рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

баклажан, сирої

Баклажан в теплиці, що висить на рослині - Solanum melongena

Баклажан в теплиці, що висить на рослині - Solanum melongena

Фрукти з баклажанів в тканої кошику, наполовину вирізані перед ним і дві цілі поруч з нею.

Фрукти з баклажанів в тканої кошику, наполовину вирізані перед ним і дві цілі поруч з нею

Solanum melongena: цілі баклажани, недавно зібрані і шаруваті. Темний сорт.

Темний сорт

Solanum melongena: три різних колірних варіанту баклажанів.

Solanum melongena: три різних колірних варіанту баклажанів

Баклажани на маленькій тарілці для порівняння розмірів. Фрукти для нас - овоч.

Фрукти для нас - овоч

Нарізану, сирої баклажан. Якщо ви завдасте на нього сіль, вона видалить гіркі речовини.

< >

© Bought from hansenn, fotolia

Баклажан в теплиці, що висить на рослині - Solanum melongena

© Bought from pilipphoto, fotolia

Фрукти з баклажанів в тканої кошику, наполовину вирізані перед ним і дві цілі поруч з нею.

© Public Domain, skeeze, pixabay.com

Solanum melongena: цілі баклажани, недавно зібрані і шаруваті. Темний сорт.

© CC-by-sa 3.0 , Grey Geezer, Wikipedia

Solanum melongena: три різних колірних варіанту баклажанів.

© CC-by-sa 2.0 , Melanie Scherer, Stiftung Gesundheit und Ernährung Schweiz

Баклажани на маленькій тарілці для порівняння розмірів. Фрукти для нас - овоч.

© CC-by 3.0 , Gran, Wikimedia

Нарізану, сирої баклажан. Якщо ви завдасте на нього сіль, вона видалить гіркі речовини.

Натисніть на столи з поживними речовинами

Баклажан - це субтропічна рослина з сімейства пасльонові. Його можна вирощувати також в помірних зонах.

Гіркі речовини і соланін перешкоджають поїдання їх в сирому вигляді. Хоча він родом не з Америки, але все-таки не є отруйним, як інші пасльонові "старого світу". Існують три основні різновиди: esculentum, "Nees" з круглими яйцевидним плодами, serpentinum, "LHBailey" з довгими тонкими плодами і depressum, "LHBailey" з особливо маленькими плодами.

В Європі найчастіше вживається вид Solanum melongena різновиди esculentum з його булавовидними, темно-фіолетовими аж до здаються чорного кольору, приблизно 20-сантиметровими плодами. Купувати баклажани слід ще твердими, інакше є ймовірність, що вони переспіли або зберігалися занадто довго. У підстави плодоніжки можуть бути гострі колючки.

Загальна інформація:

з Вікіпедії : "Баклажан, або Паслен тёмноплодний (лат. Solánum melongéna) - вид багаторічних трав'янистих рослин роду Паслен (Solanum). Вирощують як однорічна рослина. Їстівний тільки плід. У ботанічному сенсі це ягода, в кулінарному розглядається як овоч. Відомий також під назвою бадриджан (рідко бубріджан), а в південних районах Росії і на Україні баклажани називають синенькими (од. ч. синенький) ".

Хімічний склад:

"Плоди баклажана містять:

  • сухих речовин 7,1-11%,
  • цукрів 2,72-4%,
  • білків 0,6-1,4%,
  • жирів 0,1-0,4%,

а також солі кальцію, калію, фосфору, заліза, каротин і велика кількість вітамінів групи В. Овоч багатий клітковиною ".

Застосування в кулінарії:

"Баклажани активно використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх варять, смажать, запікають, гасять, готують на грилі, маринують, використовують для приготування баклажановий салатів та ікри, а також їдять сирими.

Баклажани також є цінним видом ягідної сировини для консервної промисловості (баклажанна ікра і ін.).

Перезрілі баклажани не рекомендується вживати в їжу, так як в них міститься багато соланіну. В їжу використовуються молоді плоди у фазі технічної стиглості.

На Сході баклажани називають «овочами довголіття». Завдяки вмісту солей калію, благотворно впливають на діяльність серця, баклажани рекомендується вживати літнім людям і тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Речовини баклажанів добре розщеплюють жири; ці овочі рекомендуються для зниження ваги і при атеросклерозі. Завдяки своєму хімічному складу цей овоч здатний підтримувати кислотно-лужний баланс в організмі на оптимальному рівні. Регулярне вживання страв з баклажанів благотворно впливає на сольовий баланс. Тому баклажанної дієти рекомендують дотримуватися при порушенні обміну речовин, зокрема при подагрі. Баклажани допомагають в боротьбі з хворобами печінки і нирок, шлунково-кишкового тракту, корисні вони і при запорах ".

Медичне застосування:

"Завдяки вмісту солей калію, благотворно впливають на діяльність серця, баклажани рекомендується вживати літнім людям і тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Речовини баклажанів добре розщеплюють жири; ці овочі рекомендуються для зниження ваги і при атеросклерозі. Завдяки своєму хімічному складу цей овоч здатний підтримувати кислотно-лужний баланс в організмі на оптимальному рівні. Регулярне вживання страв з баклажанів благотворно впливає на сольовий баланс. Тому баклажанної дієти рекомен затишок дотримуватися при порушенні обміну речовин, зокрема при подагрі. Баклажани допомагають в боротьбі з хворобами печінки і нирок, шлунково-кишкового тракту, корисні вони і при запорах ".

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com