рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Баклажани для схуднення

  1. жиросжигающий склад
  2. Гарячі рецепти
  3. дієтичні салати
  4. Запікаємо в духовці
  5. баклажанна дієта
  6. секрети успіху
  7. Шкода і протипоказання

Баклажани, сприймаються більшістю людей, як овочі, але насправді є ягодами сімейства пасльонових, у багатьох джерелах називаються білковими продуктами, хоча вуглеводів в них в 10 разів більше. Важливо інше: баклажани вважаються ще й одним з найкращих продуктів для схуднення і з них виходять прекрасні дієтичні страви.

У цій статті ми поговоримо з вами про те, чому від баклажанів худнуть, і запропонуємо смачні, корисні і дієтичні рецепти з баклажанів.


Зміст статті:


жиросжигающий склад

Окультурені в Індії понад 10 століть тому, баклажани відрізняються унікальним для зниження ваги складом: насититися ними легше, ніж іншими овочами, і апетит потім «не пробуджується» набагато довше.

Корисний для схуднення склад баклажанів


Є баклажани краще з жировими продуктами (наприклад, сиром або оливковою олією) - тоді їх жиророзчинні вітаміни (бета-каротин, А, Е і К) засвояться відмінно. Інші вітаміни - С і групи В (цілих 7), велика кількість клітковини, органічних кислот і мінералів: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, мідь, марганець, селен.

Пектин, що допомагає «збирати відходи», нейтралізувати жири і цукру, баклажани теж багаті. А ось калорій в них мало, 20-35 ккал - так називаємося негативна калорійність, проте дія баклажанів на апетит дійсно схоже з білковим.

У баклажанах є і сапоніни, що поліпшують травлення і нормалізують рівень цукру - це теж сприяє схудненню. Але ще цікавіше хлорогенова кислота з яскравим антиоксидантну дію, регулює метаболізм, нормалізує холестерин і прискорює процес спалювання жирів.

Чим ще корисні баклажани для схуднення? Баклажани також знімають набряки, підсилюють сечовиділення, нормалізують обмінні процеси (особливо ліпідний і водно-сольовий) і мають безліч інших лікувальних властивостей.


Гарячі рецепти

Важко повірити, що ситне рагу з баклажанів з куркою допомагає реально позбуватися від зайвої ваги, але це так. Насичені жири не використовуються, але можна додати рослинного масла - буде смачно. Шматочками нарізають 400 г курячої грудки, цибулину і 1-2 солодких перцю - півкільцями, морква - на крупній тертці, великий баклажан і 2 свіжих помідора - кубиками. Шарами кладуть в горщики або товстостінну каструлю курку, цибулю, баклажани, перець, морква, помідори, додають масло і 2-3 ст.л. води, 2 дрібно нарізану зубчики часнику, трохи солі. Закривають кришкою, готують в духовці на 140˚ або на плиті, на малому вогні: вийде ароматне «рагу у власному соку». При подачі посипають рубаною петрушкою або кропом.


Відмінно насичують і баклажани, фаршировані овочами і рисом. На овочевому бульйоні протягом 15 хвилин відварюють на слабкому вогні 150 г бурого рису з чебрецем (½ ч.л.), трохи підсоленого. Поки вариться, ріжуть навпіл по довжині 4 баклажана і обережно вичищають м'якоть: «човники» повинні вийти товщиною близько 1,5 см, їх посипають сіллю і залишають на 15 хвилин; м'якоть дрібно нарізають. Цибулину - теж дрібно, часточку часнику - порубати. Солодкий перець (1 шт.) І 2 великих помідора - дрібними кубиками. Половинки баклажанів промивають, кладуть у глибоку форму і наповнюють. Спочатку суміш - цибуля, часник, помідори, перець, баклажанна м'якоть, шавлія (½ ч.л.) і бульйон (1-2 ст.л.), зверху - зварений рис, на нього - нарізану тонкими пластинками сир (моцарелла, рікотта , фета або інший нежирний, 120-130 г). Ставлять в духовку на 200˚ на 35-40 хвилин, перед подачею посипають зеленою цибулею.

дієтичні салати

Любителів салатів баклажани теж порадують. Пропонуємо вам 2 дієтичних рецепта салату:

Обсмажте кубики баклажана 5-7 хвилин на середньому вогні в оливковій олії (1-2 ст.л.). У салатник складіть дрібно порізані варені яйця (3 шт.) І зелень цибулі, 2-3 ст.л. консервованої кукурудзи і охолоджені баклажани. Полийте соком лимона, перемішайте, посипте рубаною зеленню.


