Рецепт N1 - Салат "Весняний".
Відваріть картоплю, очистіть його і наріжте на дрібні кубики. Потім збризніть його рослинним маслом. Також наріжте свіжі огірки і цибуля, можна додати і яблуко для пікантного смаку. Останній штрих - зелений горошок. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте все з майонезом і сметаною. І обов'язково приділіть увагу естетичну сторону: плоску салатницю вистелити листям салату і викладіть салат посередині гіркою, посипавши його зеленою цибулею.
Рецепт N2 - Салат "Легкий".
Потрібно дрібно нарізати білокачанну капусту і обов'язково промять з її сіллю. Багато господині цього не роблять, і салат у них виходить прісним, і доводиться додавати в нього багато соусу (тоді він стає більш калорійним). Помідори порізати дольками, додати петрушку і кріп і все змішати. Для смаку можна додати спеціальну ароматну сіль, а заправляти потрібно вже перед подачею майонезом або сметаною, інакше вийде занадто багато соку.
Рецепт N3 - Салат "Курячий".
Для нього вам знадобляться курячі ніжки-гриль, сир, свіжий огірок, червона і жовта паприка і селеру. Спершу готуємо соус: натираємо на дрібній тертці кілька зубчиків часнику, додаємо 2 столові ложки винного оцту, сіль, цукор, мелений чорний перець. Тепер знімаємо з курячих ніжок шкірку, відокремлюємо кістки і подрібнюємо м'ясо. Огірок, сир і стебла селери нарізаємо вузькими скибочками або дрібними кубиками, додавши до них паприку. Потім все перемішуємо і, по можливості, залишаємо на кілька годин в прохолодному місці. Соус заливається безпосередньо перед подачею салату на стіл.
Рецепт N4 - Салат "Весна".
Вам потрібно мати на кухні такі продукти: редис, зелений салат, 10 великих маслин, зелений лук, яйця, свіжий огірок, сік з 1/2 лимона, сметану і зелень кропу. Наріжте редис тонкими скибочками, а огірок очистіть від шкірки, розріжте вздовж, обережно видаліть насіння, також наріжте тонкими скибочками і посоліть. Тепер дрібно наріжте зелень кропу, зелений салат і цибулю, перемішайте все зі свіжою сметаною, прикрасьте кружечками яйця і поставте на кілька хвилин в холодне місце.
Рецепт N5 - Салат "Оригінальний".
Такий салат складається з квашеної капусти, вареної картоплі, маленької цибулини, яблука і солоного огірка. Наріжте картоплю і квашену капусту, додайте до них дрібно нарізані цибулю, яблуко і огірок, перемішайте все це і заправте соняшниковою олією. Цей салат особливо смачний, якщо картоплю в салат нарізати, поки вона гаряча, і відразу подати до столу.
Рецепт N6 - Салат "Вітамінний".
Це просто джерело вітамінів! Зелений салат і цибулю потрібно крупно нарізати і додати до них свіжі помідори, огірки і редиску, які будуть порізані кружальцями. Звірені круто яйця нашаткувати тонкими скибочками. Тепер готуємо заправку: в глибокій мисці розітріть сметану, цукор, сіль і гірчицю. Цей соус потрібно помішувати, поступово додаючи до нього рослинне масло і трохи оцту. Залийте соусом овочі, перемішайте і посипте все зверху кропом.
Підпишись на Telegram-канал і подивися, що буде далі!