- Рагу з овочів, запечених на деку Овочевий салат на зиму, або рагу з запечених овочів ви можете приготувати...
- Рагу з овочів, запечених на деку
- Інгредієнти для рагу з овочів, запечених на деку
- Рагу з овочів, запечених на деку
- Інгредієнти для рагу з овочів, запечених на деку
Рагу з овочів, запечених на деку
Овочевий салат на зиму, або рагу з запечених овочів ви можете приготувати в духовці на деку. Це найбільш простий спосіб заготівлі продуктів. Погодьтеся, зручно нарізати овочі, поставити їх в духову шафу і зайнятися своїми справами. Приблизно через годину все готове, залишиться тільки розфасувати готовий салат по банках.
Рагу з овочів, запечених на деку
Овочі, приготовані за цим рецептом можна подати як самостійне блюдо або на гарнір до м'яса. Овочева закуска буде популярна завжди, а особливо довгою зимою, коли приємно відкрити банку з ароматним рагу, яке нагадує літо.
- Час приготування: 1 година 40 хвилин
- Кількість: 2 л
Інгредієнти для рагу з овочів, запечених на деку
- 1 кг кабачків;
- 1 кг моркви;
- 700 г баклажанів;
- 500 г цибулі;
- 500 г болгарського перцю;
- 300 г помідорів;
- 1 головка часнику;
- 3 перцю чилі;
- 200 г стеблового селери;
- оливкова олія (для запікання овочів і покриття шаром після заповнення банок);
- 20 г солі;
- 40 г цукру;
- 10 г меленої паприки.
Спосіб приготування рагу з овочів, запечених на деку
Замочуємо в холодній воді морква, щоб легше відмити забруднення. Потім чистимо і тремо на крупній тертці, замість неї можете взяти тертку для корейської моркви або нарізати моркву тонкою соломкою.
Чистимо і натираємо моркву
Кабачки очищаємо від шкірки і насіння. Щільну частину м'якоті нарізаємо шматочками товщиною 1.5-2 сантиметра.
нарізаємо кабачки
Баклажани ріжемо так само, як і кабачки. Для заготівлі придатні стиглі баклажани з гладкою, синьою і пружною шкіркою.
нарізаємо баклажани
Дрібно рубаємо цибулю, салат вийде смачніше, якщо використовувати напівсолодкий або солодкий сорт ріпчастої цибулі.
Рубаємо цибулю
Відрізаємо хвостики у солодкого перцю, видаляємо насіння, промиваємо під краном. Нарізаємо перці тонкою соломкою.
Нарізаємо солодкий перець
Перець чилі ріжемо кільцями. Я додала зелений перчик, він не такий гострий. Червоний, пекучий чилі додавайте обережно, спочатку спробуйте на смак, іноді досить одного стручка на таку кількість продуктів.
Чистимо часник і нарізаємо гострий перець чилі
Головку часнику очищаємо від лушпиння, зубчики часнику додамо цілком, різати їх не потрібно.
Очищаємо помідори від плодоніжки і нарізаємо
Червоні помідори нарізаємо довільно, важливо вирізати плодоніжки, ця частина томатів в рагу потрапити не повинна!
Стебла селери ріжемо кубиками.
Нагріваємо духовку до температури 180 градусів за Цельсієм. Беремо великий лист, викладаємо на нього все подрібнені продукти, посипаємо цукром і сіллю, поливаємо оливковою олією, додаємо мелену солодку паприку для посилення аромату. Перемішуємо інгредієнти руками і відправляємо деко в розігріту духову шафу.
Викладаємо овочі на деко, додаємо спеції, перемішуємо і ставимо гаситися
Запікаємо приблизно 1 годину. Так як жар в духовці розподіляється неоднаково, то через кожні 20 хвилин я раджу акуратно перемішувати вміст дека.
Тушкуємо рагу з овочів приблизно 1 годину помішуючи кожні 20 хвилин
У слабкому розчині харчової соди моєму кришки і баночки, сушимо в духовці, перевернувши шийкою вниз (температура 110 градусів).
Викладаємо рагу з овочів, запечених на деку, в банки і стерилізуємо
Заповнюємо нагріті банки гарячими овочами, зверху наливаємо тонку смужку оливкового масла.
