Відмінний і ситний сніданок, який не займає багато часу на підготовку, рис з баклажаном, приготований за принципом італійського різотто.
Як пишуть багато джерел, рис - найважливіша культура Східних країн. Це справедливо, почасти. Рис - найважливіша культура практично в усьому світі. Безумовно, на сході рис їдять майже всюди і багато. Але в тій же Італії культура споживання рису зведена в ранг майже мистецтва.
Інгредієнти (2 порції)
- Рис (арборіо) 1 стакан
- Баклажан 2-3 шт
- Лук 1 шт
- Часник 2 зубчики
- Пармезан (натертий) 1 ст. л.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Зелений базилік 1 гілочка
- Сіль, перець чорний за смаком
- Рис арборіо після шліфування містить деяку кількість рисової муки, яка під час готування забезпечує правильну консистенцію страви. Тому промивати рис не варто, і рис з баклажаном буде такою як треба.
Італійський рис арборіо
- Баклажан спекти будь-яким доступним способом. Баклажани, спечені у відкритому полум'я або на вугіллі - ідеально. Але вдома на кухні, найзручніше, піч баклажани в мікрохвильовці. Тільки обов'язково треба проткнути баклажан ножем, інакше він, скоріш за все, лопне або вибухне. Три середніх баклажана запікаються орієнтовно до 10 хв. Запечені баклажан остудити і очистити від шкірки. М'якоть нарізати кубиками, втричі більші, ніж нарізаються овочі для салату олів'є .
Баклажан спекти будь-яким доступним способом
- Цибулю і часник очистити. Зубчики часнику розчавити за допомогою ножа, а цибулю дрібно нарізати.
- У сотейнику розігріти оливкову олію і обсмажити на ньому роздавлені зубчики часнику. Завдання часнику - ароматизувати масло, потім часник викинути.
Обсмажити на оливковій олії часник
- На маслі обсмажити цибулю до м'якості і легкого золотистого відтінку. Посолити і поперчити за смаком.
На маслі обсмажити цибулю до м'якості
- Потім додати до цибулі сухий рис арборіо, перемішати.
Додати до цибулі сухий рис арборіо
- Зазвичай, перша рідина, яку повинен увібрати рис - сухе біле вино. Це за бажанням. Додати до рису півсклянки овочевого бульйону або звичайною гарячої води. Овочевий бульйон, до речі, приготувати вкрай просто і часу багато це не займе. треба просто відварити морквину, цибулину, картоплину, супові корінці (селера, пастернак, петрушку) в літрі води протягом 20 хв.
Додати до рису півсклянки овочевого бульйону або звичайною гарячої води
- Зменшити вогонь і продовжувати варити рис, поки рідина повністю не поглине ім.
- Невеликими порціями підливати бульйон або воду, після того, як вбереться попередня порція.
Невеликими порціями підливати бульйон або воду
- Коли рис вже готовий, але в самій серединці зерна відчувається ледь помітна твердість, додати в рис з овочами нарізаний спечений баклажан.
Додати в рис з овочами нарізаний спечений баклажан
- Додати ще бульйон. Загалом 1 склянка рису арборіо здатний поглинути від 3 склянок рідини. І навіть більше - треба стежити. Підсумкова консистенція страви рис з баклажаном - каша-розмазня. Часто роблять різотто досить густим, ближче до плову, це на любителя. Різотто повинно бути текучим як хвиля.
- Перед самою готовність рису з баклажаном, посипати рис з баклажаном натетим пармезаном і перемішати.
Посипати рис з баклажаном нартетим пармезаном
- Потримати під кришкою 2-3 хв і розкласти рис з баклажаном по тарілках.
Обов'язково прикрасити гілочками зеленого базиліка
- Додатково посипати пармезаном і перемішувати вже за столом. Обов'язково прикрасити гілочками зеленого базиліка.
Рис з баклажаном - баклажани різотто
- Рис з баклажаном - відмінний сніданок, наситить до обіду, це неодноразово перевірено.
Рис з баклажаном - баклажани різотто (Risotto al melanzane)
про рецепт
Італійська кухня
- Вихід: 2 Порції
- Підготовка: 20 хв
- Приготування: 25 хв
- Готується за: 45 хв
Автор: Сергій Джуренко
Збережіть рецепт для друзів
Оцініть рецепт
Рис з баклажаном
5 (100%) 94