3 томата 1 небольшпя цибулина 3 зубчики часнику базилік, чебрець за бажанням Для основи рататуя 1-2 баклажана 1-2 кабачка 4-6 томатів чебрець 3 зубчики часнику моцарелла за бажанням Приготування: 1. Готуємо соус. Для соусу цибулю дрібно порізати і обсмажити на оливковій олії хвилин 5.Добавіть Порізаний перець і смажити ще хвилин 5.Томати очистити від шкірки (для цього залити їх окропом хвилини на 2). Порізати кубиками і тушкувати все разом хвилин ...
Читати повністю... Наталя
9 квітня 2014 року, 14:07
Салат з баклажанів
Інгредієнти: ● Баклажани-300 г ● Соль1.25 ч.л. ● Цибуля ріпчаста (100г) -2 шт. ● Рослинна олія-60 мл ● Оцет столовий-20 мл ● Помідори червоні-300 г ● Перець чорний молотий¼ ч.л . ● Базилік свіжий зелений-20 гПріготовленіе: Баклажан (знадобиться один середнього розміру) потрібно очистити і нарізати кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Можна покласти шматочки баклажана в солону воду на 10-15 хвилин, тоді він вбере менше масла при смаження і гарантовано не буде горчіть.Лук нарізати кільцями. Не обов'язково використовувати 2 види цибулі, підійде будь-який ріпчаста лук.Баклажани обсмажити в олії до золотисто-коричневого цвета.Также смажимо цибульні кільця до легкої золотістості.Викладиваем обсмажені овочі в ...
Читати повністю... Оля Е.
17 серпня 2013, 20:38
Човники з баклажанів
Баклажани люблю в будь-якому вигляді! Надь, після твого поста побігла в магазин за баклажанами і сиром, але вирішила трохи ускладнити собі завдання і приготувала на вечерю цю вкусняшки.
Читати повністю...
Рис з баклажанами
Як ви вже зрозуміли я з тих людей, яким котлетка - краще ніж кофетка. А помідор - краще ніж тортик. З цього ось такі страви я готова хвалити нескінченно. Тушковані овочі, рис, мммм мої улюблені помідори у власному соку, а базилік! базилік! Ну це просто якась ароматна ароматність. І баклажан, сир .... і нічого більше для щастя не треба! Якщо ви поділяєте мою любов до овочів, записуйте. Буде смачно! Постять можуть сир не використовувати або замінити на тофу. Треба 1 баклажан ...
Читати повністю... Fidan
3 січня 2014 року, 22:57
Закуска з баклажанів
Баклажани ... або як їх називає наша помічниця - синенькі. До речі в Баку, корінні бакинці називають їх "Дем'янко", навіть не знаю звідки це пішло ... ніхто не знає? Всім любителям цих ягід ... так, так, плід баклажана вважається ягодою, прошу під кат. Сьогодні мова про смачних баклажанових рулетах. І звісно ж не з майонезом, часником і тертим сиром, як прийнято в кращих будинках Лондона) ... А зовсім по іншому ...
Читати повністю...
Кухонні поради
Якщо ви хочете, щоб рис вийшов білосніжним, при варінні додайте трохи оцту. Щоб надати пікантну часникову нотку всьому блюду, натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладайте на неї салат або гарнір. Новий смак маринаду для м'яса дасть темне пиво або суміш світлого пива з соєвим соусом, сіллю і перцем за смаком. Пиво можна додавати також в тушковані овочі, в тому числі воно додасть особливий смак і запах вареної картоплі. Печінка потрібно солити тільки в кінці, інакше вона стане жорсткою. Щоб ...
Читати повністю... Юлія (Матвій)
7 серпня 2015 року, 16:54
Кухонні поради
Якщо ви хочете, щоб рис вийшов білосніжним, при варінні додайте трохи оцту. Щоб надати пікантну часникову нотку всьому блюду, натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладайте на неї салат або гарнір. Новий смак маринаду для м'яса дасть темне пиво або суміш світлого пива з соєвим соусом, сіллю і перцем за смаком. Пиво можна додавати також в тушковані овочі, в тому числі воно додасть особливий смак і запах вареної картоплі. Печінка потрібно солити тільки в кінці, інакше вона стане жорсткою. Щоб ...