Ставимо банки в каструлю з гарячою водою, доводимо до кипіння, стерилізуємо 15 хвилин банки місткістю 500 г і 25 хвилин місткістю 1 літр.
Рагу з овочів, запечених на деку
Готові консерви закручуємо щільно, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Зберігаємо в холодному погребі.
Рагу з овочів, запечених на деку
Овочевий салат на зиму, або рагу з запечених овочів ви можете приготувати в духовці на деку. Це найбільш простий спосіб заготівлі продуктів. Погодьтеся, зручно нарізати овочі, поставити їх в духову шафу і зайнятися своїми справами. Приблизно через годину все готове, залишиться тільки розфасувати готовий салат по банках.
Рагу з овочів, запечених на деку
Овочі, приготовані за цим рецептом можна подати як самостійне блюдо або на гарнір до м'яса. Овочева закуска буде популярна завжди, а особливо довгою зимою, коли приємно відкрити банку з ароматним рагу, яке нагадує літо.
- Час приготування: 1 година 40 хвилин
- Кількість: 2 л
Інгредієнти для рагу з овочів, запечених на деку
- 1 кг кабачків;
- 1 кг моркви;
- 700 г баклажанів;
- 500 г цибулі;
- 500 г болгарського перцю;
- 300 г помідорів;
- 1 головка часнику;
- 3 перцю чилі;
- 200 г стеблового селери;
- оливкова олія (для запікання овочів і покриття шаром після заповнення банок);
- 20 г солі;
- 40 г цукру;
- 10 г меленої паприки.
Спосіб приготування рагу з овочів, запечених на деку
Замочуємо в холодній воді морква, щоб легше відмити забруднення. Потім чистимо і тремо на крупній тертці, замість неї можете взяти тертку для корейської моркви або нарізати моркву тонкою соломкою.
Чистимо і натираємо моркву
Кабачки очищаємо від шкірки і насіння. Щільну частину м'якоті нарізаємо шматочками товщиною 1.5-2 сантиметра.
нарізаємо кабачки
Баклажани ріжемо так само, як і кабачки. Для заготівлі придатні стиглі баклажани з гладкою, синьою і пружною шкіркою.
нарізаємо баклажани
Дрібно рубаємо цибулю, салат вийде смачніше, якщо використовувати напівсолодкий або солодкий сорт ріпчастої цибулі.
Рубаємо цибулю
Відрізаємо хвостики у солодкого перцю, видаляємо насіння, промиваємо під краном. Нарізаємо перці тонкою соломкою.
Нарізаємо солодкий перець
Перець чилі ріжемо кільцями. Я додала зелений перчик, він не такий гострий. Червоний, пекучий чилі додавайте обережно, спочатку спробуйте на смак, іноді досить одного стручка на таку кількість продуктів.
Чистимо часник і нарізаємо гострий перець чилі
Головку часнику очищаємо від лушпиння, зубчики часнику додамо цілком, різати їх не потрібно.
Очищаємо помідори від плодоніжки і нарізаємо
Червоні помідори нарізаємо довільно, важливо вирізати плодоніжки, ця частина томатів в рагу потрапити не повинна!
Стебла селери ріжемо кубиками.
Нагріваємо духовку до температури 180 градусів за Цельсієм. Беремо великий лист, викладаємо на нього все подрібнені продукти, посипаємо цукром і сіллю, поливаємо оливковою олією, додаємо мелену солодку паприку для посилення аромату. Перемішуємо інгредієнти руками і відправляємо деко в розігріту духову шафу.
Викладаємо овочі на деко, додаємо спеції, перемішуємо і ставимо гаситися
Запікаємо приблизно 1 годину. Так як жар в духовці розподіляється неоднаково, то через кожні 20 хвилин я раджу акуратно перемішувати вміст дека.
Тушкуємо рагу з овочів приблизно 1 годину помішуючи кожні 20 хвилин
У слабкому розчині харчової соди моєму кришки і баночки, сушимо в духовці, перевернувши шийкою вниз (температура 110 градусів).
Викладаємо рагу з овочів, запечених на деку, в банки і стерилізуємо
Заповнюємо нагріті банки гарячими овочами, зверху наливаємо тонку смужку оливкового масла.
Ставимо банки в каструлю з гарячою водою, доводимо до кипіння, стерилізуємо 15 хвилин банки місткістю 500 г і 25 хвилин місткістю 1 літр.
