Салати для пікніка
Фото: DepositphotosВесна - час пікніків і свіжої зелені. На природу, крім шашликів, можна взяти гарячі і холодні закуски, несолодкі домашні пироги , Сендвічі та легкі овочеві салати. Пропонуємо вам кілька рецептів оригінальних і смачних салатів для пікніка.
Салат з редискою
Фото: depositphotos.comСкладові:
- пучок салатного листя
- 3 огірка
- 2 помідори
- 8 шт. редису
- 8 маслин
- 100 г фети
- кілька гілочок петрушки
- кілька гілочок базиліка
- сіль перець
- 3 ст.л. оливкового масла
- щіпка італійських трав
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1/2 ч.л. лимонної цедри
Рецепт приготування:
- Всі овочі і зелень помити і обсушити.
- Редис, маслини і огірки нарізати тонкими кружечками. Помідор нарізати невеликими шматочками.
- Фету розкришити або нарізати кубиками.
- Застелити тарілку листям салату, зверху розкласти овочі, маслини і сир. Прикрасити гілочками петрушки і базиліка.
- Для заправки змішати оливкове масло, сіль, мелений перець, італійські трави, сік і цедру лимона.
- Полити салат і подавати відразу після приготування.
Яєчний салат з гірчичною заправкою
яєчний салат
Фото: pixabay.comСкладові:
- 8 яєць
- 1/2 склянки майонезу
- 1 чайна ложка гірчиці
- 1/4 склянки нарізаної зеленої цибулі
- сіль, мелений чорний перець
- 1/4 чайної ложки меленої паприки
Рецепт приготування:
- Помістити курячі яйця в каструлю і залити холодною водою. Довести воду до кипіння і зняти з плити. Накрити каструлю кришкою і залишити яйця в гарячій воді на 10-12 хвилин.
- Дістати з гарячої води, охолодити, почистити і нарізати кубиками.
- Помістити подрібнені яйця в миску і додати майонез, гірчицю і зелену цибулю.
- Приправити сіллю, меленим перцем і паприкою. Перемішати і подавати разом з хлібом або крекерами.
Порада: ви можете додати в салат подрібнені корнішони або оливки для більш пікантного смаку.
Картопляний салат з фетою і червоною цибулею
Картопляний салат
Фото: pixabay.comСкладові:
- 500 г дрібного среднеразварівающегося картоплі
- 150 г фети
- 1 червона цибулина
- пучок петрушки
- 4 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. білого винного оцту
- 1 ч.л. среднеострие гірчиці
- сіль перець
Рецепт приготування:
- Картопля ретельно помити і, не очищаючи, відварити до готовності. Остудити, за бажанням почистити і розрізати кожну картоплину на чотири частини. Скласти в глибоку миску.
- Цибулю почистити, нарізати кубиками або тонкими півкільцями. Змішати з гірчицею, олією і оцтом, додати сіль і перець за смаком. Полити заправкою картопля і добре перемішати.
- Фету нарізати кубиками або розкришити.
- Петрушку помити і дрібно порубати.
- Підготовлені продукти додати до картоплі і перемішати.
Салат "Цезар" в лаваші
"Цезар" в лаваші
Фото: taste.com.auСкладові:
- вірменський лаваш
- куряче філе - 200 г
- великий помідор - 1 шт.
- пармезан - 40 г
- листя салату - середній пучок
- часник - 3 зубчики
- соєвий соус - 1 ст. ложка
- йогурт без добавок - 3-4 ст. ложки
- мед - 1 ст. ложка
- гірчиця - 1 ст. ложка
- сіль перець
Рецепт приготування:
- Куряче філе помити, обсушити і нарізати тонкими смужками.
- Надіслати філе в невелику ємність. Додати сіль, мелений перець, соєвий соус, рідкий мед і 2 зубчики часнику, пропущених через прес. Дати курці помаринувати в цій суміші протягом 20-30 хвилин.
- Тим часом ретельно помити листя салату і порвати їх руками на невеликі шматочки. Помідор помити і нарізати півкільцями. Сир натерти на дрібній тертці.
- Обсмажити на сковороді куряче філе до золотистої скоринки.
- В окремій ємності змішати гірчицю, йогурт і залишився зубчик часнику, дуже дрібно нарізаний.
- Лаваш розрізати на квадрати. Кожен квадрат змастити часниковим соусом і покласти зверху промиту зелень. Слідом відправити шматочки помідора і курки, посипати пармезаном. Сформувати з лаваша з начинкою щільні конвертики.
- Обсмажити конверти по 30 секунд на розігрітій сковороді гриль з двох сторін. Смачна і оригінальна закуска готова!
Пряний салат з тунцем і овочами
Салат з тунця
Фото: GettyСкладові:
- 1 банка червоної квасолі
- 100 г салатного листя
- 180 г консервованого тунця
- 60 г каперсів або маслин
- жменю помідорів чері
- 1 солодкий перець
- 1 червона цибуля
- 3 ст.л. оливкового масла
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 4 ст. л. кунжуту
- мелений перець
Рецепт приготування:
- Листя салату помити і обсушити, порвати руками в миску.
- Солодкий перець очистити від серцевини і насіння, нарізати смужками. Помідори черрі розрізати навпіл, очищений червоний цибулю порізати тонкими півкільцями. Подрібнити маслини або каперси.
- Додати до зелені нарізані овочі, промиту квасолю і размятого виделкою тунця.
- Додати мелений перець за смаком і заправити салат оливковою олією, змішаним з соєвим соусом.
- Посипати блюдо прогрітим на сухій сковороді кунжутом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати креветки на грилі . "Сегодня" також ділилися рецептом салату з редиски і салямі . Крім цього, ми розповідали, як смажити сосиски на грилі .
Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату:
Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram
джерело: сьогодні