Читати повністю...
Кухонні поради
Якщо ви хочете, щоб рис вийшов білосніжним, при варінні додайте трохи оцту. Щоб надати пікантну часникову нотку всьому блюду, натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладайте на неї салат або гарнір. Новий смак маринаду для м'яса дасть темне пиво або суміш світлого пива з соєвим соусом, сіллю і перцем за смаком. Пиво можна додавати також в тушковані овочі, в тому числі воно додасть особливий смак і запах вареної картоплі. Печінка потрібно солити тільки в кінці, інакше вона стане жорсткою. Щоб ...
Читати повністю...
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
На приготування цієї страви мене надихнула Оксаночка Оксана. Тільки я його крапельку змінила. Додала в начинку часник і зелень. Вийшло дуже смачно! Для рецепта вам буде потрібно: баклажани сир часник майонез Зелень (кріп, кінза, базилік) салат (листя) - для прикраси Баклажани нарізати пластинками вздовж товщиною приблизно 0,3 мм. Обсмажити їх порціями з двох сторін на рослинній олії. (Я попередньо ще замачіла в солоній воді, щоб не гірчить і обваляти в борошні перед тим як смажити, наступного разу спробую ...
Читати повністю... yuliya
24 січня 2016, 15:26
СОМ16-2. насіння 2016
Звіт по Садово-городній марафону. (СОМ16) Замовляла на agro-store.com.ua і m-dachnik.comПоправкі спостереження за липень 2016 Найстійкіший чорний принц, як мені і дістався в 2015, цього сорту однозначно бути. Оля жовтий - точка росту зупинилася, томатика висить багато, але вони середні, може обійтися без підв'язки вгору, т.к невисокий близько 50 см. Белла Росса розсада слабка, вижило мало. Де Барао аналогічно. Мобіл покатит, досвід 2-й рік. Голд Кемел насінням у відкритий грунт залишила на след-й рік. Черрі ростуть рясно, пустила в вільний зростання ...
Читати повністю...
10 рецептів смачних закусок
1. Рулетики з баклажанів з сиром і часником Відмінна закуска - рулетики з баклажанів з сиром і часником. Її можна приготувати за кілька годин до приходу гостей, а можна і за добу. Залишається вона на наступний день в тому ж первозданному вигляді. Смак - незмінний. В якості начинки може виступати чорнослив з горішками, корейська морквина з часником, шинка з помідорами, злегка підсолений сир з рубаною зеленню. Будь-які рулетики з начинкою дуже смачні! Кількість рослинного масла зазначено приблизно, так як баклажан ...
Читати повністю... Наталя
25 березня 2012, 17:29
Баклажани з сиром
оча я готувала вже два рази їх, один раз було і без сиру (вчора так як були ті, що постять друзі в гостях). І в обох випадках дуже сподобалося. Це супер-мега блюдо
Читати повністю...
Рис з баклажанами
Як ви вже зрозуміли я з тих людей, яким котлетка - краще ніж кофетка. А помідор - краще ніж тортик. З цього ось такі страви я готова хвалити нескінченно. Тушковані овочі, рис, мммм мої улюблені помідори у власному соку, а базилік! базилік! Ну це просто якась ароматна ароматність. І баклажан, сир .... і нічого більше для щастя не треба! Якщо ви поділяєте мою любов до овочів, записуйте. Буде смачно! Постять можуть сир не використовувати або замінити на тофу.
Читати повністю...
останнім часом моє улюблене блюдо))
500 г баклажанів 350 г помідорів 100 г сиру 3 зубчики часнику сіль перець Баклажани нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см.Хорошо посолити, залишити на 30 хвилин (це робиться для того, щоб вони не гірчить) .Потім промити в холодній воде.Помідори нарізати кружечками .Чеснок дрібно порубати або видавити через чеснокодавку.Сир натерти на дрібній терке.Баклажани викласти в форму для запікання, кожен гурток натерти чесноком.На баклажани викласти трохи часнику, викласти помідори, трохи посолити, поперчити, посипати сиром, поставити в духовку.Запек ть при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.При подачі ...
Читати повністю...
