OgoneK69 Кухарчук 1 рівня
- 28 серпня 2016, 12:00
- 14661
В гості приїхала рідня з Тамбова привезла дуже багато лісових грибів, половину замаринувати, буде на новорічний стіл, що поставити. Ще трохи заморозила, але морозильник не сильно великий, тому все не вмістилося. З решти грибів зварила локшину з грибами і на вечерю посмажила картоплю з грибами. І все одно залишилося ще трохи грибів. Думала щоб з них ще приготувати і тут згадала простенький, але смачний рецепт. І ось вирішила їм поділитися з вами.
Гриби добре промити, порізати і відварити в підсоленій воді. Варимо 5-6 хвилин, щоб не переварились.
! Якщо у вас гливи або шампіньйони, то їх варити не треба! Гливу, печериці можна відразу обсмажувати, відварюю я тільки лісові гриби.
Тепер заключний крок, поки гриби гасилися я нарізала дрібно кріп і розділила його на дві частини. Знімаємо кришку, перемішуємо, додаємо одну частину кропу, знову перемішуємо, через прес пропускаємо часник, перемішуємо і відразу вимикаємо вогонь.
А ще у нас в сім'ї люблять солоні гриби в сметані. Беремо баночку солоних грибів, відкриваємо і добре промиваємо, перекидаємо на друшляк і залишаємо їх стекти. А поки гриби стікають беремо сметану викладаємо її в миску, додаємо часник пропущений через прес і дрібно нарізаний кріп, все добре перчимо й перемішуємо. Гриби перекладаємо в чашку і заливаємо сметанним соусом, добре перемішуємо і ставимо в холодильник настоятися приблизно на годину можна і більше. Потім викладаємо в піали і на стіл. Дуже смачно виходить.
Або ще ось так можна. Гриби промити, потім на друшляк, а самі чистимо цибулю і часник, ріжемо дрібно зелень. Як тільки гриби стекут перекладаємо їх каструльку і додаємо до них нарізану цибулю півкільцями, часник пропущений через прес, зелень і заливаємо рослинним маслом, все добре перемішуємо і ставимо в холодильник настоятися. Через годину - два можна подавати до столу.
Смачного!