Трохи більше ситний салат підійде і для зими. Нарізані баклажани (2 шт.) Обсмажте з цибулею (півкільцями) до м'якості. Дрібно наріжте велике яблуко і 1-2 варених яйця. Тепер все підготовлене - в салатник, додайте 3 ст.л. зеленого горошку. Соус: 3 ст.л. натурального йогурту, подрібнена часточка часнику, гірчиця (½ ч.л.) - ретельно перемішати, заправити салат і посипати зеленню.

Запікаємо в духовці

Для любителів страв «легше» - баклажановий паштет і баклажани печені.

Пару баклажан запікають цілком, в шкірці, охолоджують, виймають ложкою м'якоть. Змішують з припущена в оливковій олії цибулиною і порізаними вареними яйцями (3 шт.), Додають за смаком сіль і чорний перець, перетворюють в паштет в блендері.

Якщо запекти баклажани (3 шт.) Разом з кабачком, буде смачніше і ситніше, а калорійність майже не підвищиться. Очищені плоди, нарізані великими кубиками, шарами кладуть в горщики, заливають натуральним йогуртом і запікають 40 хвилин в духовці при 180˚. Гаряче блюдо посипають нежирним тертим сиром.


баклажанна дієта

Є багато варіантів дієти з баклажанами для схуднення. По суті вони відрізняються застосуванням і приготуванням головного інгредієнта дієти - баклажанів: так, їх поєднують з м'ясом, рибою, сиром, яйцями, іншими овочами, цільнозерновими хлібцями і крупами. Тут наведемо дієту на «заморської» баклажанної ікрі, приготовленої дієтичним способом.

Рецепт баклажанної ікри для схуднення

При 180˚ 30 хвилин запікають у духовці, в глибокій формі баклажани (3 великих) і болгарський перець (3 шт.), Розрізані по довжині, в шкірці роблять проколи; порізані на 4 частини очищені цибулини (3 шт.) і моркву (2 великих), соковиті помідори (4 шт. загорнутих у фольгу). З запечених перців, помідорів і баклажанів шкірку знімають, разом з морквою і цибулею перетворюють їх в ікру в блендері (протирають через сито), додають 2 ст.л. оливкового масла, пряні трави і трохи солі за смаком.

Меню дієти для схуднення на 5 днів

Дієта для схуднення з баклажанами включає білки, вуглеводи з овочів-фруктів і мінімум рослинного масла; розрахована на 5 днів.


1-й день - баклажанна ікра і салати з сирих овочів;
2-й - ікра і варена курка без шкірки;
3-й - курка, 2 яйця круто і ікра з баклажанів;
4-й - ікра, фрукти (НЕ банани і виноград), овочі, сир, яйця;
5-й - відварна риба, фрукти, ікра, кефір.

Ікри можна з'їдати до 500 г в день, доповнюючи іншими продуктами; непоєднувані продукти (сир і курка, ікра і кефір та ін.) не змішувати в один прийом. При дотриманні дієти з баклажанами обіцяється схуднення на 5 кг. За різними відгуками, вдається позбуватися від 3-6 кг. Непоганий результат, правда? При цьому дієта смачна і не голодна.

секрети успіху


Фахівці дозволяють «сидіти на баклажанах для схуднення» до 2-х тижнів. Надалі, щоб не набирати вагу, треба частіше включати їх в меню, а копченості, солодощі, насичені жири і білу муку виключити.

Баклажани краще не смажити, а запікати або тушкувати (можна спочатку злегка припускати в маслі).

Перед приготуванням нарізати, посолити, придавити гнітом на 30 хвилин, щоб пішла гіркота і речовини, дратівливі шлунково-кишкового тракту; до того ж так вони вбирають менше масла.

Широко поширений рецепт схуднення на соку баклажана, причому в багатьох джерелах його пропонується пити сирою, по ½ склянки за півгодини до їди. Не варто це робити - сирої сік токсичний, але можна його прокип'ятити 10-15 хвилин. Корисні для схуднення властивості соку баклажана при цьому зберігаються.

Шкода і протипоказання

Баклажани принесуть шкоди лише при безграмотному вживанні - в сирому або перезрілому вигляді. Купуйте стиглі (краще молоді) плоди з блискучою і гладкою шкіркою без плям, але не м'які або зморщені. Натисніть пальцем біля плодоніжки: «ямки» не залишилося - плід хороший.


При готуванні теж будьте уважніше: м'якоть повинна бути білою і не темніти в перші хвилини після розрізання плода; занадто темні насіння з різким запахом - теж ознака перезрілість.

Протипоказань для вживання баклажанів мало: виразкова хвороба і гастрит в стадії загострення, розлади шлунково-кишкового тракту.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: баклажани для схуднення

Чим ще корисні баклажани для схуднення?
Непоганий результат, правда?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com