Egro deleted Кухарчук 3 рівня
- 29 вересня 2009, 13:00
- 73065
Чудова піца, тонке тісто, готується швидко, дуже смачно. У нас дуже люблять гості, виходить смачніше, ніж в піцеріях. P. s. ідеально поєднується з переглядом футболу і пивом, для цього вчора і готувалася. Прохання до всіх хто ставить мінуси, пояснювати свою позицію в коментах.
Піца (італ. Pizza) - італійське національне блюдо, у вигляді круглого відкритого пирога, покритого помідорами і розплавленим сиром. З начинкою можна експериментувати на Ваш смак. Я перепробував дуже багато піц (я це блюдо люблю не менш італійців), в тому числі, і в Італії, але класичне поєднання начинок мені не завжди подобається, тому, кожен раз готуючи піцу, я щось додаю, щось прибираю. Це пояснення для всяких розумників, які почнуть кричати - це не піца і т.д. Отже, приступимо. Наші інгредієнти нарізаємо, поки підходить тісто. Рецепт нижче.
Насамперед потрібно приготувати тісто. За мене це робить хлібопіч, (стакан 230 мл). Стакан молока або води (обов'язково теплою), 3 склянки борошна (і більше додавати не треба, навіть якщо вам здасться тісто сильно липким), чайна ложка солі, столова цукру, 2 столові оливкового масла і 1,75-2 чайних дріжджів. Якщо будете робити руками, то в теплу рідину додаєте цукор і дріжджі, отставляете в тепло, щоб підійшла опара, ну а потім - борошно і все за списком. Коли тісто готове, ділимо його на дві частини (як раз виходить 2 тонких піца 32 см.) Змащуємо форму і руки маслом, зовсім трохи, починаємо ніжними рухами розподіляти тісто за формою. Ні в якому разі не розгортати качалкою. Можна його ще в повітрі покриття.
Тепер пора збирати наш конструктор. Тісто змащуємо томатним соусом, (тільки трохи) можна готовим, але краще приготувати самому з помідор або томатної пасти + спеції на свій смак. Далі подрібнене куряче філе, на нього ананаси (якщо купили нарізані, то їх все одно треба ще подрібнити), далі солодкий перець. Спеціями я посипаю або спочатку саме тісто або в будь-який шар.
Переходимо до другої. Залишки курячого філе (якщо залишилося), розподіляємо по піці, потім салямі (не лінуйтеся викладати все красиво), а в проміжки варену ковбаску, потім солодкий перець. І не забувайте про гарний настрій, адже ви передаєте їжі заряд енергії. Готувати треба з любов'ю і посмішкою на обличчі, навіть після важкого трудового дня, тоді їжа буде смачнішою і корисніше, а проблема зайвої ваги взагалі ніколи не торкнеться.
У мене є спеціально пристосування для піци. Далі відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на середню поличку. Нижня піца буде готова через 25 - 30 хвилин, її я дістаю першу, а та що була верхньої доготовляє ще хвилин 5. Якщо будете готувати по черзі, то десь по 30 хвилин, залежить від того яку хочете отримати основу, я люблю більше тверду (тоді береш шматок і тісто витримує всю начинку). Загалом тут на любителя.