Баклажан в теплиці, що висить на рослині - Solanum melongena
Фрукти з баклажанів в тканої кошику, наполовину вирізані перед ним і дві цілі поруч з нею.
Solanum melongena: цілі баклажани, недавно зібрані і шаруваті. Темний сорт.
Solanum melongena: три різних колірних варіанту баклажанів.
Баклажани на маленькій тарілці для порівняння розмірів. Фрукти для нас - овоч.
Нарізану, сирої баклажан. Якщо ви завдасте на нього сіль, вона видалить гіркі речовини.
< >
© Bought from hansenn, fotolia
Баклажан в теплиці, що висить на рослині - Solanum melongena
© Bought from pilipphoto, fotolia
Фрукти з баклажанів в тканої кошику, наполовину вирізані перед ним і дві цілі поруч з нею.
© Public Domain, skeeze, pixabay.com
Solanum melongena: цілі баклажани, недавно зібрані і шаруваті. Темний сорт.
© CC-by-sa 3.0 , Grey Geezer, Wikipedia
Solanum melongena: три різних колірних варіанту баклажанів.
© CC-by-sa 2.0 , Melanie Scherer, Stiftung Gesundheit und Ernährung Schweiz
Баклажани на маленькій тарілці для порівняння розмірів. Фрукти для нас - овоч.
© CC-by 3.0 , Gran, Wikimedia
Нарізану, сирої баклажан. Якщо ви завдасте на нього сіль, вона видалить гіркі речовини.
Натисніть на столи з поживними речовинами
Баклажан - це субтропічна рослина з сімейства пасльонові. Його можна вирощувати також в помірних зонах.
Гіркі речовини і соланін перешкоджають поїдання їх в сирому вигляді. Хоча він родом не з Америки, але все-таки не є отруйним, як інші пасльонові "старого світу". Існують три основні різновиди: esculentum, "Nees" з круглими яйцевидним плодами, serpentinum, "LHBailey" з довгими тонкими плодами і depressum, "LHBailey" з особливо маленькими плодами.
В Європі найчастіше вживається вид Solanum melongena різновиди esculentum з його булавовидними, темно-фіолетовими аж до здаються чорного кольору, приблизно 20-сантиметровими плодами. Купувати баклажани слід ще твердими, інакше є ймовірність, що вони переспіли або зберігалися занадто довго. У підстави плодоніжки можуть бути гострі колючки.
Загальна інформація:
з Вікіпедії : "Баклажан, або Паслен тёмноплодний (лат. Solánum melongéna) - вид багаторічних трав'янистих рослин роду Паслен (Solanum). Вирощують як однорічна рослина. Їстівний тільки плід. У ботанічному сенсі це ягода, в кулінарному розглядається як овоч. Відомий також під назвою бадриджан (рідко бубріджан), а в південних районах Росії і на Україні баклажани називають синенькими (од. ч. синенький) ".
Хімічний склад:
"Плоди баклажана містять:
- сухих речовин 7,1-11%,
- цукрів 2,72-4%,
- білків 0,6-1,4%,
- жирів 0,1-0,4%,
а також солі кальцію, калію, фосфору, заліза, каротин і велика кількість вітамінів групи В. Овоч багатий клітковиною ".
Застосування в кулінарії:
"Баклажани активно використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх варять, смажать, запікають, гасять, готують на грилі, маринують, використовують для приготування баклажановий салатів та ікри, а також їдять сирими.
Баклажани також є цінним видом ягідної сировини для консервної промисловості (баклажанна ікра і ін.).
Перезрілі баклажани не рекомендується вживати в їжу, так як в них міститься багато соланіну. В їжу використовуються молоді плоди у фазі технічної стиглості.
На Сході баклажани називають «овочами довголіття». Завдяки вмісту солей калію, благотворно впливають на діяльність серця, баклажани рекомендується вживати літнім людям і тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Речовини баклажанів добре розщеплюють жири; ці овочі рекомендуються для зниження ваги і при атеросклерозі. Завдяки своєму хімічному складу цей овоч здатний підтримувати кислотно-лужний баланс в організмі на оптимальному рівні. Регулярне вживання страв з баклажанів благотворно впливає на сольовий баланс. Тому баклажанної дієти рекомендують дотримуватися при порушенні обміну речовин, зокрема при подагрі. Баклажани допомагають в боротьбі з хворобами печінки і нирок, шлунково-кишкового тракту, корисні вони і при запорах ".
Медичне застосування:
"Завдяки вмісту солей калію, благотворно впливають на діяльність серця, баклажани рекомендується вживати літнім людям і тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Речовини баклажанів добре розщеплюють жири; ці овочі рекомендуються для зниження ваги і при атеросклерозі. Завдяки своєму хімічному складу цей овоч здатний підтримувати кислотно-лужний баланс в організмі на оптимальному рівні. Регулярне вживання страв з баклажанів благотворно впливає на сольовий баланс. Тому баклажанної дієти рекомен затишок дотримуватися при порушенні обміну речовин, зокрема при подагрі. Баклажани допомагають в боротьбі з хворобами печінки і нирок, шлунково-кишкового тракту, корисні вони і при запорах ".