ТОР - 10 Рецептів приготування чудових закусок
1. Рулетики з баклажанів з сиром і часником Відмінна закуска - рулетики з баклажанів з сиром і часником. Її можна приготувати за кілька годин до приходу гостей, а можна і за добу. Залишається вона на наступний день в тому ж первозданному вигляді. Смак - незмінний. В якості начинки може виступати чорнослив з горішками, корейська морквина з часником, шинка з помідорами, злегка підсолений сир з рубаною зеленню. Будь-які рулетики з начинкою дуже смачні! Кількість рослинного масла зазначено приблизно, так як баклажан ...
Читати повністю...
Що, як і за допомогою чого ми готуємо на дачі
Спеціальної категорії для розміщення рецептів страв приготованих на дачі я тут не знайшла, тому для очищення совісті - це посилання на рецепти моїх заготовок на зиму. А нижче хочу показати, що ми готуємо на дачі (фото з різних телефонів і фотоапаратів, але всі мої дачні). Це найпростіше і всіма улюблене блюдо - шашлик. Маринад для м'яса завжди роблю різний, експериментую. Насправді все залежить від м'яса, якщо м'ясо гарне, то можна просто посолити, поперчити і відправити на вогонь ...
Читати повністю... Машенька
8 жовтня 2014 року, 13:32
Тематичний день маслини, оливкова олія і готуємо рататуй
Заняття з раннього розвитку для дитини старше 3 років (або на ваш розсуд). Для всіх хто вирішить взяти участь в ТД, треба створити репост в своєму щоденнику або на своїй сторінці в соц.сетях, вставити в коментар до цього посту посилання на репост і ви отримаєте матеріали, з якими і будете захоплююче і цікаво вивчати маслини, дізнаєтеся як готують оливкову олію з презентації, і приготуєте оригінальне блюдо з мультфільму, і звичайно подивимося цей цікавий мультик рататуй! Сьогодні ми з вами ...
Читати повністю... Inna (InChi)
23 січня 2015 року, 12:44
Як заморожувати деякі готові страви
Як заморозити млинці з начинкою Квадратні фрікаделькіКак приготувати і заморозити фрикадельки Як заморозити голубциКолбаскі по-Слуцьк - готуємо і заморожуємо впрокПолуфабрікат «Ковбаса з сулугуні та зелені». Рецепт з сиру сулугуні.Как приготувати заморожені перці Як варити і заморожувати м'ясний бульйон Як заморозити зелень кубиками Як заморозити петрушку Як заморозити зелена цибуля Як заморозити перець Як заморозити помідори Як заморозити кабачки Як заморозити баклажани Як заморозити кольорову капустуКак заморозити брокколі Як заморозити гарбуз Як заморозити гриби як заморозити шпінатКак заморозити кукурудзу як заморозити ...
Читати повністю...
Рецепт баклажанові запіканки!
Поділюся рецептом простий і дуже смачною запіканки з баклажанів! Фотки немає, т.к. з'їли все так швидко, що не встигла) Буде потрібно: 2 маленьких баклажана (або 1 великий) 2 великих морквини маленька цибулина (можна і без неї) 4 зубчики часнику 2 помідори шинка або ковбаса (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) 50гр сиру соняшникову олію сіль майонез Приготування: 1.Натереть на крупній тертці моркву, порізати цибулю і все це обсмажити на посолнечном олії на сковорідці (щоб морквина стала м'якою) 2.Баклажани порізати не товста кільцями (залити водою солоною, щоб не гірчить на пару хвилин). Потім обсмажити на ...
Читати повністю...
Баклажновая запіканка
Поділюся рецептом простий і дуже смачною запіканки з баклажанів! Фотки немає, т.к. з'їли все так швидко, що не встигла) Буде потрібно: 2 маленьких баклажана (або 1 великий) 2 великих морквини маленька цибулина (можна і без неї) 4 зубчики часнику 2 помідори шинка або ковбаса (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) 50гр сиру соняшникову олію сіль майонез Приготування: 1.Натереть на крупній тертці моркву, порізати цибулю і все це обсмажити на посолнечном олії на сковорідці (щоб морквина стала м'якою) 2.Баклажани порізати не товста кільцями (залити водою солоною, щоб не гірчить на пару хвилин). Потім обсмажити на ...
Читати повністю... Що ви з ними робите?На моє запитання "гірчать чи що?
Може у кого є досвід їх спільного вирощування ?
Ніхто не знає?