Рагу з овочів, запечених на деку
Готові консерви закручуємо щільно, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Зберігаємо в холодному погребі.
Рагу з овочів, запечених на деку
Овочевий салат на зиму, або рагу з запечених овочів ви можете приготувати в духовці на деку. Це найбільш простий спосіб заготівлі продуктів. Погодьтеся, зручно нарізати овочі, поставити їх в духову шафу і зайнятися своїми справами. Приблизно через годину все готове, залишиться тільки розфасувати готовий салат по банках.
Рагу з овочів, запечених на деку
Овочі, приготовані за цим рецептом можна подати як самостійне блюдо або на гарнір до м'яса. Овочева закуска буде популярна завжди, а особливо довгою зимою, коли приємно відкрити банку з ароматним рагу, яке нагадує літо.
- Час приготування: 1 година 40 хвилин
- Кількість: 2 л
Інгредієнти для рагу з овочів, запечених на деку
- 1 кг кабачків;
- 1 кг моркви;
- 700 г баклажанів;
- 500 г цибулі;
- 500 г болгарського перцю;
- 300 г помідорів;
- 1 головка часнику;
- 3 перцю чилі;
- 200 г стеблового селери;
- оливкова олія (для запікання овочів і покриття шаром після заповнення банок);
- 20 г солі;
- 40 г цукру;
- 10 г меленої паприки.
Спосіб приготування рагу з овочів, запечених на деку
Замочуємо в холодній воді морква, щоб легше відмити забруднення. Потім чистимо і тремо на крупній тертці, замість неї можете взяти тертку для корейської моркви або нарізати моркву тонкою соломкою.
Чистимо і натираємо моркву
Кабачки очищаємо від шкірки і насіння. Щільну частину м'якоті нарізаємо шматочками товщиною 1.5-2 сантиметра.
нарізаємо кабачки
Баклажани ріжемо так само, як і кабачки. Для заготівлі придатні стиглі баклажани з гладкою, синьою і пружною шкіркою.
нарізаємо баклажани
Дрібно рубаємо цибулю, салат вийде смачніше, якщо використовувати напівсолодкий або солодкий сорт ріпчастої цибулі.
Рубаємо цибулю
Відрізаємо хвостики у солодкого перцю, видаляємо насіння, промиваємо під краном. Нарізаємо перці тонкою соломкою.
Нарізаємо солодкий перець
Перець чилі ріжемо кільцями. Я додала зелений перчик, він не такий гострий. Червоний, пекучий чилі додавайте обережно, спочатку спробуйте на смак, іноді досить одного стручка на таку кількість продуктів.
Чистимо часник і нарізаємо гострий перець чилі
Головку часнику очищаємо від лушпиння, зубчики часнику додамо цілком, різати їх не потрібно.
Очищаємо помідори від плодоніжки і нарізаємо
Червоні помідори нарізаємо довільно, важливо вирізати плодоніжки, ця частина томатів в рагу потрапити не повинна!
Стебла селери ріжемо кубиками.
Нагріваємо духовку до температури 180 градусів за Цельсієм. Беремо великий лист, викладаємо на нього все подрібнені продукти, посипаємо цукром і сіллю, поливаємо оливковою олією, додаємо мелену солодку паприку для посилення аромату. Перемішуємо інгредієнти руками і відправляємо деко в розігріту духову шафу.
Викладаємо овочі на деко, додаємо спеції, перемішуємо і ставимо гаситися
Запікаємо приблизно 1 годину. Так як жар в духовці розподіляється неоднаково, то через кожні 20 хвилин я раджу акуратно перемішувати вміст дека.
Тушкуємо рагу з овочів приблизно 1 годину помішуючи кожні 20 хвилин
У слабкому розчині харчової соди моєму кришки і баночки, сушимо в духовці, перевернувши шийкою вниз (температура 110 градусів).
Викладаємо рагу з овочів, запечених на деку, в банки і стерилізуємо
Заповнюємо нагріті банки гарячими овочами, зверху наливаємо тонку смужку оливкового масла.
Ставимо банки в каструлю з гарячою водою, доводимо до кипіння, стерилізуємо 15 хвилин банки місткістю 500 г і 25 хвилин місткістю 1 літр.
Рагу з овочів, запечених на деку
Готові консерви закручуємо щільно, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Зберігаємо в холодному погребі.